sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Introducerea COPLĂȚII în sistemul privat de sănătate, JOCUL MURDAR al guvernului pentru a falimenta sistemul public

Introducerea COPLĂȚII în sistemul privat de sănătate, JOCUL MURDAR al guvernului pentru a falimenta sistemul public

Ordonanța de Urgență a Guvernului prin care se introduce coplata în unitățile private este în afara legii, fiind o măsură discreționară și discriminatorie.

În opinia mea, această inițiativă a executivului este doar un alt exemplu de privilegii suplimentare acordate românilor înstăriți, în detrimentul marii majorități a populației, care nu își pot permite coplata în sistemul privat de sănătate. Indubitabil, cei mai mulți dintre oameni vor beneficia, în urma adoptării acestui act normativ, de mai puține fonduri și de mai puține servicii în cadrul sistemului public de sănătate.

Prevederile acestei ordonanțe de urgență reprezintă o deturnare grosolană a banilor din Fondul național unic al asigurărilor sociale de sănătate (FNUASS), fond constituit în baza principiului solidarității, incompatibil cu interesul privat de maximizare a profitului. Potrivit normelor legale și constituționale, banii din FNUASS au o destinație precisă, respectiv îndeplinirea obligației statului de a asigura „asistența medicală din unitățile de stat”, așa cum prevede art. 47, alin. (2) din Constituția României.

Regula asigurărilor sociale de sănătate stipulează în mod obiectiv că fiecare persoană asigurată trebuie să beneficieze de asistență medicală în condiții identice, indiferent de posibilitățile sale materiale. Este un principiu etic și decent,  încălcat acum grav de incapabilul guvern Cîțu, prin introducerea coplății în sistemul privat. Această procedură samavolnică presupune transferul a peste un sfert de miliard de euro de la unitățile de stat către cele private, fapt ce va aduce prejudicii imense atât sistemului de stat, cât și, mai ales, românilor.

Este evident că politica bugetară a guvernului dreptei a fost, încă de la începutul anului, falimentară pentru sănătate. În plină pandemie, Ministerului Sănătății i s-a alocat doar un buget de supraviețuire, cu  11,2% mai puțin decât anul trecut.

Diminuarea drastică a bugetului alocat acestui domeniu fundamental, oglindește indiscutabil nepăsarea actualei guvernări la adresa stării de sănătate a populației.

Acest buget improvizat al neputinței a generat acum și emiterea ordonanței de urgență privind coplata, prin care guvernanții demonstrează, din nou, că nu sunt în stare să  gestioneze așa cum se cuvine sectorul esențial al sănătății.

Așa cum spunea premierul Cîțu pe când era, anul trecut, ministrul Finanțelor, „sănătatea și educația nu sunt prioritare pentru guvernul PNL”. Din păcate, a rămas așa cum s-a stabilit: sănătatea românilor nu contează pentru „guvernul meu”, ceea ce este intolerabil.

Este cinic și inacceptabil ca executivul impus de Iohannis aproape cu forța să nu fie în stare să ia nicio decizie pozitivă pentru oameni, după o jumătate de an de guvernare. Am asistat doar la tăieri, amânări, neaplicări ale legilor bune, nemajorarea salariilor, pensiilor și alocațiilor copiilor și alte decizii care nu reflectă absolut deloc preocupările actuale ale românilor.

Soluția este să construim, să dezvoltăm, să modernizăm, nu să favorizăm sistemul privat, în dauna celui de stat, de care beneficiază peste 90 % dintre români.

Vicepreședinte ALDE, CORNELIA NEGRUȚ

Previous ”Avocatul Poporului trebuie să intervină în disputa dintre ministrul Sănătății și medicii nevaccinați, care vor fi obligați să suporte contravaloarea testelor COVID-19”
Next PREMIILE CELEI DE-A XXVII-a EDIȚII A FESTIVALULUI INTERNAȚIONAL DE ARTELE SPECTACOLULUI ”ATELIER”, BAIA MARE (22 – 30 iunie 2021)

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/www/cvo4880/wp-content/themes/trendyblog-theme/includes/single/post-tags-categories.php on line 7

About author

You might also like

Social 0 Comments

Gheorghe Șimon, deputat PSD: „Sistemul național de educație are nevoie de stabilitate!”

Legile Educației sunt încă în fază de proiect, iar social-democrații își doresc o dezbatere reală, transparentă, dar și mai rapidă pentru a solutiona un mare neajuns. Legile Educației vor asigura

Social 0 Comments

Felician Cerneștean, consilier CNAIR: “Azi s-a semnat contractul se servicii pentru Drum Expres Conexiune Satu Mare (VO Satu Mare) – Oar (Granița Româno – Ungară – Drum Expres M49 Ungaria)”

Felician Cerneștean, consilier CNAIR și secretar general al PNL Maramureș a declarat pentru Detectivul de Presă ȘOC! faptul că azi a fost prezent la semnarea contractului de servicii având ca

Social 0 Comments

PNL: 9 octombrie, Ziua Națională de Comemorare a Victimelor Holocaustului din România. Gândurile noastre se îndreaptă către victimele Holocaustului

9 octombrie este Ziua Națională de Comemorare a Victimelor Holocaustului din România Astăzi, gândurile noastre se îndreaptă către victimele Holocaustului. În această zi, în 1941, a început deportarea evreilor din

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply