sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Ionel Bogdan: Avem tot ce ne trebuie ca să fim un județ puternic și dezvoltat. Dar e nevoie de implicare și viziune

Ionel Bogdan: Avem tot ce ne trebuie ca să fim un județ puternic și dezvoltat. Dar e nevoie de implicare și viziune

Într-un adevărat tur de forță, președintele PNL Maramureș a participat la lansarea candidaților liberali pentru primăriile Borșa, Moisei și Săliștea de Sus. Alături de Ionel Bogdan, la evenimentele de lansare a candidaților Traian Remus Timiș, Ciprian Cătălin Hojda și Dumitru Cristian Opriș au participat lideri ai organizației PNL Maramureș, dar și ai organizațiilor locale.

În cadrul evenimentelor de lansare a candidaților liberali, președintele PNL Maramureș și candidatul acestui partid la șefia CJ a prezentat planul său pentru dezvoltarea Maramureșului și a localităților. ”Planul lui Bogdan” prevede atragerea sumei de 1 miliard de euro, sub formă de investiții din fonduri europene și guvernamentale, în județul Maramureș. 

Ionel Bogdan: Borșa are potențial de Mont Blanc

În discursul său de la lansarea candidatului Traian Remus Timiș, liderul liberalilor din Maramureș a arătat că orașul Borșa are un potențial important de dezvoltare, dar că actualul primar nu a făcut nimic pentru valorificarea lui.

”Borșa are potențial de Mont Blanc.(…) Însă administrarea orașului Borșa lasă de dorit”, a menționat Ionel Bogdan, care a arătat că primarul actual al localității nu s-a îngrijit să dezvolte rețeaua de apă și canalizare, așa cum s-a întâmplat în alte localități din zonă, conduse de primari liberali.

Ionel Bogdan le-a prezentat borșenilor o parte din soluțiile pe care le conține Planul lui Bogdan și care vizează în mod direct această localitate. Mai precis, candidatul la președinția Consiliului Județean a susținut că o atenție specială va acorda dezvoltării domeniului turismului, respectiv domeniului schiabil de la Borșa. Totodată, o altă prioritate va fi reabilitarea căii ferate de pe Valea Vaserului, mocănița fiind în opinia liderului liberal o sursă de venit importantă, inclusiv pentru localitatea Borșa.

Totodată, Ionel Bogdan a anunțat că va moderniza spitalul din Borșa, astfel încât acesta să ofere servicii medicale la standarde europene. ”Vom muta acest spital din subordinea Ministerului Sănătății în subordinea Consiliului Județean și vom realiza un proiect la standarde cu adevărat europene”, a declarat acesta.

Pentru a dezvolta Maramureșul, este nevoie de viziune

La Moisei, liderul PNL Maramureș și-a început discursul cu aprecieri pentru actuala administrație liberală a localității, în frunte cu primarul Toader Ștețco, un bun profesionist care își va încheia mandatul în acest an.

Ionel Bogdan a arătat că Ciprian Hojda, candidatul PNL la Primăria Moisei, are experiența lucrului în mediul privat, știe ce înseamnă să scrii proiecte, să conduci echipe, să aduci finanțări și candidatul PNL pentru primăria Moisei are toate aceste calități pentru a face performanță în administrația publică locală, pentru moiseni. ”Ciprian Hojda a crescut în mediul bancar, un mediu serios, unde lucrurile trebuie făcute cum trebuie, după reguli”.

Candidatul PNL la șefia CJ a arătat, în context, că își propune dezvoltarea tuturor zonelor județului, iar pentru acest lucru este nevoie de viziune și implicare. ”Așezarea Moiseiului este foarte frumoasă, are foarte mult potențial, cum are și Borșa, Vișeul, la fel cum au Maramureșul istoric, Țara Codrului, Țara Chioarului, Țara Lăpușului. Pentru a maximiza acest potențial, pentru a aduce plus valoare în județul nostru, pentru a crește Maramureșul, pentru a crește veniturile din județul Maramureș e nevoie de viziune”, a menționat Ionel Bogdan care a arătat că unul din proiectele pe care le va susține pentru Moisei este Baza de Agrement și atragerea fondurilor europene.

Planul lui Bogdan este unul pentru dezvoltare Maramureșului

În cadrul evenimentelor de lansare a candidaților liberali, Ionel Bogdan a criticat actuala conducere a județului pentru nivelul redus de trai și pentru lipsa de oportunități care duce la un exod continuu al maramureșenilor în afara țării.

”Astăzi Maramureșul este în coada clasamentului în ceea ce privește venitul pe cap de locuitor. N-o spun eu, o spune Institutul Național de Statistică. Domnul Zetea s-a supărat foarte tare la televizor că i-am spus lucrul acesta. Dar n-a făcut nimic ca să ridice Maramureșul. N-a făcut nimic ca să ridice nivelul de trai al maramureșenilor. Absolut nimic”, a arătat liderul liberal.

Acesta s-a angajat în fața maramureșenilor să atragă investiții în valoare de 1 miliard de euro în următorii patru ani. ”Planul pe care îl propun este un plan pe fonduri europene, un plan pentru dezvoltarea Maramureșului, un plan pentru creșterea calității vieții în Maramureș și creșterea veniturilor maramureșenilor”, menționat Ionel Bogdan.

Candidatul PNL a arătat că o parte din obiectivele pe care și le asumă prin acest plan sunt puse deja în aplicare. În acest sens, Ionel Bogdan a anunțat, că drumul expres Baia Mare-Petea este în procedură de achiziție a studiului de fezabilitate, iar podul peste Tisa de la Sighetu Marmației va intra săptămâna asta în ședința de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici.

PNL Maramureș

(Comandat de PNL, Executat de PFA Damian Livia, cod AEP- 21200012)

Previous Actualul primar al Băii Mari pune în pericol sănătatea copiilor
Next Filip Diana Roxana (ALDE) își PREZINTĂ PROIECTELE pentru Baia Mare

About author

You might also like

Politica 0 Comments

Tandemul Klaus Iohannis – PNL rămâne preferatul românilor în sondaje. Președintele are 45% din preferințele electoratului. Vezi cât au Dan Barna și Viorica Dăncilă

Cu câteva săptămâni înainte de debutul oficial al campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, președintele Klaus Iohannis, candidatul PNL la aceste alegeri, se află pe primul loc în toate sondajele de

Politica 0 Comments

Gabriel Zetea (PSD): Orice agricultor poate merge la CEC și poate solicita/primi un credit de trei ori valoarea subvenției de la APIA

Creditul pentru agricultori este o măsură foarte utilă în actualul context, cerută de fermieri și îndeplinită rapid, în prima săptămână de activitate a ministrul Agriculturii Petre Daea. Fără birocrație, simplu

Politica 0 Comments

Cristian Niculescu Țâgârlaș: Proiectele de dezvoltare a municipiului Baia Mare vor fi prioritare pentru parlamentarii liberali

Municipiul Baia Mare are nevoie de proiecte de dezvoltare care să susțină economia pe plan local, să atragă investitori în zonă și, implicit, să îmbunătățească calitatea vieții băimărenilor. Proiecte pentru

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply