sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Ionel Bogdan: Construim 17 stații noi de încărcare a vehiculelor electrice în județul Maramureș

Ionel Bogdan: Construim 17 stații noi de încărcare a vehiculelor electrice în județul Maramureș

Pentru a reduce consumul de carburanți poluanți și pentru a dezvolta infrastructura existentă la nivelul județului Maramureș pentru reîncărcarea automobilelor electrice, aleșii județeni au votat în cadrul ședinței de astăzi a Consiliului Județean proiectul de hotărâre prin care se aprobă realizarea unor stații de reîncărcare a vehiculele electrice pe rețeaua de drumuri județene.

În prezent, numărul mașinilor electrice înmatriculate în România a crescut considerabil, ceea ce face necesară crearea unei rețele de stații de încărcare electrice.

Cele 17 stații noi de încărcare vor fi construite în următoarele localități: Ardusat, Ariniș, Cavnic, Fărcașa, Lăpuș, Mireșu Mare, Ocna Șugatag, Ruscova, Săcel, Seini, Suciu de Sus, Strâmtura, Șomcuta Mare, Șișești, Târgu Lăpuș, Ulmeni și Vadu Izei.

Valoarea proiectului este de 5.094.649,30 lei, din care aproximativ 3 milioane de lei vor fi finanțate din Fondul de Mediu, iar durata de realizare a lucrărilor este de 18 luni.

Proiect va fi realizat prin participarea Consiliului Județean Maramureș la ”Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în localități”.

Ionel Bogdan, președintele administrației județene: ”Prin realizarea stațiilor de încărcare a vehiculelor electrice ne dorim să dezvoltăm infrastructura pentru vehicule de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic în județul Maramureș și astfel să contribuim direct la reducerea poluării aerului, ceea ce va permite atât îmbunătățirea calității vieții populației, cât și îmbunătățirea calității mediului înconjurător.”

Un alt obiectiv important pentru executivul administrației județene este acela de a digitaliza activitatea instituțiilor publice din Maramureș, pentru a facilita interacțiunea cu cetățenii. În acest sens, consilierii județeni au votat astăzi proiectul ”MaraRoads”, care se va realiza în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă.

Proiectul, în valoare de 3 milioane de lei, are ca obiectiv principal eficientizarea serviciilor publice oferite atât de instituția Consiliului Județean Maramureș, cât și de instituțiile subordonate.

Serviciile publice pentru cetățeni ce vor fi digitalizate în cadrul proiectului ”MaraRoads” sunt următoarele:

  Eliberarea/emiterea acordului prealabil pentru amplasarea în zona drumului județean a obiectivului de investiții;

Eliberarea autorizației (avizului) de amplasare și acces în zona drumului județean a obiectivului de investiții;

Eliberare Autorizații Speciale de Transport (AST)

Informare automatizată a stării drumurilor județene (pe baza de newsletter) în cadrul portalului CJ Maramureș.

”Prin realizarea acestui proiect începem efectiv procesul de digitalizare pe care doresc să îl aplicăm la nivelul Consiliului Județean Maramureș, dar și la nivelul instituțiilor din subordine. Digitalizarea este, în zilele noastre, un proces indispensabil, de mare ajutor, care va eficientiza atât activitatea din cadrul instituțiilor publice, cât și interacțiunea acestora cu cetățenii care au nevoie de informații sau diferite documente eliberate de instituțiile administrației publice.”, a declarat Ionel Bogdan.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

Previous Consilierii locali liberali au condiționat votul pentru buget de adoptarea amendamentelor care vizează dezvoltarea infrastructurii Băii Mari
Next ȘOC!ul de la miezul nopții. BUGETUL Băii Mari a fost VOTAT de 17 consilieri din 20 prezenți. USERIȘTII au votat ca-n Stan și Bran: au luat bani de la TEATRU și piste VELO să cumpere TROTINETE pentru polițiști locali. Află FINALUL

About author

You might also like

Actualitate 0 Comments

Senatorul PNL, Cristian Niculescu Țâgârlaș: Prioritățile Partidul Național Liberal sunt guvernarea, pandemia, controlul inflației și nevoile reale ale românilor

O procupare prioritară pentru senatorul liberal Cristian Niculescu-Tâgârlașo constituie adoptarea actelor legislative ce reglementează aspecte importante privind pandemia Covid 19, proiecte de legi precum certificatul verde obligatoriu pentru angajații bugetari

Actualitate 0 Comments

CAVNIC. Sâmbătă sunteți așteptați la “Serbările Lenkerului”

Centrul Cultural și Sportiv “Pintea Viteazul”, în colaborare cu Primăria Cavnic organizează, sâmbătă, 15 februarie 2020, ora 10:00, a- XVI-a ediție a “Serbărilor Lenkerului”. Locul de desfășurare este ca de

Actualitate 0 Comments

VIDEO. Un CAMION care transporta MAIONEZĂ s-a CIOCNIT puternic cu un JEEP

În această seară, un camion care transporta maioneză s-a ciocnit puternic cu un jeep, în sesnsul giratoriul de la Auchan Baia Mare. Circulația în zonă a fost îngreunată câteva zeci

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply