sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Ionel Bogdan, proaspătul secretar de stat, a prezentat BILANȚUL primei LUNI de guvernare PNL

Ionel Bogdan, proaspătul secretar de stat, a prezentat BILANȚUL primei LUNI de guvernare PNL

Ionel Bogdan, președintele PNL Maramureș a prezentat azi, în cadrul unei conferințe de presă, bilanțul primei luni de guvernare minoritară a liberalilor, după ce, la începutul acestei săptămâni a fost numit secretar de stat pentru proiecte strategice în cadrul Cancelariei prim-ministrului Ludovic Orban.

“În prima lună de guvernare am acționat responsabil și eficient pentru a remedia cât mai multe dintre problemele economice, sociale, din domeniile justiție și politică externă, lăsate moștenire de fosta guvernare PSD.

Obiectivul nostru este să readucem normalitatea în activitatea guvernamentală și să punem în practică măsurile din programul de guvernare.

Am lucrat pe mai multe planuri și am reușit să luăm măsuri în toate domeniile de activitate. În primul rând, pentru corectarea unor probleme presante, care nu suportau amânare – cum ar fi plata pensiilor, asigurarea fondurilor necesare pentru plata lucrărilor realizate prin PNDL, stabilirea salariului minim pe criterii obiective și în urma consultărilor -, dar am pus și bazele unor procese complexe de eficientizare a activității guvernamentale.

În plan economic, consecințele guvernării dezastruoase a PSD din ultimii 3 ani se văd în cele mai recente date economice: rata anuală a inflației a urcat la 3,8% în luna noiembrie, deficit de peste 4% pentru anul 2019, iar pentru 2020 va ajunge la 3,6%. Inclusiv Agenția Standard & Poor’s susține, într-un comunicat de presă: „Cheltuielile publice deviaționiste făcute de fostul Guvern l-a forțat pe cel actual să-și revizuiască ținta de deficit bugetar pentru 2019 și 2020”.

PNL a asumat guvernarea ca să oprească dezastrele PSD și să repare cât mai multe situațiile generate iresposabil de fosta guvernare. PSD nu are autoritatea să conteste vreo decizie a guvernului Orban, în condițiile în care și-a bătut joc de șansa de dezvoltare a României”, a spus Ionel Bogdan.

Proaspătul secretar de stat a punctat și măsurile imediate de guvern:

 “Politic

Am organizat cele două tururi ale alegerilor prezidențiale, asigurând românilor din țară și din străinătate dreptul de a-și exercita votul  ȋn condiții civilizate. 

Am nominalizat-o Comisar European din partea României, pe Adina Vălean, o persoană cu credibilitate, propunere aprobată de președintele desemnat al Comisiei Europene, audiată și votată în Parlamentul României, cât și ȋn Parlamentul European.

Am desecretizat Dosarului 10 august 2018, pentru ca ancheta să poată fi finalizată cu celeritate, iar românii să cunoască adevărul.

Împreună cu Parlamentul, guvernarea PNL a obținut abrogarea Recursului Compensatoriu.

Economic

Am instituit decontarea la timp a sumelor reprezentând TVA, amânate la plată de fostul guvern pentru a induce în eroare opinia publică în legătură cu deficitul bugetar. Banii companiilor private au fost sechestrați de guvernarea PSD, fiind vorba de sume care nu li se cuveneau.

Prin rectificarea bugetară, am asigurat resurse pentru plata lucrărilor efectuate prin PNDL, dar neplătite la timp, ceea ce perturba activitatea economică a firmelor, precum și pentru decontarea sumelor necesare plății concediilor medicale.

Promovăm majorarea salariului minim cu 7,2%, de la 1 ianuarie 2020, pe baza unei formule de calcul obiective (indicatori economici), care să mențină puterea de cumpărare și să nu accentueze inflația și asupra căreia am avut ample consultări cu partenerii sociali. Acest mecanism este o premieră!

Guvernarea liberală a reușit să elimine în Parlament supraacciza la carburanți și  supraimpozitarea contractelor part-time.

În agricultură, sector cu o importantă contribuție în PIB, am finalizat plata avansului către fermieri pentru 2019, în sumă de 1,319 miliarde Euro și am demarat plățile finale. În curând va fi gata și actul normativ privind sprijinul cuplat zootehnic și vegetal pentru 2019, ce va fi plătit din bani europeni.

În domeniul politicilor pentru mediu, am pornit operaționalizarea și dezvoltarea aplicațiilor informatice de urmărire a trasabilității lemnului – SUMAL și Inspectorul Pădurii, blocate intenționat de fosta guvernare PSD.

Am dispus de asemenea demararea achiziției de imagini satelitare pentru urmărirea în timp real a tăierilor de pădure și identificarea celor ilegale.

Deblocăm proiecte finanțate din fondurile europene, care redevin o sursă importantă a finanțare pentru România. Am lansat apeluri de proiecte în domeniul screeningului medical (prevenție pentru cancer de colon, cancer mamar, cancer uro-genital, hepatită) cu o valoare de 100 mil euro, beneficiari estimați 1.000.000.

Am deblocat contracte de finanțare pentru operatorii de apă- canalizare și am transmis către Comisia Europeană contracte de finanțare în valoare de 160 milioane de euro pentru proiecte din domeniul Transporturilor.

Tot în transporturi s-au semnat ordinele pentru începerea lucrărilor pe întreg tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova- Pitești, aproximativ 40 de km, în care sunt cuprinse și variantele de ocolire ale localităților Balș și Slatina.

Am început elaborarea proiectului de modificare a Ordonanței 114/2018, care a produs efecte nocive, pe mai multe paliere, dezastruoase în domeniul economic.

Am redeschis dialogul cu mediul de afaceri și cu structurile associative, atât la nivelul prim-ministrului, cât și al ministerelor.

Social

Am asigurat fondurile necesare în buget pentru plata integrală, până la sfârșitul anului, a pensiilor, drepturilor de care beneficiază persoanele cu dizabilități și asistenții acestora, alocațiilor de stat pentru copii, indemnizațiilor pentru persoanele aflate în concediu maternal sau în concediu medical.

Am deblocat situația examenului de rezidențiat, care a avut loc pe 8 decembrie, și pentru care s-au înscris 8.876 tineri absolvenţi ai universităţilor de medicină şi farmacie. A fost liberalizat regimul rezidențiatului, în sensul permiterii tuturor unităților medicale care pot susține acest proces, atât publice cât private, să pregătească cadre medicale.

Am aprobat, prin OUG, acordarea venitului de completare pentru minerii din Valea Jiului care au intrat ȋn programul de disponibilizare.

Am luat măsuri pentru deblocarea situației minerilor de la SN Salrom, prin acordarea voucherelor de vacanță bugetate și neacordate de către Consiliul de Administrație.

Am soluționat dosarele de pensii cu termen depășit în recalculare și suntem în curs de elaborare a unui proiect de act normativ privind interzicerea cumulului pensiei cu salariul din sistemul public și afișare a lui în consultare publică.

Am restructurat Guvernul, reducând de la 26 la 16 numărul ministerelor. Vom continua acest proces la nivelul agențiilor și celorlalte instituții”, a mai spus liderul PNL Maramureș, Ionel Bogdan.

Detectivul de Presă ȘOC!

Previous Sunt EXTRAORDINARI, merită ASCULTAȚI! Elevi, profesori și inspectori au COLINDAT în cadrul programului “Motivezi și îndepărtezi abandonul!”
Next EDITORIAL. Călin Popescu-Tăriceanu despre OPOZIȚIA LOIALĂ

About author

You might also like

Politica 0 Comments

Deputatul Gheorghe Șimon: „Pentru binele românilor este imperios ca acest guvern incompetent, în frunte cu penalul și țeparul Cîțu, să plece de la conducerea țării!”

Gafele guvernului incompetent în frunte cu penalul și țeparul Cîțu nu se mai opresc. Zilnic, asistăm la o nouă dovadă de nepăsare față de români, față de truda și eforturile

Politica 0 Comments

ȘOC! Primarul PNL, Gavril Ropan, PRIMUL pe JUDEȚ în SONDAJUL PSD! Vezi cum stau Gabriel Zetea și Lucian Morar

Un sondaj cald, doar pentru informare internă, realizat la comanda PSD Maramureș, spun surse ale Detectivului de Presă ȘOC!, aruncă în aer tabăra social-democraților în favoarea liberalilor. Sondajul a fost

Politica 0 Comments

ALEGERI. Ioan Marincaș este NOUL PREȘEDINTE al pensionarilor liberali

Astăzi au avut loc alegeri interne în cadrul organizației OPV3 a PNL Maramureș. Domnul Ioan Marincaș este noul președinte al pensionarilor liberali, fiind ales în cadrul conferinței pentru alegeri a

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply