sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

L-am prins pe viceprimarul cu atribuții de primar interimar, Doru Dăncuș/PSD, cu minciuna electorală! Marea „demolare” pe Pirită: un coteț pentru porci!

L-am prins pe viceprimarul cu atribuții de primar interimar, Doru Dăncuș/PSD, cu minciuna electorală! Marea „demolare” pe Pirită: un coteț pentru porci!

Am fost astăzi pe #Pirită, una dintre comunitățile marginalizate din Baia Mare, alături de Anca Hendea, secretar de stat la Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și consilierul local Gavra Bogdanel. Am vrut să vedem cum arată zona după marea “demolare” a viceprimarului cu atribuții de primar. Surpriză! Toate #cocioabele sunt la locul lor, mai puțin un coteț pentru porci, care a fost demolat la înțelegere probabil. Dragi băimăreni, asta este abordarea PSD! Au demonstrat pe tot parcursul campaniei electorale cum înțeleg ei administrația, cum vor să obțină capital #electoral, prin #mită electorală cum a fost și la #chermeza din parcarea de la Lidl, unde s-a și deschis un dosar penal. Au oferit dulciuri, scutece și #energizante romilor prezenți, inclusiv copiilor. Așa vor ei să câștige voturi!

Asociația Pirita Children, condusă de Claudia Costea, derulează aici mai multe activități de #susținere a copiilor din #comunitate, oferind un ajutor concret pentru integrarea lor, acces la învățământ, igienă, hrană, servicii medicale și diverse activități educaționale. Ceea ce face ea pe Pirită este #modelul de bună practică pe care vreau să îl adoptăm în privința tuturor comunităților #marginalizate din oraș. Rezultatele ei sunt cu atât mai mult de admirat cu cât Asociația se descurcă din sponsorizări și nu beneficiază de #sprijin din partea autorității locale. Asta deși aici are loc integrarea efectivă a zeci de copii în societate, o performanță pe care alții, cu fonduri serioase, nu au reușit-o până astăzi!

Trebuie spuse lucrurile așa cum sunt. Pe Pirită e o #comunitate de romi și nu numai, din care o parte se descurcă, unii lucrează, dar condițiile sunt dezastruoase. Eu sunt dispus să aplic soluția corectă, singura care poate fi aplicată cu succes. Am văzut doar #demagogie din partea altora, minciuni. Condițiile sunt grele, o mizerie ieșită din comun, o grămadă de copii care nu au condiții, decât ajutorul oferit de Claudia Costea. Am văzut ce înseamnă să lași lucrurile în voia sorții. Dacă nu venim cu #soluții complexe care să rezolve problema din temelii, nu se întâmplă nimic, doar se extinde zona.

Prima dată a fost #Craica, iar indolența administrațiilor succesive ne-a „cadorisit” cu noi #comunități marginalizate pe Pirită, la Cuprom, zona Gării și Ferneziu.Promisiunile neonorate pe parcursul anilor, metoda „buldozerul” folosită în campanii electorale, dar mai ales lipsa de #viziune și de acțiune a făcut ca în ultimii 20 de ani comunitățile să se extindă constant. Singura soluție care poate rezolva pe termen lung această problemă este un #proiect pilot realizabil din fonduri europene, în parteneriat public privat între administrația locală, bisericii și organizații neguvernamentale.

Nimic nu este imposibil dacă ne dorim cu adevărat și dacă acționăm pentru a și realiza ceea ce ne dorim. Am încredere că în 9 iunie vom pune împreună Baia Mare pe primul loc!

CMF 21240015

Previous PNL: Sprijinim studenții care se întorc acasă
Next Ionel Bogdan: "Am găsit rezolvarea problemei căderilor de curent din zona Ferneziu - Lunci! Noi chiar punem Baia Mare pe primul loc!"

About author

You might also like

Politica 0 Comments

Premierul Ciucă: România își respectă angajamentul de reducere a deficitului public, acesta fiind pe primele șase luni 1,71% din PIB (față de 2,86%, cât era în aceeași perioadă din 2021)

Premierul, președintele Partidului Național Liberal Nicolae Ionel Ciucă: Execuția bugetară este o radiografie corectă a tuturor deciziilor luate la nivelul Guvernului în primele şase luni: România își respectă angajamentul de

Actualitate 0 Comments

Protejarea patrimoniului cultural maramureșean, o prioritate pentru Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș: se lucrează intens pentru reabilitarea a 12 case tradiționale din patrimoniul vernacular al satului Breb

Protejarea patrimoniului Vernacular din Breb este o inițiativă finanțată prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Proiectul a fost demarat pe 25 octombrie 2022 și se va finaliza pe 25

Politica 0 Comments

Gabriel Bogdan Ștețco: Se lucrează intens la reabilitarea drumului județean 185 Hărnicești – Ocna Șugatag

Echipa PNL Maramureș a demonstrat că pune dezvoltarea județului și interesul societății PE PRIMUL LOC. În acest context, a fost demarat proiectul Mara Nord prin care vor fi reabilitate 8

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply