sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Legea ”2 Mai”,  VOTATĂ în Plenul Senatului! Pentru trafic de droguri de mare risc şi trafic internaţional de droguri de mare risc pedepsele vor crește de la 2 -7 ani la 3 -10 ani

Legea ”2 Mai”, VOTATĂ în Plenul Senatului! Pentru trafic de droguri de mare risc şi trafic internaţional de droguri de mare risc pedepsele vor crește de la 2 -7 ani la 3 -10 ani

Cristian Niculescu-Țâgârlaș: ” Aprobarea proiectului Legii 2 Mai reprezintă finalitatea unei  inițiative legislative vitale pe care am susținut-o alături de colegii mei liberali și Ministerul Justiției,  o zi remarcabilă pentru toți cei implicați și preocupați în asigurarea siguranței noastre și a generațiilor viitoare”

Dacă proiectul va deveni lege, după aprobarea sa în Camera Deputaților, se va elimina posibilitatea suspendării executării pedepsei sub supraveghere pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc şi trafic internaţional de droguri de mare risc, în plus vor crește de la 2 – 7 ani la 3 – 10 ani pedepsele prevăzute pentru efectuarea de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Legea vizează modificări la două acte normative cu incidență asupra domeniului drogurilor: Legea nr. 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri și Legea nr. 194/2011 privind combaterea operațiunilor cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Dacă se ia în considerare faptul că în anul 2023, până la finele lunii septembrie, numărul cauzelor de soluționat a fost de 22.135, față de 18.233 în aceeași perioadă din 2022, din care 10.780 de dosare au fost nou înregistrate, față de 8.484 în aceeași perioadă a anului 2022, că cea mai mică vârstă de debut declarată a consumului de substanțe psihoactive este de 12 ani iar 47% dintre traficanții de droguri condamnați în 2022 au primit închisoare cu suspendare,  există motivația clară a urgenței legislative.

În acest context, Legea ”2 Mai” are ca scop protejarea tinerilor dar și a societății în ansamblu, prin abordarea exigentă a provocărilor actuale legate de creșterea alarmantă a consumului de droguri, aspect ce impune luare unor măsuri concrete de natură a preveni producerea unor evenimente precum tragedia din localitatea  2 Mai.

”Această lege reprezintă un angajament puternic față de sănătatea socială și siguranța vieții comunităților noastre. Sunt profund recunoscător pentru sprijinul colegilor senatori și pentru eforturile comune depuse  în scopul creării unei societăți mai sigure pentru toți românii. Împreună, putem schimba lucrurile și construi un viitor mai bun” a concluzionat senatorul Cristian Niculescu-Țâgârlaș – președintele Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări a Senatului României.

Previous EXPOZIȚIE DE SCULPTURĂ ȘI PICTURĂ ”CENTRUL ARTISTIC BAIA MARE ÎN FORME, CULORI ȘI TRADIȚII”
Next Noua lege a pensiilor aduce echitate între pensionari!

About author

You might also like

Politica 0 Comments

Senatorul Țâgârlaș: “Am propus scăderea vârstei de la care tinerii pot călători fără însoțitor în străinătate de la 18 ani la 16 ani”

Libera circulație a cetățenilor este un drept fundamental. În calitate de senator , am depus o inițiativă legislativă pentru modificarea și completarea Legii nr. 248/2005 privind regimul liberei circulații a

Politica 0 Comments

Felician Cerneștean un nou ATAC furibund la adresa lui Gabriel Zetea, pe Facebook: “CRONICA UNUI ANACRONIC DECLARAT”

Felician Cerneștean, secretarul general al PNL Maramureș și consilier județean continuă seria de lovituri nimicitoare la adresa președintelui PSD Maramureș și președinte al Consiliului Județean. Dacă după primul episod, Zetea

Politica 0 Comments

Ionel Bogdan, președinte PNL Maramureș: “Putem repara și justiția și economia și administrația dar trebuie să avem un guvern învestit”

Suntem într-un moment în care responsabilitatea partidelor este esențială pentru viitorul României. Nu mai putem să ne ascundem în spatele unor interese politice sau electorale atunci când raportul MCV constată

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply