sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Medicii băimăreni se pregătesc să opereze o TUMORĂ RENALĂ GIGANT de 18 cm

Medicii băimăreni se pregătesc să opereze o TUMORĂ RENALĂ GIGANT de 18 cm


> Un bărbat din alt județ a aflat din întâmplare că este grav bolnav, chiar pe moarte
> Rinichiul său stâng s-a transformat într-o TUMORĂ GIGANT fără măcar să-l doară ceva
> Operația extrem de dificilă va fi realizată la Baia Mare de către dr. Bela Vincze și dr. Vlad Cucu

Un bărbat din Gorj se află internat în Spitalul Județean de Urgență Baia Mare, secția Urologie. Nici prin cap nu i-a trecut în urmă cu câteva zile, când se afla în vizită la niște rudenii în Târgu Lăpuș, că suferă de o afecțiune care i-ar putea pune capăt zilelor. Chiar dacă medicii spun că se poate întâmpla ca pacientul lor să decedeze, cred în ceea ce urmează să facă și anume să extirpe cea mai mare tumore renală din ultimii ani.

Teodor B. de 54 de ani a venit în Maramureș să-și viziteze neamurile pe care nu le văzuse de multă vreme. A crezut că are o banală răceală dar și-a dat seama că este vorba de ceva mai grav când a început să urineze sânge. Cei apropiați l-au sfătuit să meargă la medic și cu greu l-au lămurit să se ducă la Spitalul Județean Baia Mare pentru un consult mai ales că nu l-au durut niciodată rinichii. Credea că lucrurile vor reveni la normal repede însă urina în continuare cu sânge. Primele analize au indicat că trebuie făcute investigații mai amănunțite. Surpriza de proporții a venit la tomograf când specialiștii au văzut că au de a face cu o tumoră gigant de 17-18 centimetri la rinichiul stâng în condițiile în care dimensiunile normale ale acestuia ar trebui să fie de 11-12 centimetri. Practic avem de a face cu un rinichi transformat în cea mai mare tumoră renală care urmează să fie operată la Spitalul Județean Baia Mare aproape 10 ani.

Dr. Bela Vincze: “Ne pregătim intens de extirpare!”
Pacientul a ajuns pe mâna tânărului dar foarte experimentatului dr. Bela Vincze, medic primar urolog care a mai operat tumori mari dar aceasta este de dimensiuni pe care nu le-a mai întâlnit. “Eram de gardă când bolnavul a venit în Urgență. Mi-a spus că urinează cu sânge și că nu are antecedente renale. I-am făcut toate analizele și la tomograf am descoperit tumora. Ne pregătim serios de extirpare, avem anumite proceduri în astfel de cazuri, ne facem și rezervă de sânge. Este o operație grea dar o facem la Baia Mare. Există toate riscurile pentru pacient, se poate întâmpla orice”, ne-a declarat dr. Bela Vincze. El va fi ajutat în sala de operații de un alt medic tânăr, care lucrează pe secție de doar câteva lui, dr. Vlad Cucu, medic specialist urolog.

Pacientul ete surd. A lucrat la “exoplozii” la mină
O altă problemă cu care se confruntă medicii băimăreni este aceea că Teodor B. este surd. Medicii comunică cu el prin scris. Așa au stabilit cu și consimțământul asupra operației. Fratele bolnavului, sosit din Gorj ne-a declarat că acesta nu aude din cauza meseriei pe care a avut-o în trecut. “A lucrat la explozii la mină. I-au omorât timpanele dar în rest nu a fost bolnav. Am aflat de la domnul doctor că poate să moară în urma operației dar sper să scape. Mi-a zis cineva că medicul e foarte bun”.

ALARMANT. O tumoră operată în fiecare zi
Medicii urologi se confruntă cu foarte multe cazuri de tumori. Din cei aprozimativ 2.000 de bolnavi operați pe an cu afecțiuni urologice, aproximativ 150 prezintă tumori prostatice, 150 tumori vezicale și cam 80 tumori renale. În medie, urologii băimăreni opereză cel puțin un pacient cu tumoră în fiecare zi.

FUMATUL, principala cauză a tumorilor renale
Poate cei mai mulți dintre noi s-au gândit că fumatul afectează cel mai mult plămânii. Dr. Bela Vincze ne-a declarat că modul defectuos de viață este principala cauză a producerii cancerelor de rinichi: “Alimentația este foarte importantă. O alimentație dezordonată poate duce la favorizarea producerii cancerului. Fumatul este principala cauză pentru care bolnavii fac tumori. Foarte puțini pacienți cu cancer renal sunt nefumători. În schimb toți bolnavii cu tumori vezicale sunt fumători. Cauza e eliminarea în vezică de nitrozamine, substanțe care se găsesc în tuturn și sunt puternic cancerigene”.

INTERVENȚIE rară la femei
Femeile bolnave de rinichi se prezintă cu patologie litiazică, tumorală și incontinență urinară. Pentru incontinență urinară se intervine cu bandeletă suburetrală, care nu se face în multe centre medicale, fiind puține cazurile chiar și în cele de la Cluj. Secția din Baia Mare are 7 medici și este dotată cu 40 de paturi, șeful secției fiind cunoscutul dr. Liviu Dragomir, medic primar urologie.

Adi RUSU

Previous PACE. Simion Bizău VREA ÎNTÂLNIRE CU ACTORII BĂIMĂRENI
Next TUMORA gigant A FOST EXTIRPATĂ

About author

You might also like

Dezvaluiri 0 Comments

DISTRIBUIȚI! Ei sunt POLIȚIȘTII care apără un politician VIOLATOR și vor să mă doboare!

Apel către parlamentarii maramureșeni, către SRI, Procuratura Maramureș, CEDO, cititorilor mei și nu în ultimul rând către colegii din mass-media. Pornesc acest PROTEST, ca demers jurnalistic împotriva mafiei din Poliția

Dezvaluiri 7 Comments

MOISEI. Un POLIȚIST și-a ÎNMORMÂNTAT mama cu ALAI de SUTE de persoane, CONTRAR Ordonanței militare! 3 zile de PRIVEGHI cu camere burdujite de oameni! NORA decedatei lucrează la PRIMĂRIE

Maxim 8 persoane au voie să participe la o înmormântare, conform ultimei Ordonanțe militare în vigoare, în perioada de situației de urgență. Numai că acest lucru a fost grosolan încălcat

Dezvaluiri 0 Comments

DNA. ȘPAGĂ uriașă și TRAFIC de INFLUENȚĂ. Două persoane au fost REȚINUTE

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply