Adria Todoran Deputat din Maramures

Ministrul Mediului: Conducerea PSD a CJ Maramureș e responsabilă de eșecul managementului deșeurilor din județ

Ministrul Mediului: Conducerea PSD a CJ Maramureș e responsabilă de eșecul managementului deșeurilor din județ

Managementul dezastruos al deșeurilor din județul Maramureș și situația pădurilor unde au avut loc tăieri ilegale au fost obiectivele principale ale vizitei făcute în județ de ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, împreună cu secretarul de stat Gelu Puiu.

Ministrul Mediului a constatat la fața locului eșecul administrației Consiliului Județean Maramureș care nu a reușit să găsească până acum o soluție tehnică pentru depozitul ecologic de la Fărcașa, riscând să piardă finanțarea europeană pentru acest proiect și să dea înapoi și banii cheltuiți până în prezent. Investiția este una importantă, de 70 de milioane de euro, iar termenul de finalizare a fost depășit deja  cu 5 ani, semn al incompetenței administrației județene, care nu a reușit să găsească o soluție și să finalizeze proiectul.

De asemenea, ministrul a vizitat și depozitul temporar de deșeuri de lângă Sighetu Marmației, care trebuie urgent relocat, deoarece există o decizie definitivă în justiție prin care acest depozit este declarat  ilegal.

vivacredit.ro

,,Managementul deșeurilor din județul Maramureș ne arată eșecul sistemic al guvernării social-democrate din acest județ. Conducerea PSD de la Consiliul Județean poartă întreaga responsabilitate pentru faptul că este foarte posibil ca cei de la Comisia Europeană să ne ceară banii înapoi, sau să ne trezim cu o procedură de infringement soldată cu amenzi de sute de mii de euro pe zi.,, a declarat ministrul Mediului, la finalul vizitei în Maramureș.

Ionel Bogdan, președinte PNL Maramureș și secretar de stat în Cancelaria Prim Ministrului, a afirmat că ,,”Din păcate, conducerea Consiliului Județean Maramureș a ignorat pe termen lung situația deșeurilor din județ, nu a luat măsuri, nu a găsit soluții pentru depozitul de la Fărcașa, deși ni se promiteau rezultate în primele șase luni de mandat la șefia CJ, iar astăzi suntem în situația în care lupta cu gunoaiele pare pierdută, în detrimentul maramureșenilor”

Pădurile din zona Sighetu Marmației – Săpânța și Runc, unde există probleme din cauza tăierilor ilegale , au fost vizitate și ele de ministrul Costel Alexe și de secretarul de stat Gelu Puiu, care au vorbit despre soluții și despre campania de împădurire demarată la nivel national, cea mai amplă din ultimii 30 de ani.

Călin Bota, președinte PNL Baia Mare și secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene, susține că “sunt exemple de bune practici și în Maramureș, care trebuie multiplicate la nivelul întregului județ. Avem nevoie de soluții care să eficientizeze activitatea celor care administrează zonele forestiere, pentru ca derapajele din anii 1990-2014 să nu mai fie posibile.”

watchshop.ro

Din programul vizitei nu a lipsit Târgu Lăpuș, un exemplu la nivel național de bune practici privind colectatea selectivă a deșeurilor și reciclarea acestora. Acest proiect de succes a fost implementat de un primar liberal, Mitru Leșe, un gospodar implicat în viața comunității.

Administrațiile liberale  sunt administrații performante, capabile să vină cu soluții moderne, eficiente, prin care să rezolvăm toate problemele de mediu din Maramureș ignorate de administrațiile PSD.

Biroul de presă PNL Maramureș

Previous Sorina Pintea E PE MOARTE! I se pot bloca ESOFAGUL, PLĂMÂNII și INIMA . Boala AUTOIMUNĂ i-a revenit și a fost dusă din arest la SPITAL
Next Școala de MESERII Baia Mare – 30 de ANI! O lună de ACTIVITĂȚI de excepție: paradă, chefi, coafură, artă, tradiție, turism. VEZI tot PROGRAMUL

About author

You might also like

Comunicate 0 Comments

Tăriceanu: “În Piața Victoriei, vom milita pentru eliminarea statului paralel”

Dragi prieteni, ALDE și-a asumat încă de la înființare să fie apărătorul drepturilor și libertăților cetățenilor, o voce puternică în criticarea abuzurilor care au avut loc în ultimii ani, bazate

Comunicate 0 Comments

Summitul Celor Trei Mări, TĂIAT de la finanțare de Guvernul DANCILĂ

Demonstrând că nu are niciun fel de pricepere politică și diplomatică, Guvernul Dăncilă a tăiat banii destinați organizării la București a Summitului Celor Trei Mări, un summit destinat consolidării coeziunii

Comunicate 0 Comments

Ionel Bogdan, președinte PNL Maramureș: “Coaliția PSD-ALDE a reușit să-l salveze pe Liviu Dragnea de toate dosarele penale”

Coaliția PSD-ALDE a reușit să-l salveze pe Liviu Dragnea de toate dosarele penale, acesta fiind de altfel obiectivul principal al modificările aduse Codului Penal. Prin dezincriminarea parțială a abuzului în

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply