sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

O picătură de Maramureș prezentă în capitala SUA, atracția principală weekendul trecut la Washington DC. Evenimentul a fost promovat și în celebrul cotidian american The Washington Post

O picătură de Maramureș prezentă în capitala SUA, atracția principală weekendul trecut la Washington DC. Evenimentul a fost promovat și în celebrul cotidian american The Washington Post

Folclorul tradițional, demonstrațiile de meșteșuguri, horile și portul popular prezentate pe pontonul râului Potomac din Washington D.C. în cadrul evenimentului ”Romanian Weekend at the Wharf”, care a avut loc în perioada 7-9 iulie, au fost atracția principală din acest weekend atât pentru publicul american, turiști, cât și pentru membrii comunității românești din SUA.

Publicul prezent s-a bucurat de toate elementele prezentate: roata olarului Vasile Chira, dalta sculptorului Ioan Bârsan, expoziția de straie populare, alături de dansul, muzica și voia bună oferite de artiștii Ansamblului Folcloric Național “Transilvania”. Încă de la deschiderea evenimentului, americani, turiști și români s-au prins în hore ca în Maramureș și au dansat pe muzica tradițională maramureșeană.

Evenimentul a fost promovat și în The Washington Post, cel mai răspândit cotidian american din capitala SUA. Puteți citi articolul accesând următorul link: https://www.washingtonpost.com/dc-md-va/2023/07/06/best-things-to-do-dc/

Prezent la evenimentul de anul acesta, președintele administrației județene, Ionel Bogdan, a mulțumit domnului Ambasador Andrei Muraru pentru această oportunitate extraordinară de a promova județul Maramureș în capitala Statelor Unite ale Americii, dar și tuturor celor implicați în reușita evenimentului.

Atunci când vine vorba de tradiții, folclor, port popular și gastronomie, județul Maramureș și România se pot mândri cu un patrimoniu cultural bogat, cu peisaje naturale de o frumusețe aparte, cu biserici înalte precum credința maramureșenilor.

Vă invit să vizitați România și județul Maramureș, să descoperiți frumusețea locurilor pe care noi le numim ”acasă”.

Așadar, vă așteptăm în Maramureș pentru a continua experiența ”Romanian Weekend at the Wharf” la ea acasă!”, a transmis Ionel Bogdan, la deschiderea oficială a evenimentului.

Domnul Andrei Muraru, ambasador al României în Statele Unite ale Americii, a vorbit despre importanța consolidării parteneriatului strategic între România și SUA, care anul acesta marchează 26 de ani, precum și despre impactul pe care îl are promovarea culturii românești în SUA, drept dovadă fiind numărul mare de participanți la ediția a doua a evenimentului, precum și numeroși români care au venit din diferite state ale Americii să se bucure de un weekend românesc, ca acasă.

La eveniment au fost prezenţi membri ai Senatului și Camerei Deputaților, ai administrației americane, consilieri județeni, reprezentanţi ai Consiliului Județean Maramureș, ai Ambasadei României în Statele Unite ale Americii și ai Institutului Cultural Român la New York, precum și numeroși reprezentanți ai comunității româno-americane.

Lansat în 2022 pentru a marca cei 25 de ani de la lansarea parteneriatului strategic între România și SUA, a doua ediție a evenimentului a fost un real succes. La reușita evenimentului inițiat de Ambasada României în Statele Unite ale Americii în parteneriat cu Institutul Cultural Român din New York au participat Consiliul Județean Maramureș, Organizația de Management al Destinației Județene Maramureș, Ansamblul Folcloric Național ”Transilvania” și îndrăgiții meșteri populari Vasile Chira și Ioan Bârsan.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

Previous Cristian Niculescu-Țâgârlaș, proiect de lege care permite ANGAJAREA MEDICILOR FĂRĂ REZIDENȚIAT în cabinetele de medicină școlară

About author

You might also like

Actualitate 0 Comments

Borșeni ÎNECAȚI în fum de la STAȚIA de gunoi a orașului. Vezi ce spune primarul Timiș Sorin

Detectivul de Presă ȘOC! a primit câteva fotografii de la un cititior care locuiește în cartierul gării din imediata apropiere a Stației de transfer și sortare a deșeurilor din Borșa.

Actualitate 0 Comments

Workshop. “Construcția de sine. Dezvoltare personală”

În data de 12 decembrie, în Aula Magna a Centrului Universitar Nord, Baia Mare s-a desfășurat workshop-ul cu tema “Construcția de sine. Dezvoltare personală” la care au participat 50 de

Actualitate 0 Comments

VAL DE FRIG în Maramureș! Cod GALBEN

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN Interval de valabilitate: 25 februarie, ora 03 – 01 martie, ora 10 Fenomene vizate: val de frig; Zone afectate: toată țara Valul de frig va cuprinde

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply