sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

PENSIONARILOR li se iau chioșcurile de ZIARE. Cătăline, ÎNCOTRO ne ÎNTORCI? (X)

PENSIONARILOR li se iau chioșcurile de ZIARE. Cătăline, ÎNCOTRO ne ÎNTORCI? (X)

Deținătorii de chioșcuri de ziare se află într-o situație disperată. Primarul Cătălin Cherecheș le-a declarat război de multă vreme, desființarea chioșcurilor fiind o componentă a visului său de destructurare a mass-media locală. Desigur, și această situație depășește cadrul legal, așa cum îi place edilului de cele mai multe ori. În urmă cu ceva vreme dorea să le impună chioșcarilor, la licitație, o garanție de două miliarde de lei dar și-a adus aminte că ziarele pe care le patronează prin interpuși, nu și-ar mai găsi ținta și i-a lăsat o vreme în pace. Interesul pentru chioșcari a dispărut odată cu anchetele DNA, demolarea acestora se produce deja, cei care încă funcționează sunt obligați să plătească fără temei legal, facturi emise de primăria Băii Mari. Din păcate, pensionarii sunt cea mai afectată categorie de cititori. Ei trebuie să parcurgă mulți kilometri în plus pentru un ziar sau să renunțe la a-l mai cumpăra. Toate astea din dragostea falsă pentru seniori a lui Cherecheș care demonstrează din nou faptul că nu iubește pe nimeni, nici pensionari, nici tineri ci doar pe sine.
Adi RUSU

Unul din chioșcurile care au dispărut din furia inexplicabilă a primarului este cel de pe strada Gheorghe Bilașcu. Acum, pensionarii, principalii cititori ai ziarelor tipărite trebuie să meargă până la chioșcul de pe Bd. Unirii, vizavi de biserica de lângă Spitalul Județean. “Deja vin clienți din acea zonă. Tinerii citesc ziarele pe internet dar pensionarii preferă ziarele tipărite. Își mai iau din când în când câte o revistă. Următorul loc unde se vând ziare e la Mall, vă dați seama? Ajutați-ne să nu ne demoleze”, ne-a declarat vânzătoarea. Un bătrân ne-a spus că o să renunțe la ziare pentru că îi este greu să se deplaseze: “Am venit câteva zile dar mă mișc greu. După ce vine zăpada renunț. E prea departe pentru mine. Până la chioșcul de pe Bilașcu mergeam fără probleme”. Cam aceasta este starea celor care vând sau care cumpără ziare.

INVESTIȚIE da, CONTRACT ba
În anul 2009, chioșcarii au fost obligați să renunțe la chioșcurile din tablă. Și-au făcut altele din lemn și au încheiat contract cu primăria pe 5 ani între 2009-2014. Investiția a fost mare, fiecare chioșc ridicându-se la 8.500 de lei bucata. Numai că primăria nu le-a mai prelungit contractele pe motiv că se va face licitație. A fost momentul declanșator al declinului, care practic a pus bazele distrugerii de către autoritatea publică locală a acestei mici afaceri. Unii chioșcari au început să nu-și mai plătească chiria, sub presiunea amenințării cu demolarea și au acumulat datorii. “Licitație nu s-a mai făcut. M-a sunat doamna Lia Mureșan de la Patrimoniu, în luna martie. M-a convins să plătesc. Am ajuns la zi dar licitație tot nu s-a făcut”, ne-a declarat sub protecția anonimatului, un deținător de chioșcuri de ziare. Omul a plătit mai ales că în luna anterioară, în 24 februarie, primise o somație de demolare. Pentru că a plătit totuși, Primăria Baia Mare a făcut cu el un acord de predare a chioșcului către autoritatea locală până cel târziu la finele anului 2015. Chiar dacă între timp a intervenit o solicitare de prelungire a contractului, în iunie 2015, lucrurile nu s-au rezolvat. Primăria, la ordinul demolatorului Cătălin Cherecheș a refuzat vizele de reautorizare a funcționării pe motiv că… nu au contracte după ce tot primăria nu le-a prelungit și nici nu a organizat licitație.

INTERESUL, poartă fesul!

Și totuși de ce ezitarea? Ce a avut în cap trimisul în judecată pentru luare de mită în formă continuată? Cu excepția urii viscerale față de ziarele care nu i-au fost supuse? Față de patronii cu televiziuni pe care nu-i putea îngenunchia și care aveau și ziare? INTERESUL propriu! Practic exercita un fel de șantaj asupra chioșcarilor. Nu le prelungea contractul dar îi punea să îi distribuie ziarele propagandistice GRATUIT. Vă mai aduceți aminte eMaramureș? Foile acelea de ziar care ar face invidioase orice ziar comunistoid în care Cherecheș avea zeci de materiale despre propria persoană, și zeci de fotografii cu și despre el? Chioșcarii FĂRĂ CONTRACT, adică funcționând ILEGAL fără voia lor, distribuiau “LEGAL” ziarul de casă al edilului acuzat și trimis în judecată de către procurorii DNA pentru fapte de corupție! Chioșcarii trebuiau să aibă grijă ca odiosul ziar să se consume ca pâinea caldă. Și fiind, în mod dubios și antieconomic gratuit, nu a fost foarte greu. La fiecare cotidian cumpărat mai primeau doctrină moca. Iată că chioșcarii, dintr-o dată, nu îl mai deranjau. La fel s-a întâmplat și cu ziarul tipărit AcualMM, transformat din eMaramureș după ce procurorii au intrat pe firul afacerii trustului eMaramureș. Cum ilegalitățile au devenit mult mai greu de realizat, sub lupa procurorilor anticorupție, interesul lui Cherecheș a dispărut. Bineînțeles el nu a avut niciodată printre priorități viața oamenilor care muncesc în chioșcuri, destinele lor, sau viața cumpărătorilor de ziare.

casetă
Facturi FĂRĂ TEMEI LEGAL
Vă pare cunoscut? Da! Din ordinul lui Cătălin Cherecheș, primăria Baia Mare a emis facturi din 2015 încoace, către chioșcari, FĂRĂ TEMEI LEGAL. Facturile nu au la bază niciun contract. Unele au fost plătite, altele nu. Cum își permite o unitate administrativ teritorială de rangul Băii Mari să factureze către niște întreprinzători pe care îi hăituiește de atâta vreme, facturi? Să nu-i pună în legalitate iar pentru ILEGALITATEA asta să factureze? Simplu! Sistemul mafiot al lui Cătălin Cherecheș deține orașul, cu afaceri, cu oameni cu tot. După ce DNA i-a mai adus la cunoștință, zilele trecute, încă două infracțiuni pentru care s-a făcut extinderea cercetărilor penale, edilul colecționar de infracțiuni și abonat al DNA, a spus “Voi fi vultur în continuare”. Numai că aripile sale se vor rupe într-o bună zi pentru că zborul într-o viață infracțională nu duce spre lumină ci spre întuneric.

ULTIMELE somații la chioșcari, la Profi e liber la ILEGALITĂȚI
Anul acesta, în 27 iunie, chioșcarii au primt o somație privind dezafectarea chioșcurilor iar în 8 septembrie una care vizează desființarea pe cale administrativă. Lucrul cel mai periculos pentru ei este acela că Poliția Locală a dat lista chioșcurilor fără contract la Electrica, în vederea decuplării de la energia electrică. Planul este că după decuplare, Cherecheș să se scoată că nu-i demolează dar că nu poate să ceară Electrica să-i recupleze pentru că legea nu le permite fără un contract în vigoare. Numai că aceeași mafie Cherecheș-Poliția Locală-Electrica închid ochii când vine vorba de magazinul Profi de la Ferneziu. Acolo sunt mai multe infracțiuni. Racordarea la utilitățile publice reprezintă infracțiune. Nu au autorizații pentru racordarea la gaz, curent, apă. S-a pus un post de transformare a energiei electrice de zeci de mii de euro, pentru alimentarea în zonă. Nu au avizele necesare. Suprafața magazinului este mai mare în realitate decât în proiect. Care este interesul lui Cătălin Cherecheș la Profi? Încă nu știm dar știm cu siguranță că atunci când Cherecheș nu va mai fi la cârma mafiei locale, Profi va dispărea.

Previous Propunere. Garduri vii în jurul cimitirelor
Next VIDEO. "Cetățenii peneliști" primesc MAI PUȚINI BANI decât "cetățenii pesediști"

About author

You might also like

Anchete 0 Comments

Unde sunt banii, DIAVOLE? Preotul Ioan Nechita și PRIMARUL din Recea, Pavel Octavian au transformat ALTARUL bisericii în PARAVAN pentru afaceri NECURATE

Acuzații din cele mai drăcești pentru un reprezentant al bisericii care a slujit în satul Săsar din Recea, în Parohia Duminica Minorosițelor. Sume de bani nejustificate pentru construcția bisericii noii

Anchete 0 Comments

Cine câștigă de pe urma desființării SIIJ?

De la începutul mandatului său, unicul obiectiv al ministrului justiției a fost cu obstinație cel de a desființa Secția Specială, respectiv Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie. Aceasta este instituția

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply