sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Prezență memorabilă a județului Maramureș în cadrul Tourism & Travel Expo, Chișinău

Prezență memorabilă a județului Maramureș în cadrul Tourism & Travel Expo, Chișinău

În perioada 16-18 februarie, la Chișinău a avut loc cea de-a XXVII-a ediție expoziției internaționale de turism și călătorii Tourism & Travel Expo, cel mai mare eveniment din Republica Moldova dedicat industriei turismului. Această manifestare face parte din suita târgurilor internaționale de turism la care județul Maramureș ia parte, la invitația Ministerului Economiei Antreprenoriatului și Turismului.

Din delegația județului nostru în cadrul evenimentului au făcut parte reprezentanți ai Consiliului Județean Maramureș, ai Organizației de Management al Destinației Județene Maramureș și ai Ansamblului Folcloric Național „Transilvania”. Printre oficialitățile care au vizitat standul județului Maramureș s-au numărat Sergiu Prodan, Ministrul Culturii din Republica Moldova, Ovidiu-Viorel Năftănăilă, însărcinat cu afaceri, ad-interim al Ambasadorului României în Republica Moldova Răzvan Pârcălabescu, director de cabinet la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

Strategia de promovare în cadrul acestui târg a avut în vedere scoaterea în evidență a celor mai reprezentative elemente ale patrimoniului turistic, precum și prezentarea Maramureșului ca peisaj cultural unic în lume. Bogăția folclorică, belșugul gastronomic, arta populară, patrimoniul UNESCO, precum și alte aspecte definitorii pentru identitatea noastră culturală au constituit principalele repere care au fost prezentate publicului evenimentului.

Județul Maramureș s-a făcut remarcat încă de la deschiderea manifestării, când talentul artistic al membrilor Ansamblului Folcloric Național „Transilvania” a fost răsplătit cu runde îndelungi de aplauze. De altfel, cântecul și jocul popular au însoțit prezența județului nostru la Tourism & Travel Expo pe parcursul întregului eveniment, voia bună a maramureșenilor fiind molipsitoare. La fel de mult interes au stârnit și poveștile nemuritoare despre fascinantul Maramureș și legendele sale, care au fost relatate cu multă căldură de către membrii delegației. Nu doar vizitatorii au fost interesați de oferta turistică a județului Maramureș, ci și posturile de televiziune prezente, care s-au asigurat că aceasta ajunge și pe micile ecrane.

De asemenea, printr-o inițiativă de schimb de bune practici, un membru al delegației județene a avut o intervenție în cadrul panelului oficial de discuții, unde a fost invitat să vorbească despre activitatea Organizației de Management al Destinației Județene Maramureș. Un alt moment important al acestor zile l-a reprezentat întrevederea cu Î.P.S. Petru, Mitropolitul Basarabiei, cu care delegația județeană a dezbătut perspective de dezvoltare a turismului ecumenic prin organizarea unor pelerinaje la mănăstirile din Maramureș și Bucovina şi Republica Moldova.

Încă o dată, colaborarea excepțională dintre instituțiile participante s-a materializat printr-o reprezentare de succes a destinației turistice Maramureș, fapt confirmat de sutele de vizitatori care s-au declarat cuceriți oferta turistică prezentată și au promis că vor veni să se convingă că Maramureșul este demn de renumele său.

Organizația de Management al Destinației Maramureș

Previous BILETE de TRATAMENT balnear prin Casa de Pensii Maramureș
Next ȘEDINȚĂ de BUGET a Consiliului Județean Maramureș. Vezi ordinea de zi cu alte PROIECTE importante

About author

You might also like

Actualitate 0 Comments

Poți CUMPĂRA miel de la PIAȚĂ. Poți merge la SERVICE și la SPĂLĂTORIE cu mașina dar nu poți merge la CIMITIR. În anumite CONDIȚII poți chiar să pescuiești și să le duci părinților BUCATE de PAȘTE

În această perioadă a sărbătorilor, întrebările românilor privind circulația în timpul pandemiei de coronavirus s-au înmulțit. Iată câteva întrebări frecvente dar și răspăunsuri din partea Grupului de Comunicare Strategică, la

Actualitate 0 Comments

La 27 de ani, ARESTAT pentru ULTRAJ, FURT, conducere fără permis BĂUT și DROGAT, timp în care a lovit o mașină de… POLIȚIE!

Tribunalul Maramureş a admis, în data de 14.01.2021, propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 14.01.2021,

Actualitate 0 Comments

IONEL BOGDAN: 108 MILIOANE DE LEI PENTRU DOTAREA UNITĂȚILOR DE ÎNVĂȚĂMÂNT DIN JUDEȚUL MARAMUREȘ ASIGURAȚI PRIN PNRR

Președintele administrației județene, Ionel Bogdan, a semnat ieri contractul de finanțare a proiectului privind dotarea atât a școlilor speciale din județ, cât și a unităților de învățământ preuniversitar și a

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply