sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Prostie sau rea-intenție marca Virgil Popescu? Vânzarea centralei termoelectrica Mintia – la 1/3 din valoarea investită de statul român în ultimii ani, în retehnologizare!

Prostie sau rea-intenție marca Virgil Popescu? Vânzarea centralei termoelectrica Mintia – la 1/3 din valoarea investită de statul român în ultimii ani, în retehnologizare!

Centrala termolectrica Mintia Deva a fost achiziționată cu 91 milioane de euro de un investitor irakian, în cadrul unei licitații publice. La Mintia statul român a investit, începând cu anul 2015, 230 de milioane de euro. Practic, vedem același model de ”privatizare reușită” făcută de statul român, ca și în alte cazuri similare.

Se investesc sume uriașe pentru o perioadă și apoi vindem companiile pe bani de nimic. Cine sunt ”băieții deștepți” care decid aceste mișcări strategice? Sunt deja luni de zile de când mă întreb dacă tot ce face ministrul Energiei, Virgil Popescu, -cel care care a decis liberalizarea pieței energiei concomitent cu stoparea sau închiderea a mai multe facilități de producție a energiei electrice- a fost prostie sau rea intenție din partea acestuia. Pentru că nu primim un răspuns clar, o să îl întrebăm și pe premierul Nicolae Ciucă dacă știa de această vânzare și dacă ministrul Popescu a avut girul PNL atunci când a scos compania Mintia Deva la licitație.

Coaliția TREBUIE să își asume cât mai curând soluția propusă de PSD cu privire la revenirea la piața reglementată, pentru un an sau doi, pentru că doar așa cetățenii și companiile vor putea să plătească energia electrică la prețuri decente. Românii așteaptă soluții nu pasarea responsabilităților, iar noi cerem explicații clare referitor la ce s-a întâmplat la Mintia, compania despre care ministrul Virgil Popescu spunea, în luna februarie, că nu va fi vândută la fier vechi. Și exact așa a fost vândută, pe bani mărunți, în comparație cu investițiile care au fost realizate de către statul român. Asta, în timp ce românii plătesc energia electrică la cel mai ridicat preț din Uniunea Europeană! Ministrul Popescu trebuie să vină în fața Parlamentului și să explice toate aceste nereguli petrecute în mandatul său!

Gabriel Zetea, deputat PSD Maramureș

Previous Mii de oameni la „Hora la Prislop” - cel mai frumos festival interjudețean de folclor
Next S-a luat APA în Baia Mare pe Strada Vălenilor

About author

You might also like

Politica 0 Comments

Tinerii liberali învață politică și respectul pentru valori și istorie

Școala Politică “Gheorghe I. Brătianu”, un eveniment cu tradiție organizat de TNL Maramureș, în colaborare cu TNL Sighet, desfășurat în perioada 15 – 18 noiembrie, a adunat anul acesta, la a XI-a

Politica 0 Comments

VIDEO. Cazul CARACAL, dezbătut de PNL Maramureș. Ionel Bogdan: “Românii și-au pierdut încrederea în capacitatea statului de a-i apăra”

Cazul Caracal este pe buzele tututor, a bulversat întreaga țară și a atras chiar  atenția opiniei publice mondiale prin apariția în marile ziare ale lumii. El a fost dezbătut și

Politica 0 Comments

Deputatul Florin Alexe și prefectul Rudolf Ștauder, despre POLUAREA din Bozânta Mare

Împreună cu Rudolf Stauder, prefectul județului #Maramureș, am avut o întâlnire cu Bogdan Chițescu, administratorul special al Companiei Naționale a Metalelor Prețioase și Neferoase REMIN SA. În cadrul întâlnirii, am

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply