sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Reprezentanți ai Guvernului Republicii Moldova, vizită de lucru în Maramureș

Reprezentanți ai Guvernului Republicii Moldova, vizită de lucru în Maramureș

Președintele Consiliului Județean, Ionel Bogdan s-a întâlnit cu o delegație de reprezentanți de nivel guvernamental din cadrul Guvernului Republicii Moldova, aflați în vizită de lucru în Maramureș.

La întâlnirea bilaterală au participat Diana Chiriac, consilier pe domeniul administrație al primului ministrul al Republicii Moldova, Dorin Recean, și Andrei Strah, secretar general adjunct al Guvernului Republicii Moldova.

În cadrul întâlnirii cei doi înalți demnitari de stat au prezentat președintelui Consiliului Județean o serie de planuri menite să consolideze relațiile dintre Republica Moldova și Județul Maramureș în contextul deschiderii negocierilor pentru aderarea la Uniunea Europeană.

Președintele Consiliului Județean a reiterat susținerea cu expertiză în ceea ce privește accesarea fondurilor europene acordată tuturor reprezentanților raionali care au vizitat Maramureș, dar și activitățile numeroase derulate cu raioanele înfrățite Hîncești, Strășeni și Ungheni. Totodată, a menționat și acceptarea scrisorilor de intenție pentru cooperare ale altor trei raioane Nisporeni, Ștefan-Vodă și Anenii Noi.

Ulterior întâlnirii bilaterale, președintele Consiliului Județean Maramureș s-a întâlnit în sala „Bogdan Vodă” cu șefii de oficii teritoriale din Republica Moldova, omologi ai prefecților din România alături de deputata, Larisa Voloh, șefa Comisiei de Administrație Publică din Parlamentul Republicii Moldova, și Vladislav Sîrbu, șef adjunct al Direcției Administrație Publică din Cancelaria de Stat.

Reprezentanții moldoveni s-au arătat interesați de realizarea unui transfer de expertiză din Maramureș înspre raioanele din Republica Moldova în ceea ce privește gestionarea fondurilor europene, cât și de proiectele majore ce au fost conturate și depuse recent de Consiliul Județean.

Cele două părți au convenit să aibă întâlniri viitoare, una dintre ele fiind și contextul oferit de activitățile Euroregiunii Siret–Prut–Nistru – regiune europeană de colaborare transfrontalieră.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

Previous IONEL BOGDAN: ÎNCĂ UN PROIECT FINALIZAT. CENTRUL DE COMANDĂ INTEGRAT PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ A FOST REALIZAT CU SUCCES
Next Primarul interimar Ioan Doru Dăncuș - AUDIENȚE în Cartierul Decebal

About author

You might also like

Actualitate 0 Comments

Mesajul președintelui PNL Maramureș, Ionel Bogdan, cu ocazia Sărbătorilor de Paște

Învierea Domnului este piatra de temelie a credinței creștine, este sărbătoarea bucuriei depline, a luminii divine, a comuniunii. Dragi maramureșeni, să ne bucurăm împreună de această sărbătoare, făcând din comunitatea

Actualitate 0 Comments

ZIUA NAȚIONALĂ. Mihai – Felician Cerneștean, secretar general PNL Maramureș: “Eroii zilelor noastre sunteți voi, cei care vă duceți la serviciu și copiii la școală”

În mesajul său de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, Mihai-Felician Cerneștean, secretar general al PNL Maramureș și consilier județean, face referire la eroii României, la lupta lor pentru libertate

Actualitate 0 Comments

,,Trecui dealul la Băiuț”

Am trecut dealul la Băiuț, pentru a participa la festivalul locului, organizat de doamna primar Viorica Maciuc, unul dintre cei mai inimoși și implicați primari din Maramureș. Băiuț este un

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply