sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș: “Desființarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie –  un obiectiv necesar și viabil”

Senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș: “Desființarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie – un obiectiv necesar și viabil”

Comisia juridică a Senatului a dezbătut săptămâna trecută proiectul de lege privind desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), un instrument creat de PSD în scopul subminării independenței magistraților și instaurarea controlulului politic asupra justiției, fapt care a atras critici dure chiar din partea Comisiei Europene și a Comisiei de la Veneția. 

            Proiectul de lege are ca obiectiv desfiinţarea SIIJ din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, fiind stabilite o serie de măsuri tranzitorii care decurg din această decizie. Totodată, se propune abrogarea din Legea nr.304/2004 reactualizată, legea privind organizarea judiciară , a prevederilor care menționau și reglementau funcționarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie.

            “Repararea legilor justiției este unul dintre obiectivele asumate de Partidul National Liberal și vom lupta, alături de partenerii noștri de coaliție, pentru desfiintarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție” a declarat senatorul Cristian Niculescu Tagarlas – membru al grupului liberal maramureșean din Parlamentul României.

            Dezbaterile privind desființarea SIIJ au fost reluate în cadrul Comisiei juridice a Senatului miercuri, 14 aprilie, la discutii fiind prezenți Stelian Ion – Ministrul Justiției, Bogdan Mateescu  – președintele Consiliului Superior al Magistraturii și Gabriela Scutea – procurorul general al României. Acest aspect constituie o dovadă certă a faptului că toate instituțiile statului cu atribuții în domeniul justiției colaborează pentru ajungerea în cel mai scurt timp la un consens privind desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, unul din  obiectivele care pot determina  ridicarea Mecanismului de Cooperare și de Verificare, instituit la 1 ianuarie 2007, odată cu aderarea României la Uniunea Europeană.

Biroul Parlamentar, senator Cristian Niculescu Țâgârlaș

Previous SIGHET. Primarul Vasile Moldovan vrea DIZOLVAREA Consiliului Local care NU a adoptat nicio HOTĂRÂRE în TREI ședințe consecutive timp de PATRU luni de zile
Next Daniel Olteanu a fost ales președinte al Partidului Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE)

About author

You might also like

Politica 0 Comments

Klaus Iohannis promovează educația, sănătatea și bunăstarea economică

Klaus Iohannis și-a lansat programul pentru alegerile prezidențiale, intitulat ”Împreună pentru România normală”. Documentul menționează, printre priorități, creșterea calității educației, îmbunătățirirea serviciilor de sănătate, stoparea defrișărilor ilegale, dezvoltărea economică pe

Politica 0 Comments

ȘOC! Daniela Ivașcu CANDIDEAZĂ pentru o funcție SURPRIZĂ în PNL

  Avocata sigheteană Daniela Ivașcu se va afla la București la finele acestei săptămâni pentru a participa la Congresul PNL de sâmbătă dar și la alegerile din cadrul Consiliului Național

Politica 0 Comments

CONFERINȚĂ de presă. Cornelia Negruț: “Este anormal ca Iohannis să nu-i înlocuiască pe cei doi miniștri”

Ieri, în cadrul unei conferințe de presă, Cornelia Negruț, președintele ALDE Maramureș a pus în discuție, pe lângă teme de interes local și teme de interes nașional. Una din temele

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply