sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș: “Desființarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie –  un obiectiv necesar și viabil”

Senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș: “Desființarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie – un obiectiv necesar și viabil”

Comisia juridică a Senatului a dezbătut săptămâna trecută proiectul de lege privind desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), un instrument creat de PSD în scopul subminării independenței magistraților și instaurarea controlulului politic asupra justiției, fapt care a atras critici dure chiar din partea Comisiei Europene și a Comisiei de la Veneția. 

            Proiectul de lege are ca obiectiv desfiinţarea SIIJ din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, fiind stabilite o serie de măsuri tranzitorii care decurg din această decizie. Totodată, se propune abrogarea din Legea nr.304/2004 reactualizată, legea privind organizarea judiciară , a prevederilor care menționau și reglementau funcționarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie.

            “Repararea legilor justiției este unul dintre obiectivele asumate de Partidul National Liberal și vom lupta, alături de partenerii noștri de coaliție, pentru desfiintarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție” a declarat senatorul Cristian Niculescu Tagarlas – membru al grupului liberal maramureșean din Parlamentul României.

            Dezbaterile privind desființarea SIIJ au fost reluate în cadrul Comisiei juridice a Senatului miercuri, 14 aprilie, la discutii fiind prezenți Stelian Ion – Ministrul Justiției, Bogdan Mateescu  – președintele Consiliului Superior al Magistraturii și Gabriela Scutea – procurorul general al României. Acest aspect constituie o dovadă certă a faptului că toate instituțiile statului cu atribuții în domeniul justiției colaborează pentru ajungerea în cel mai scurt timp la un consens privind desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, unul din  obiectivele care pot determina  ridicarea Mecanismului de Cooperare și de Verificare, instituit la 1 ianuarie 2007, odată cu aderarea României la Uniunea Europeană.

Biroul Parlamentar, senator Cristian Niculescu Țâgârlaș

Previous SIGHET. Primarul Vasile Moldovan vrea DIZOLVAREA Consiliului Local care NU a adoptat nicio HOTĂRÂRE în TREI ședințe consecutive timp de PATRU luni de zile
Next Daniel Olteanu a fost ales președinte al Partidului Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE)

About author

You might also like

Politica 0 Comments

Vasile Moldovan a pornit în cursa pentru Primăria Sighetu Marmației având alături conducerea Coaliției pentru Maramureș

Numeroase discursuri de susținere au fost prezentate la lansarea lui Vasile Moldovan, candidatul Coaliției la Primăria Municipiului Sighetu Marmației. Fostul prefect al Județului Maramureș candidează pentru cea mai importantă funcție

Politica 0 Comments

IRONIE. Deputatul Todoran: “Pușcărie cu Netflix și selfie!”

Deputatul PMP, Adrian Todoran ironizează pe pagina sa de Facebook, noul regim de închisoare. Parlamentarul devine chiar sarcastic atunci când vine vorba de cei care au sprijinit acest proiect legislativ.

Politica 0 Comments

Tony Mihali REVINE în forță și s-a ÎNSCRIS în PNL. Află motivele fostului primar al Borșei

În ultimele zile au circulat zvonuri cum că fostul edil din Borșa, Tony Mihali le face curte liberalilor maramureșeni. Orice urmă de îndoială a fost spulberată de prezența sa la

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply