Adrian Todoram Camera Deputatilor

Cornelia Negrut Senator de Baia Mare

Lucian Morar Senator de MaramuresCristian Tagarlas Candidat Senat

Lucian Angheluta Camera Deputatilor

Soluțiile PRO România pentru asumarea viitoarei guvernări

Soluțiile PRO România pentru asumarea viitoarei guvernări

Președintele Partidului PRO România, Victor Ponta, s-a pronunțat tranșant în ceea ce privește posibilele scenarii ce vor putea fi luate în considerare pe scena politică românească după alegerile din 6 decembrie.

Este evident că, în contextul crizei profunde în care se află România, programul de guvernare al PRO România este unul viabil, pragmatic, constructiv și pe deplin aplicabil. Subscriu ideii lui Victor Ponta conform căreia, în această perioadă, decidenții politici nu își mai pot permite să se bată între ei, pentru a vedea care e mai bun și care are cea mai bună ofertă politică, ci soluția este un efort conjugat pentru a scoate țara din actuala perioadă extrem de delicată și dificilă.

Reamintesc, în acest context, că Victor Ponta este omul care, în 2011, când nimeni nu putea să învingă gașca Băsescu-PDL, a reușit să pună la masă cele două partide care se urau de peste 20 de ani, PSD și PNL, a făcut un program de guvernare, a câștigat alegerile și a scos România din recesiune.

Este limpede, așadar, că orice direcție de negociere a PRO România pleacă de la capacitatea de implementare a celor cinci măsuri propuse de noi, pe care nu le-a contestat nimeni, deci sunt perfect întrebuințabile și de pus în practică cu succes.

Primul lucru pe care l-ar face Victor Ponta în calitate de premier ar fi să redeschidă unitățile de învățământ.

Al doilea aspect se referă la necesitatea acordării unui venit minim de criză, destinat unui important procent al populației. În prezent, sunt foarte mulți români săraci care au rămas fără niciun venit, sunt foarte mulți cei care se întorc din străinătate deoarece nu mai au de lucru acolo, iar în țară nu au nicio sursă de câștig. Acestor oameni trebuie să le asigurăm un mimim de supraviețuire, ceea ce a propus explicit PRO România.

În al treilea rând, 80% dintre IMM-uri se vor închide în 2021 dacă nu facem ceva să le salvăm, iar actuala guvernare a demonstrat că nu poate face asta. Noi am inițiat ideea de a la scuti de taxe și impozite, cu condiția de a nu concedia oameni în anul 2021.

Un alt obiectiv marcant al programului de guvernare al formațiunii noastre este implementarea de urgență a Programul Național de Testare. Considerăm că este singura soluție eficientă de a controla și combate răspândirea COVID-19. Nu poți să ții oamenii în case la nesfârșit, dar poți să testezi repetat și să izolezi bolnavii, nu oamenii sănătoși.

Nu în ultimul rând, PRO România și-a fixat drept obiectiv prioritar redarea demnității celor care îmbracă haina militară, prin revenirea la Legea 223/2015, în forma adoptată inițial. Noi susținem cu tărie că cei care-și sacrifică viața pentru țară trebuie să aibă siguranța că nu vor fi abandonați.

Acestea sunt motive solide, predictibile și argumentate pentru ca PRO România să își asume viitoarea guvernare a țării, iar președintele Victor Ponta să fie următorul prim-ministru, care să facă cât mai repede uitat activitatea submediocră a executivului actual.

Cornelia NEGRUȚ, Candidat Senat PRO România Maramureș

Previous PNL – cel mai ambițios și realist Program de Guvernare pentru 2020-2024
Next Deputatul Adrian Todoran pune piciorul în prag: ”Fără pensii nesimțite!”

About author

You might also like

Politica 0 Comments

Mircea Cirț: ”Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a Municipiului Baia Mare – un angajament nerespectat”

Venind din mediul privat mi-e greu să cred că strategiile de dezvoltare sunt doar niște documente frumoase, realizate de firme de consultanță pentru bani mulți, care apoi rămân fie închise

Politica 0 Comments

Președintele Klaus Iohannis i-a cucerit și pe olteni

Președintele Klaus Iohannis a participat, sâmbătă, la reuniunea liberalilor din Oltenia, fiind primit cu entuziasm de craioveni. A fost primul eveniment electoral organizat după ce președintele Klaus Iohannis și-a depus

Politica 0 Comments

ALDE a contribuit esențial la dezvoltarea țării și la creșterea bunăstării românilor

Prezentarea bilanțului la încheierea unui mandat este un gest de respect față de cei care ne-au ales. Modul în care promisiunile noastre au fost îndeplinite poate legitima, în fața electoratului,

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply