sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Tel.: 021 9998. Primul call center național pentru sprijinirea persoanelor vulnerabile, inaugurat în Maramureș în prezența vicepremierului Raluca Turcan și a ministrului Marcel Boloș

Tel.: 021 9998. Primul call center național pentru sprijinirea persoanelor vulnerabile, inaugurat în Maramureș în prezența vicepremierului Raluca Turcan și a ministrului Marcel Boloș

În prezența unei delegații guvernamentale importante, din care au făcut parte vicepremierul Raluca Turcan, ministrul Fondurilor Europene Marcel Boloș, secretarul de stat din Ministerul Muncii, Alin Ignat, secretarul de stat din Ministerul Economiei, Daniela Nicolescu, secretarul de stat în Cancelaria Prim – Ministrului, Ionel Bogdan și secretarul de stat din Ministerul Fondurilor Europene, Călin Bota, a fost  inaugurat în Maramureș  primul call center la nivel național destinat persoanelor vulnerabile, un proiect realizat de Ministerul Muncii și Protecției Sociale, în parteneriat cu Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială ASSOC. 

Proiectul, în valoare de 17 milioane de euro, finanțat din fonduri europene, are la bază realizarea unei linii telefonice – 021 9998- care poate fi apelată începând de luni de către persoanele care au nevoie de ajutor. Concret, 1000 de asistenți sociali vor veni în ajutorul a peste 100.000 de bătrâni, persoane cu dizabilități, dar și persoane care se confruntă cu diferite probleme de natură socială.

Vicepremierul Raluca Turcan a ținut să precizeze următoarele:

,, Astăzi am demonstrat că 17 milioane de euro pot să fi puși în slujba unor persoane aflate în grave situații de vulnerabilitate, de risc. Nu o să ne oprim aici și vreau să o luați ca pe un angajament al nostru la guvernare, că ne preocupă partea de asistență socială țintită pentru categoriile vulnerabile.”

La rândul său, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș a subliniat că prin acest proiect ,,persoane vârstnice de pe tot teritoriul României vor putea să apeleze linia telefonică și să fie sprijinite, fie că sunt în situația în care nu mai au hrană, fie că se află în situația în care sunt victime ale violenței în familie sau au alte probleme de natură socială.” Ministrul a folosit ocazia inaugurării acestui proiect pentru a anunța noul Program Operațional de Incluziune și Demnitate Socială, ,,program care va contribui la reducerea sărăciei și va sprijini categoriile de beneficiari pe care îi avem în vedere.”

Ionel Bogdan, președinte PNL Maramureș și secretar de stat în Cancelaria Prim-Ministrului  a precizat că:

”Implementarea acestui proiect național aici, în Maramureș, ne arată faptul că avem resurse umane de calitate, avem asociații și un sistem de ONG-uri foarte bine pus la punct. Parteneriatul dintre Guvern și societatea civilă va aduce plusvaloare în zona serviciilor sociale și bunăstare pentru cetățeni.”

Călin Bota, președinte PNL Baia Mare și secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene a declarat că:

”Actualul guvern identifică soluții și fondurile necesare pentru diferite probleme care multă vreme au fost ignorate. În perioada următoare vom discuta despre măsurile care trebuie luate, deoarece județul Maramureș are nevoie de un sprijin suplimentar față de județele dezvoltate.”

Președintele ASSOC, Florin  Sălăjeanu, a ținut să sublinieze sprijinul primit pentru implementarea cu succes a acestui proiect important:

,, Ne bucurăm de încrederea și susținerea locală și îi mulțumesc domnului Ionel Bogdan, secretar de stat în Guvernul României, fiindcă prin colaborarea noastră în timp ne-a acordat încredere, iar încrederea acordată ne-a ajutat pe noi, ca organizație, și ne-a încurajat să mergem mai departe, să ne dezvoltăm în continuare și să avem servicii de calitate și proiecte bine implementate.”

Cu ocazia prezenței în Maramureș a delegației guvernamentale  a fost semnat și un  contract de finanțare din fonduri europene a unei investiții a companiei farmaceutice HELCOR din Baia Mare, în vederea diversificării producției. 

Prin această investiție de circa 6 milioane de lei compania băimăreană va realiza produse noi, se vor crea noi locuri de muncă pentru maramureșeni și desigur va crește și competitivitatea HELCOR pe piața farmaceutică. 

În cadrul vizitei în Maramureș, delegația guvernamentală a vizitat și o unitate de producție a Grupului Aramis, unul dintre cei mai importanți angajatori la nivel regional, având peste 4.500 de angajați. În cadrul discuțiilor cu reprezentanții Grupului Aramis, aceștia au apreciat măsurile luate de guvern pentru sprijinirea antreprenorilor și afacerilor în perioada pandemiei și au subliniat nevoia de reabilitare și modernizare a infrastructurii rutiere, pentru a susține dezvoltarea afacerilor și a economiei județului. 

Investițiile în infrastructură și atragerea fondurilor europene pentru dezvoltare reprezintă priorități asumate de Guvern, fiind alocate în acest sens importante resurse bugetare. 

Biroul de Presă PNL Maramureș

Previous Vara aceasta zburăm în Grecia 😍🌊☀️😎cu Sfara Tours Baia Mare
Next RĂPITĂ din BORȘA. O tânără de 17 ani a fost LUATĂ pe sus și FORȚATĂ să urce într-o mașină. Zeci de polițiști o caută pe Andreea Corina Adam și pe răpitori

About author

You might also like

Social 0 Comments

Ionel Bogdan: “ANMCS a apreciat Spitalul Județean ca fiind spital etalon în ceea ce privește practica medicală”

Am fost prezent ieri la ședința oficială de închidere a vizitei comisiei de evaluare și acreditare din partea Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate (ANMCS), efectuată la Spitalul

Social 0 Comments

BUDEȘTENII, fără APĂ în plină pandemie sau cu APĂ NOROIOASĂ la robinete. Asta după ce MAFIA primarului Liviu Tămaș a TOPIT 90 de miliarde lei vechi pe rețele nefuncționale!

Detectivul de Presă ȘOC! v-a prezentat în ultimii 3 ani de zile o serie de matrapazlâcuri ale primarului din Budești, pesedistul Liviu Tămaș (foto sus) și a sistemului său mafiot

Social 0 Comments

Gheorghe Șimon (PSD): ”Licitația pentru gazoduct este deja pe SEAP”

Deputatul PSD Maramureș, Gheorghe Șimon este propunerea social-democraților pentru locul II pe lista pentru noul Parlament al României. De numele parlamentarului Gheorghe Șimon, fost ministru al Economiei în Guvernul PSD

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply