sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Tony Mihali sau BARZA leșinată în ZBOR

Tony Mihali sau BARZA leșinată în ZBOR

Toader Mihali cunoscut cu prenumele Tony este un personaj aparte și potrivit sumei caracteristicelor sale nu putea fi decât din Borșa, Maramureș.

A fost ales primar în 2012, candidând ca independent, fiind susținut de Partidul Verde. A obținut 10 consilieri locali din 19. A demisionat după un an de zile.

A defilat atunci, grație campaniei geniale făcută de către Vasile Vlașin, care-l putea transforma pe Tony în orice, dintr-un candidat practic inexistent.

Numai că Tony Mihali s-a blocat pur și simplu. El spune că a i s-au pus piedici. Practic s-a comportat ca un licean în călduri care iubește o fată care iese cu altul în parc.

Nu a luptat sau nu a rezistat niciunei lupte acerbe. Vasile Vlașin nu putea conduce primăria în locul său, sau nu în totalitate. Nu a avut tărie și poate nici putință cu excepția dorinței de dinainte de alegeri.

Tony a fost barza leșinată în zbor.

Barza însumează o serie de semnificații simbolice cuprinzând puritatea, fidelitatea, reînnoirea, renașterea, creativitatea, prosperitatea, protecția, norocul și maternitatea, potrivit specialiștilor în domeniu.

Apoi, de curând, a revenit în forță, după câteva ezitări copilărești, alături de președintele Klaus Iohannis, declarând pentru Detectivul de Presă ȘOC! faptul că va candida la primăria Borșa din partea PNL.

Lucrurile păreau că au intrat pe făgașul normal. Numai că Vlașin nu a putut fi nici de această dată lângă el, fiind ocupat cu salvarea altor vieți, pe bune.

ȘOC!ul a venit de curând, când barza a leșinat, din nou, în timpul zborului, prin intermediul unui fel de scrisoare în mediul online, semnată șmecherește “Tony”, cu y. Dacă ai fost primar și dacă vrei să mai fi, nu-ți iei nume de scenă sau dacă ai, renunți la el. Oricum nu semnezi ca un adolescent pe biletul trimis iubitei care nu te vrea.

“Dragi prieteni,

Acum, la final de an, vă prezint situația politică pe plan local și care sunt scenariile posibile pentru alegerile locale.

Am susținut candidatura președintelui Klaus Iohanis și cred că am procedat corect, pentru că între el și candidatul partidului roșu, era singura alegere corectă.

Intenția mea de a face echipă în PNL este blocată de către oameni cu interese financiare mari, din Borșa, care nu vor să-și piardă funcțiile, atât cei din alte partide cât și cei din actualul PNL Borșa, care țin de funcții și refuză să reformeze partidul.

Așadar, am constatat din nou că partidele mari doresc să mențină în funcții oameni slabi, pe post de slugi, care să le obțină voturi pentru funcțiile lor mai înalte, nefiind interesate de soarta comunităților din care își obțin voturile.

Pentru partidele mari noi suntem simpli votanți, iar eu vreau să schimbăm asta.

Pe această cale doresc să-i informez public pe toți cei interesați că, în această situație, la alegerile locale VOI CANDIDA INDEPENDENT iar pentru Consiliul Local voi susține candidați ai unor partide noi, care sunt în curs de formare în această perioadă.

Cu respect Tony”, a scris fostul primar pe Facebook.

Oamenii nu mai vor aere, aventurieri și nici necopți la bătrânețe. Borșa are potential dar nu a avut niciodată conducători, actualul primar fiind un escroc prin excelență.

Tony are doar echipă. Prea bună pentru el. Intrarea sa în luptă poate scoate candidatul PNL din joc dar poate favoriza candidatul PSD, pentru că Tony nu ar lua de la social-democrați ci de la ceilalți. Șansa lui ar fi cei care nu se duc de obicei la vot.

Dar să vă traduc mesajul plin de ghicitori al lui Tony made in Borșa.

El a crezut că intră în PNL, pe masa pusă, îl ridică pe cel din capul mesei, se așează în locul său iar restul încep să se bucure. În politică lucrurile nu stau așa. Cuțitele se țin mai mult sub masă decât la suprafață.

A văzut, mult prea repede, piedici, interese, slugi, oameni slabi, uitând că și după această postare a dat dovadă, încă o dată, doar de frică și slăbiciune.

Tony este adeptul victoriei fără sacrificii, fără război. La cea mai mică rafală de vânt se prăbușește din zbor.

Practic, unul din personajele la care face referire, indirect, este Gabriel Bogdan Ștețco, președintele tinerilor liberali și visător la funcția de primar al Borșei. El este, în accepțiunea lui Tony, omul slab, fără șanse la primărie.

Numai că acest om slab are verigă la cel cu “funcție înaltă”, adică tocmai președintele PNL Maramureș, Ionel Bogdan, proaspăt secretar de stat în cancelaria prim-ministrului României, Ludovic Orban.

Prectic, Tony a dat cu ciocul în ușa închisă a PNL. Este ciudat cum și-a calculat pașii încât a leșinat, atât de repede, în timpul zborului. Fără garanții, fără strategie, doar din vise.

Candidează independent. Cine să-l mai creadă? Echipa de lângă el e puternică. Familia doctorului Horațiu Dincă este una dintre garanțiile sale. Vlașin cred că s-ar mai băga o tură.

Dar dacă, la toamnă, barza își ia din nou zborul spre țările calde?

Detectivul de Presă ȘOC!

Previous Prof. Ioan Muntean a fost NUMIT INSPECTOR școlar general adjunct al ISJ Maramureș
Next Ionel Bogdan: “Guvernul susține proiecte care vizează dezvoltarea Maramureșului”. 4,2 miliarde de euro pentru APĂ și CANALIZARE

About author

You might also like

Cancan 0 Comments

BĂIMĂRENII fac baie în Bazinul Olimpic în fiecare vară. AUTORITĂȚILE le promit că pun APĂ în el până la IARNĂ. Crăciun fericit de pe acum!

Mare desfășurare de forțe, în secret, din partea autorităților, la Bazinul Olimpic ”Gheorghe Demeca”, din cadrul Complexului Sportiv Național ”Lascăr Pană” din Baia Mare. Nicio invitație de presă, niciun comunicat

Cancan 0 Comments

BUDEȘTI. O mai țineți minte pe Alexandra Macovei, PROASTA comunei și nepoata primarului Liviu Tămaș? Aflați ce a făcut imediat după alegeri, la aflarea veștii că UNCHIUL MAFIOT a PICAT la VOT!

Detectivul de Prersă ȘOC! este singurul segment media care a făcut o serie de investigații și relatări din comuna Budești, unde mafia primarului devenit aminire, după 20 de ani în

Cancan 0 Comments

Ați BUȘIT-O! Ce spune DEX-ul PNL pentru PROSTIE politică

La Congresul PNL de sâmbătă, DEX-ul PNL pentru prostie politică a mai introdus un termen: BUȘITUL. Desigur termenul le este atribuit organizațiilor care și-au anunțat susținerea pentru Bușoi și nu

1 Comment

  1. Vasile Timiş
    December 19, 15:47 Reply
    Felicitări pentru articol! Ai scris nimic altceva decât mult adevăr! Toader Mihali a câștigat funcția de primar mulțumită lui Vasile Vlaşin! Nu-l înțeleg pe Vasile Vlaşin de ce continuă să facă pe pupincuristul cu Toderică Tropolaltă? Ce tot continuă să-l ridice în slăvi pe GĂGĂUȚĂ, prostănacul şi incapabilul de Tony? Oare chiar nu vede că-şi strică firma prietenind cu un astfel de om de joasă speță, un analfabet, un nemanierat, un nespălat, un prost educat, un curvar, un libidinos, un mafiot care s-a îmbogățit peste noapte nu din muncă cinstită! Tony l-a susținut pe Iohannis pentru că o fi şi el mason ca şi prietenul lui bun belgian! De asta a ştiut că cade PSD-ul şi câştigă PNL-ul, era totul organizat de buhaiul şi masonul de Klaus Iohannis! Dar Horațiu Dincă ce are de câştigat din treaba asta? Salivează şi el după banii murdari a lui Toader Mihali?

Leave a Reply