sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Un oraș în ruină – prima impresie a turiștilor. Intrările în Baia Mare, Capitala Tineretului din România.

Un oraș în ruină – prima impresie a turiștilor. Intrările în Baia Mare, Capitala Tineretului din România.

Aerogara Aeroportului (Inter)Național Maramureș trece printr-un proces de renovare în vederea deschiderii într-un orizont de timp încă neconturat. Din 2016 curg promisiunile din partea președintelui CJ Maramureș – Gabriel Valer Zetea și a dlui Dorin Buda, directorul aeroportului, de reluare a activității prin reintroducerea de curse internaționale efectuate de companii low-cost.
Început ca un proiect pe fonduri europene, în care contribuția de la bugetul județean și central trebuia să fie un mică, din cauza incompetenței coordonatorilor acestui proiect am ajuns în situația în care nu se va deconta nimic din fonduri europene, toate investițiile trebuind acoperite din banii contribuabililor. Iar acum avem nevoie de noi și noi investiții.
Pentru că și-au dovedit lipsa de viziune și capacitate în implementarea și finalizarea acestui important proiect de infrastructură la termenele promise, se apelează acum la un mic truc pentru a calma starea de nemulțumire a maramureșenilor, prin redeschiderea într-o primă etapă a aeroportului pentru traficul aerian intern prin operarea cursei Baia Mare – București.
Autogara Baia Mare a reprezentat un obiectiv de interes pentru mai mulți politicieni locali, cunoscuți și ca oameni de afaceri.
Din păcate nimeni nu s-a gândit la derularea de investiții pentru renovarea și întreținere ci doar la exploatarea în vederea obținerii de profituri. Astfel, la acest moment, atât clădirea cât și spațiile spațiile de parcare și peroanele de călători se găsesc într-o stare deplorabilă.
Acest obiectiv s-a aflat în portofoliul Azur TC SA, societate care l-a avut printre acționari pe actualul consilier local PNL – Simion Bizău. În perioada 2006-2007 în funcția de președinte al consiliului de administrație a AZUR a fost actualul subprefect Alexandru Cosma, conform propriului CV postat pe site-ul ANPM Maramureș. În aceeași perioadă Autogara a trecut în proprietatea unor firme controlate de Victor Butea, un maramureșean ajuns secretar de stat în Ministerul transporturilor, arestat și condamnat în dosarul gripei-aviare.
La acest moment proprietarul Autogării este SC IMPERATIV SA, societatete administrată de Butean Petru, aflată în procedură de insolvență. Clădirea și terenul aferent acesteia sunt ipotecate în favoarea ROCREDIT IFN SA pentru un credit de aproape 400.000 Euro. Interesant de menționat este faptul că o parte din acest credit al IMPERATIV S.A. este garantat cu un bilet la ordin în valoare de peste 500.000 lei emis de CONSTRUROM SA, firmă abonată la contracte încheiate cu administrația locală coordonată de primarul Cătălin Cherecheș.
Gara din municipiul Baia Mare a fost inugurată în anul 1968. După anul 1989 nu s-au mai realizat lucrări de întreținere și renovare nici în interior și nici în exterior. Spațiile interioare sunt insalubre și mizere. Locurile de așteptare a călătorilor, starea băncilor și a scaunelor stârnesc repulsie și te invită să părăsești urgent zona fără intenția de a te mai întoarce. Tunelul pietonal care duce la peronul 2 a fost transformat într-o toaletă publică de către persoanele fără adăpost care își duc traiul în această zonă și de cei câțiva clienți ai localurilor aflate în spații închiriate din cadrul clădirii.

Dan Ivan – Președinte USR Maramureș

Previous CITY-BREAK la Londra pentru cei care-l AJUTĂ pe IONUȚ
Next Video. ALDE , tot fără SEDIU. Raportul GRECO, gravă atingere SUVERANITĂȚII României. Noile "ACHIZIȚII" ALDE Maramureș

About author

You might also like

Uncategorized 0 Comments

Mircea Cirț: ”Nu mai manipulați cu subiectul Ștrandul Municipal, domnule primar!”

Ștrandul Municipal rămâne una din nerealizările majore ale administrației municipale din Baia Mare, indiferent de motivațiile, explicațiile, justificările și  kilogramele de dosare care ni se prezintă. Promisiunea realizării unui centru

Uncategorized 0 Comments

După Horeca, turism și cultură, Guvernul omoară cu bună știință și IMM-urile

Nealocarea de către Guvern a sumelor necesare în plus  Ministerului Economiei pentru plățile Programului Start-Up Nation reprezintă un alt eșec al politicilor executivului liberal, care își dovedește din nou incapacitatea

Uncategorized 0 Comments

DORIS Călăuz, implicată în REZOLVAREA sesizărilor cetățenilor Băii Mari (I). Azi, despre colectarea deșeurilor

Detectivului de Presă ȘOC! i-au fost semnalate mai multe cazuri în care cetățeni ai municipiului Baia Mare s-au adresat consilierului local PMP Doris Călăuz pentru a-i ajuta în rezolvarea mai

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply