sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

VIDEO. Cazul CARACAL, dezbătut de PNL Maramureș. Ionel Bogdan: “Românii și-au pierdut încrederea în capacitatea statului de a-i apăra”

VIDEO. Cazul CARACAL, dezbătut de PNL Maramureș. Ionel Bogdan: “Românii și-au pierdut încrederea în capacitatea statului de a-i apăra”

Cazul Caracal este pe buzele tututor, a bulversat întreaga țară și a atras chiar  atenția opiniei publice mondiale prin apariția în marile ziare ale lumii. El a fost dezbătut și în conferința de azi a PNL Maramureș.

“Evenimentele de la Caracal, care au îngrozit o țară întreagă, arată clar că statul român a eșuat, că instituțiile nu mai sunt în slujba cetățenilor și că deprofesionalizarea instituțiilor statului a atins cote alarmante. Consider că toți suntem responsabili de această situație, întreaga clasă politică, deoarece am permis ca vreme de 30 de ani să ajungem la un stat care nu mai funcționează  așa cum trebuie, nu mai acționează în interesul cetățenilor săi. Situația este extrem de gravă pentru că românii și-au pierdut încrederea în capacitatea statului de a-i apăra, de a le oferi siguranță copiilor lor. Cum putem rezolva lucrurile? Desigur nu prin declarații politice, așa cum face premierul Dăncilă, care ne cere cu seninătate să avem în continuare încredere în Poliția Română. E nevoie de măsuri ferme și de reconstrucția statului, pe bază de profesionalism, de valoare și de încredere”, a declarant Ionel Bogdan, președintele PNL Maramureș

El a mai adăugat și că PNL a cerut  imperativ convocarea Parlamentului în sesiune extraordinară pentru adoptarea măsurilor solicitate de Președintele României, Klaus Iohannis.

“Trebuie rezolvată de urgență revizuirea legislației în privința sistemului de localizare și intervenție rapidă pentru situații de urgență, precum și o mai bună coordonare între instituțiile de ordine publică și cele cu rol de anchetă”, a mai spus Bogdan.

De asemenea, PNL solicită ca în cadrul aceleiași sesiuni extraordinare a Parlamentului să se discute abrogarea Legii recursului compensatoriu, desființarea Secției Speciale pentru anchetarea magistratilor, respingerea în ansamblu a proiectelor de modificarea a Codurilor penale declarate neconstituționale de CCR, precum și respingerea OUG privind Codul Administrativ, care introduce noi pârghii de politizare a funcției publice.

PSD se pregătește să controleze AEP

“În contextul  alegerilor prezidențiale din această toamnă, PSD se pregătește să contoleze total Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral. Șeful instalat de PSD în fruntea AEP, Constantin Mituleţu-Buică, un om obedient stăpânilor care l-au numit în funcție, i-a schimbat peste noapte, fără avizul birourilor permanente reunite ale celor două Camere, așa cum prevede legea, pe directorii din instituţie care s-au împotrivit ordinelor de partid. Noi, liberalii, am solicitat președintelui AEP încetarea acestui abuz, retragerea de urgență a ordinelor emise și readucerea pe funcțiile de conducere a directorilor demiși, Gabriel Saucă și Cristian Petraru. De asemenea, am cerut și celorlalte partide parlamentare să susțină solicitarea noastră de respingere a avizelor cerute de șeful AEP Parlamentului”, a spus pe acest subiect președintele Ionel Bogdan.

Autostrada Ploiești Brașov , obiectiv strategic de interes national

Un alt subiect al conferinței de presă a fost cel al autostrăzii Ploiești –Brașov, devenită obiectiv strategic de interes national.

“Și tot legat de lipsa de eficiență a actualei guvernări vreau să vă aduc în atenție faptul că Autostrada Ploieşti-Braşov a fost declarată obiectiv strategic de interes naţional, în şedinţa CSAT de marţi. E o încercare de a revitaliza un proiect important pentru România, pe care actuala guvernare l-a abandonat din motive de  neputință și incompetență. Președintele Klaus Iohannis a propus acest lucru și tot el a atenționat-o pe Viorica Dăncilă că guvernul încalcă legea care prevede obligativitatea construirii Autostrăzii Moldovei. E vorba de multă indolență și incompetență la nivelul guvernului, care nu reușește să realizeze niciun obiectiv important de infrastructură. Probabil în viitor va fi nevoie să declarăm întreaga țară obiectiv strategic de interes national pentru a ne salva de această guvernare iresponsabilă”, a conchis Președintele PNL, Ionel Bogdan.

Adi RUSU

Previous Caz INCREDIBIL în Maramureș. O femeie A RECLAMAT un FURT. A fost prinsă cu MINCIUNA de... CÂINELE polițist Teba. Vezi cum s-a întâmplat totul
Next VIDEO. Cristian Niculescu Țâgârlaș, ATAC DUR la Gabriel Zetea “băiatul din Viile Apei”. Vezi ce a spus și Felician Cerneștean pe același subiect

About author

You might also like

Politica 0 Comments

Senatorul Țâgârlaș: Începutul acesta de săptămână m-a găsit la Strasbourg, la sediul Consiliului Europei

Astăzi a început sesiunea de iarnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), adunare care va acoperi subiecte precum impactul conflictelor armate asupra mediului, provocările culturale și educaționale ale aplicațiilor

Politica 0 Comments

Ionel Bogdan, PNL: Punem Maramureșul pe roate prin educație

Ionel Bogdan, candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean, președinte al PNL Maramureș și secretar de stat în cadrul Cancelariei Prim-ministrului, declară că: „Un nou an școlar începe cu

Politica 0 Comments

PMP trebuie să își revizuiască politica de alianțe la nivel local

Conducerea PMP Maramureș ar trebui să analizeze cu seriozitate ultimele acțiuni ale PSD Maramureș, care a început să racoleze la bucată parlamentarii PMP, și să își revizuiască politica de alianțe

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply