sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

1,2 milioane de euro, AJUTOR se stat, din bani UE, pentru CURSE de pe Aeroportul Baia Mare

1,2 milioane de euro, AJUTOR se stat, din bani UE, pentru CURSE de pe Aeroportul Baia Mare

Vești bune pentru băimăreni și pentru dezvoltarea economică a municipiului nostru. Comisia Europeană a aprobat săptămâna trecută schema de ajutor de stat, în valoare de 1,2 milioane de euro, prin care Consiliul Județean Maramureș acordă subvenții de până la 800 000 de euro/întreprindere pentru toate companiile aeriene interesate să opereze cel puțin două noi zboruri internaționale pe Aeroportul Internațional Maramureș.

În ședința de ieri a Consiliului Județean Maramureș a fost adoptată și o Hotărâre a CJ privind implementarea acestui ajutor de stat, care reprezintă un sprijin pentru operatorii aerieni, în așa fel încât să avem de pe Aeroportul Internațional Maramureș cel puțin trei zboruri externe, zboruri de linie, cu una, două frecvențe pe săptămână.

Astfel, din ianuarie 2022 sunt șanse mari să avem curse internaționale frecvente de pe Aeroportul Internațional Maramureș, după un model de succes folosit de Oradea și Sibiu. Aceste curse internaționale asigură, pe lângă mobilitate și interconectivitate, o oportunitate pentru dezvoltarea economică a zonei Baia Mare, care poate deveni mult mai atractivă pentru investiții și pentru turism.

La dezvoltarea Aeroportului Internațional Maramureș va contribui desigur și noul terminal al aeroportului, care va fi gata până la finalul anului 2023. Prin astfel de măsuri și proiecte, susținem concret dezvoltarea Băii Mari, a Maramureșului, atragem investiții și oferim maramureșenilor șansa unei vieți mai bune aici, acasă.

Călin Bota, deputat PNL Maramureș

Previous PSD Maramureș invită cetățenii să semneze pentru plafonarea prețurilor la gaze și energie
Next Senatorul Țâgârlaș: "Am VOTAT pentru sprijinirea PACIENȚILOR ONCOLOGICI și familiile acestora"

About author

You might also like

Uncategorized 0 Comments

18 sărbători prevăzute în Programul Cultural Prioritar al Consiliului Județean în anul 2018

La ultimă ședință a Consiliului Județean Maramureș, plenul a aprobat cele 18 acțiuni propuse de unitățile administrativ-teritoriale pentru a fi cuprinse în Programul Cultural Prioritar, precum și sumele care se

Actualitate 0 Comments

Mesajul EMOȚIONANT de PAȘTE al Corneliei Negruț, președinte al ALDE Maramureș

  Pentru unii, Paştele e un moment de întregire a familiei, în care îşi doresc pace şi bucurie. Pentru alţii, e o zi în care se distrează ceva mai mult

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply