Gustări în Maramureș din Țara Chioarului. Experiență culinară de neuitat în Satul de pe Dealul Florilor
Balmoș, plăcintă împăturată coaptă pe plită sau în tigaie, pancove, pâine în cuptor și coci de mălai sunt câteva dintre bucatele pregătite cu drag de socăcițe pricepute, în cadrul evenimentului ”Gustări în Maramureș din Țara Chioarului”, care a avut loc duminică în Muzeul Satului din Baia Mare.
Nici frigul de afară nu a fost o problemă pentru oamenii prezenți la evenimentul din Satul de pe Deal, care au ”savurat” fiecare moment petrecut la atelierele de gastronomie interactive, de la pregătirea cu atenție și multă dragoste a preparatelor și până la momentul special al degustării. Aromele îmbietoare împletite cu povești și tradiții legate de gastronomia specifică Țării Chioarului, au creat cadrul perfect pentru o experiență gastronomică autentică și inedită, cum numai în Maramureș ți- e dat să trăiești.
”Maramureșul este cunoscut pentru gastronomia sa bogată și tradițională, iar în cele patru țări ale județului regăsim elemente diferite, de la port popular, dans și folclor, până la bucatele puse pe mesele bogate ale maramureșenilor. Astfel că, în cadrul acestei ediții a evenimentului ”Gustări în Maramureș” am ales să prezentăm bucătăria tradițională din çara Chioarului, în care regăsim arome și bucate alese ale căror gust ne întorc pentru câteva momente în copilărie”, a declarant Paul Habina, director executiv al Organizației de Management al Destinației Județene Maramureș.
Și pentru că maramureșenii au fost dintotdeauna oameni harnici, gospodari, care au învățat să facă din puținul lor tot ceea ce aveau nevoie pentru traiul zilnic, nu puteau lipsi de la acest eveniment culinar îndrăgiții producători locali, care
contribuie la diversitatea și autenticitatea gastronomiei și a meșteșugurilor locale, la conservarea și promovarea tradițiilor și culturii autentice din Maramureș.
Evenimentul gastronomic ”Gustări în Maramureș” continuă în Țara Lăpușului, iar următoarea ediție va avea loc în data de 7 aprilie 2024, la Muzeul Etnografic ”Casa Lăpușeană” din Rogoz, pentru a prezenta turiștilor și tuturor celor care își doresc o călătorie în timp și o experiență culinară inedită, elemente din bucătăria specifică fiecărei țări a Maramureșului.
Biroul de presă al OMD Maramureș
About author
You might also like
Florin Alexe, deputat PNL: Am susținut în plenul Camerei Deputaților proiectul de lege care prevede măsuri suplimentare pentru diminuarea risipei alimentare
În primul mandat de parlamentar, am inițiat Legea privind diminuarea risipei alimentare, adoptată în legislatura 2012-2016. În premieră, lansam în România un front împotriva irosirii mâncării. Am avut alături de
7-8 decembrie 2022, SUMMIT ONU – Apele subterane
În perioada 7-8 decembrie 2022 va avea loc, la Paris, Summit-ul ONU unde apele subterane vor fi principalul subiect de discuție al unei campanii de un an pe tema „Ape
Ionel Bogdan, președinte CJ Maramureș: ACTIVITĂȚI PENTRU COPII TIMP DE PATRU ZILE ÎN MUZEUL SATULUI DIN BAIA MARE
Inocența și bucuria copilăriei sunt celebrate în fiecare an în data 1 Iunie, iar anul acesta avem patru zile pline cu activități dedicate copiilor, care împreună cu părinți, bunici și
0 Comments
No Comments Yet!
You can be first to comment this post!