Video. POD SUSPENDAT peste Dunăre la Brăila. Felician Cerneștean, consilier CNAIR: “LUCRĂM la cea mai ÎNALTĂ construcție din România”. FIRELE de oțel pot ÎNCONJURA de două ori TERRA!
Premierul României, Ludovic Orban, împreună cu Ministrul Transporturilor, Insfrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode însoțiți de Directorul General al CNAIR, Mariana Ioniță, s-au deplasat ieri pe șantierul Obiectivului ”Pod suspendat peste Dunăre în zona Brăila”, pentru a verifica stadiul lucrărilor și mobilizarea antreprenorului. Valoarea proiectului este de 1.995.932.260,25 lei, iar constructorul Astaldi S.p. A – IHI Infrastructure System Co., Ltd a realizat până în acest moment aproximativ 25% din lucrări, se spune într-un comunicat CNAIR.
Consilierul județean Felician Cerneștean a fost prezent la întâlnire în calitate de consilier al directorului general CNAIR și coordonator al lucrărilor la drumurile naționale și autostrăzilor din România.
“Este impresionant la ce lucrăm acum. Inginerii ne-au spus că este cea mai înaltă construcție din România. Vorbim de piloanele principale de susținere care vor avea, fiecare, 80 de m în pământ și alți 192 m la suprafață. Aproape toate materialele folosite la construcție sunt fabricate în România, la Brăila ceea ce este un lucru deosebit”, a declarat pentru Detectivul de Presă ȘOC!, consilierul CNAIR, Felician Cerneștean.
Aproximatix 81.000 de kilometri de fir de oțel, îndeajuns cât să înconjoare pământul de două ori, se vor împleti și vor forma 16 toroane care împletite vor forma două cabluri cu o lungime de doi kilometri fiecare. Garanția oferită de constructorul japonez al cablurilor este de 120 de ani.
Fiecare cablu are 60 de centimetrii diametru și va susține tablerul metalic cu ajutorul tiranților, fiecare tablier metalic are o greutate de 250 de tone în medie.
Cele 86 de tabliere metalice folosite la podul suspendat cântăresc în total peste 20.860 tone.
Greutatea totală a celor două cabluri este de peste 6.700 de tone.
Lungimea totală a podului suspendat peste Dunăre este de 1.974,30 metri, deschiderea centrală este de 1.120 metri.
Cele două turnuri, câte unul pe fiecare mal, vor avea o înălțime de 192,64 metri, devenind cele mai înalte construcții din România.
Pe fiecare mal cablurile se vor ancora în blocurile de ancoraj.
25.000 tone de oțel beton și peste 200.000 tone de beton vor fi folosite în cadrul acestui proiect.
Lungimea totală a coloanelor forate, în diametru de 1800 mm este de 8.600 metri, a mai scris pe pagina sa de Facebook, Felician Cerneștean
0 Comments
No Comments Yet!
You can be first to comment this post!