sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Administrațiile locale și județene au nevoie urgent de rectificarea bugetară fără favoritisme politice

Administrațiile locale și județene au nevoie urgent de rectificarea bugetară fără favoritisme politice

Mii de primari din România așteaptă cu sufletul la gură rectificarea bugetară, în condițiile în care banii rămași în bugetele locale abia mai ajung pentru plata salariilor. Edilii atrag atenția conducerii guvernului că, în cazul în care nu vor primi de urgență sumele necesare, unitățile administrativ teritoriale riscă să intre în colaps.

Reprezentanții administrațiilor publice locale și județene atrag atenția primului ministru că este obligat să emită rectificarea bugetară anunţată, astfel încât să nu afecteze cheltuielile pentru finanţarea susţinerii sistemului de protecţie a copilului, a centrelor de asistenţă socială, a persoanelor cu handicap şi vârstnicilor. În prezent, Consiliile Judeţene din toată țara se află într-un impas financiar major în ceea ce privește asigurarea acestor sume indispensabile.

Nu în ultimul rând, este nevoie urgentă de finanţarea cheltuielilor privind drumurile judeţene şi comunale, mai ales a celor din fonduri europene, care au nevoie de susținerea cofinanţării. Alte fonduri obligatorii pentru Primării și Consiliile Județene sunt lucrările de întreţinere a drumurilor în vederea pregătirii sezonului de iarnă, cele legate de situaţiile de urgenţă, arieratele spitalelor, activităţile de tineret şi sport.

În concluzie, toate activitățile finanțate prin bugetele Primăriilor și Consiliilor Judeţene care au ca sursă de finanţare sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată (TVA) pentru cheltuielile descentralizate de la nivelul judeţelor trebuie să fie suportate de la bugetul de stat.

Aducem la cunoștința executivului că banii publici nu sunt destinați satisfacerii clientelei politice și a membrilor PNL, așa cum se pare că se întâmplă în această perioadă. În același timp, premierul Florin Cîțu nu este deranjat de numeroasele scandaluri în care este implicat numele său.

În opinia mea, aceasta nu este o conduită corectă și legală, indiferent de modul în care este pusă în practică. Toți primarii și președinții Consiliilor Județene din țară au același statut și toți au fost aleși în urma alegerilor democratice, indiferent de formațiunile politice din care fac parte.

În consecință, a face separatisme pe criterii de apartenență politică între ei, așa cum se presupune că face primul-ministru, constituie o discriminare și un abuz în funcție.

Vicepreședinte ALDE, CORNELIA NEGRUȚ

Previous Consiliul Județean Maramureș, partener în realizarea evenimentului sportiv ”Dynamite Fighting Show”, care va aduce sportivi din 6 țări
Next Senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș - Raport de activitate parlamentară Sesiunea parlamentară februarie – iunie 2021

About author

You might also like

Social 0 Comments

CLINICĂ ULTRAMODERNĂ la Sighetu Marmației DIN 15 DECEMBRIE 2016

Un eveniment important urmează să se desfășoare la Sighetu Marmației în data 15 decembrie 2016. Clinica medicală privată Life Support își deschide porțile pentru pacienți, având o paletă largă de

Social 0 Comments

Despre STRESUL OXIDATIV și AFECȚIUNILE pe care le provoacă. Dr. Adrian Danciu, nutriționist: “STIL DE VIAȚĂ, OBICEIURI BUNE, NU DIETE”

Despre stresul oxidativ (S.O), o verigă a apariției unei palete foarte largi de afecțiuni se știe prea puțin chiar dacă multă lume suferă de pe urma sa. Despre am stat

Social 0 Comments

Video. AFLĂ dacă SE ÎNCHIDE Spitalul din Cavnic. Urmărește ce spun FACTORII decidenți

În ultima perioadă s-a tot vorbit despre închiderea Spitalului de Psihiatrie din Cavnic. Detectivul de Presă ȘOC! a făcut demersurile necesare pentru realizarea unui material video cu factorii decidenți locali,

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply