C-an PROSTIA OMENEASCĂ în sala de sport din rigips-carton Recea. PERETELE care trebuia să reziste la ȘOCURI l-au făcut LA EXTERIOR!
> FOTBALUL a oprimit INTERZIS până la “Sfântu’ Așteaptă”
După dezvăluirile din ziarul nostru potrivit cărora una din cele mai moderne săli de sport din Maramureș, dată în folosință anul trecut de 1 Iunie la Recea, au apărut alte semne de întrebare. Am arătat că peretele care trebuia să fie cel mai rezistent la interior, cel dinspre tribună, e făcut ciur de la loviturile cu mingea de fotbal pentru că este realizat din plăci simple de rigips-carton. Mai mulți cititori ne-au semnalat faptul că este posibil, din punct de vedere tehnic, ca un perete să aibă o rezistență sporită chiar și la șocuri de tipul amintit mai sus în anumite condiții tehnice. Astfel am solicitat executivului Primăriei Recea și implicit primarului Pavel Octavian proiectul tehnic al lucrării. Cu această ocazie am descoperit o sumă de defecte de construcție dar și una demnă de Prostia Omenească, celebra poveste cu drobul de sare.
Proiectantul A GREȘIT. Execuntantul A IGNORAT. Pe primar nu l-a interesat
Aceasta este concluzia care se poate trage după un studiu al proiectului tehnic. Aflăm că peretele interior, lovit cu mingea de fotbal este făcut din rigips-carton de 10 cm grosime, cu vată minerală și… PLACARE SIMPLĂ! Adică să se rupă la șocurile provocate de loviturile cu mingea. Nmai că tot din proiect observăm și peretele cu resistență sporită, de 11,25 cm grosime, cu vată minerală și… DUBLĂ PLACARE pe față! Numai că acest perete este amplasat în altă parte, la exteriorul sălii, undeva în zona de acces. Prima concluzie e că proiectantul TECON SRL București a greșit. Namai că executantul, SC IMI SA, cunoscând bine utilitatea viitoare a sălii nu a intervenit cu nimic în ideea parcă “lasă că merge și așa”, să facem prost, să facem repede și să le luăm fraierilor o căruță de bani. Ei că aici apare și compicitatea primarului Pavel Octavian, care ne-a dovedit foarte bine că știe pe de rost fiecare firișor de praf din sală numai că atunci a tăcut și, tacit, a dat undă verde PROSTIEI OMENEȘTI și se pare că la mai multe investiții, bătaia de joc pe bani publici, în detrimentul intereselor cetățenilor, a fost la loc de cinste. Adică și beneficiarul final și constructorul au știut în ce film joacă și cu toate că au bănuit că vor primi ZMEURA de AUR, au jucat până la capăt. Care este capătul? Alți, bani, altă distracție, pe spinarea oamenilor, a bugetului local. Ne întrebăm dacă același constructor va continua să toarne pelicula cu iz de escrocare a bugetului local.
FOTBALUL – INTERZIS după apariția în ziar
Ca să se dea rotund în fața noastră și în fața cititorilor, nu în ultimul rând al recenilor, Pavel Octavian A INTERZIS JOCUL DE FOTBAL în sala în care oricum cei care au spart pereții nu aveau voie să joace. “Am interzis să se mai joace fotbal în sală până schimbăm strucura peretelui afectat. Aici jucau și juniorii, republicanii și echipa mare de seniori de fotbal”, aică cei legitimați, profesioniștii mai exact când, de fapt Obiectivul de investiții are destinația clară “Sală de sport școlară”, și nu de antrenament pentru fotbaliștii de performanță. Numai că edilul din Recea a crezut că poate trece cu vederea orice și că poate păcăli pe toată lumea în beneficiul suspect al constructorului cu toate că încearcă acum să spargă toate oalele în capul IMI SA, firmă de casă a multor lucrări dezastruoase din județ dar pe sume foarte frumoase. Deci a fost necesară această investigație jurnalistică pentru ca primarul, care știa ce se întâmplă, să oprească… jocul. De fotbal, pentru că jocul problemelor continuă. “Poate am greșit când am lăsat să se joace fotbal. Noi le dăm celor care închiriază sala să semneze un proces verbal în care își asumă întreținerea spațiului folosit”, a concluzionat cu jumătate de gură Pavel Octavian. Gafa e clară. Nu ne este clar cine trebuia să verifice la final dacă sala e în bună stare și după meciuri. Lipsesc procesele verbale sau nu s-au făcut? O altă certitudine a incompetenței: niciun vinovat de aceste scăpări care au costat distrugerea unei investiții de peste 34 de miliarde de lei vechi.
După IMI, POTOPUL de 20 de miliarde lei vechi
Executivul primăriei a semnalat totuși multe deficiențe de construcție și montaj imediat după recepție. Reamintim dintre ele: la trei luni s-a stricat ușa rotativă cu care se dădeau rmari cei care au recepționat-o. O lună mai târziu n-a mai mers cilerul de aer condiționat. Așa s-a făcut că sala a fost mai mult saună decât teren de sport. În luna septembrie a anului trecut au apărut primele spărturi în peretele interior din rigips-carton ca urmare a fotbalului practicat de jucătorii profesioniști. În ultima lună din anul trecut, primăria a anunțat și Compania Națională de Investiții (CNI), prin care s-a realizat investiția cu bani de la Guvern, iar ca răspuns, CNI a doat soluția notificării firmei constructoare pentru remediere. Anul nu a început prea bine în sala de sport. În 10 ianuarie, primăria a anunțat CNI că nu au fost prinse bine corpurile de iluminat, că nu curge apa la robinete sau curge foarte slab dacă merg mai multe dușuri ori robinete în același timp. Același răspuns de la CNI. Vizată a fost IMI SA. Numai că pentru toate aceste erori mici costurile au fost mari, de puțin peste 20 de miliarde lei vechi (2.032.850 lei noi).
Adi RUSU
About author
You might also like
Un BILEȚEL uitat, posibile INFRACȚIUNI. Detectivul a solicitat verificări la Inspectorat și MEN. MAFIA din BUDEȘTI (IV)
În școala din Budești am întâlnit în secretariat două doamne. Am întrebat de o firmă, Borodi Construct, care funcționează în incintă și care ani la rând nu a plătit curent,
Moderna SALĂ DE SPORT din Recea E DIN RIGIPS-CARTON ȘI SE RUPE!
> Investiția de 34 miliarde lei vechi e un dezastru, dar edilul Pavel Octavian a fost premiat de curând pentru acestă catastrofă > Pereții interiori sunt din rigips-carton și se
Control JUDICIAR pentru un DIRECTOR de la Apele Române
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Oradea, au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar, începând cu data de 06 august 2024, față
0 Comments
No Comments Yet!
You can be first to comment this post!