sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Moderna SALĂ DE SPORT din Recea E DIN RIGIPS-CARTON ȘI SE RUPE!

Moderna SALĂ DE SPORT din Recea E DIN RIGIPS-CARTON ȘI SE RUPE!


> Investiția de 34 miliarde lei vechi e un dezastru, dar edilul Pavel Octavian a fost premiat de curând pentru acestă catastrofă
> Pereții interiori sunt din rigips-carton și se rup din cauza loviturilor cu mingea
> Vara nu se poate juca fotbal din cauza căldurii iar suprafața de joc e de JUDO și nu se poate juca TENIS. FOTBAL, doar pe chinuite

Din păcate ne-am obișnuit să avem suspiciuni de câte ori vedem că se construiește câte ceva în România. Autostrăzi, poduri, edificii. Moderne și inaugurate cu fast. Apoi, la scurtă vreme, dezastrul. Totul se năruie. Încep reparații peste reparații. După ce ies din garanție intrăm în normal. Avem ruine noi. Aceeași poveste mioritică o putem spune și despre ceea ce autoritățile ne-au “vândut” a fi “Cea mai modernă bază sportivă din județul Maramureș”, potrivit site-ului oficial al Comunei Recea care a citat și surse din mass-media locală. Numai că “atractivul” obiectiv care a adus premii și laude pentru administrația locală și edil, E DISTRUSĂ în multe puncte esențiale ale sale. Vă prezentăm azi ceea ce nimeni nu ne-a spus la inaugurare și tot ceea ce primarul Pavel Octavian ar fi vrut să rămână ascuns. Înăuntrul dar și în afara sălii de sport observăm că cele 34 de miliarde de lei vechi s-au dus pe apa sâmbetei. Pereții interiori sunt sparți iar afară e orezărie. Lucrări neterminate, chiar dacă au fost recepționate cu mare fast, baloane, muzică, majorete, șampanie și facturi barosane pentru constructorul IMI SA!

Pereți interiori din RIGIPS-CARTON, CIURUIȚI la fotbal


Pe site-ul primăriei Recea putem observa fotografii din timpul execuției lucrării. Totul fără lucrul cel mai important. Vedem construcția pe interior dar până la montarea pereților din … CARTON! Uau! Ca să ne înțelegem. Niciunde primarul Pavel Octavian nu se laudă cu suma venită de la Compania Națională de Investiții, prin Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social dar vă spunem noi: peste 34 de miliarde lei vechi, cu tot cu TVA (343.473.393 lei noi), aproape 800.000 de euro. De ce? Cum să spui că ai dat atâția bani pe lucrări neterminate, recepționate și pe pereți de rigips-carton? Dar toate bune și frumoase. Banii au fost păpați și au început “meciurile” crude ale adevărului. În timpul unei partide de fotbal mingea a ajuns, inevitabil și în peretele lateral, pe partea cu tribuna de 101 locuri ca în 101 dalmațieni. De ce nu 100 fix? Asta nu vom afla niciodată. Ce am aflat în schimb, e că fotbaliștii au descoperit că mingea le rămâne în perete la șuturi puternice sau, în cazuri fericite, doar crapă pereții. O să spuneți că de ce trag așa tare. Păi vă răspundem și la asta. Aici nu se antrenează doar copii și junior ci și seniorii de la echipa mare a ACS Recea din liga a III- a, adică fotbaliști cu acte în regulă. Văzând cele întâmplate, beneficiarul lucrării din carton a trecut la montarea unor plase de protecție dar cum suprafața de joc nu poate fi “vidată”, varianta se dovedește a fi un insucces. Așa că DUPĂ DOAR CÂTEVA SĂPTĂMÂNI, de la inaugurarea din data de 1 Iunie 2016, pereții sunt distruși din cauza loviturilor cu mingea de fotbal. Soborul de preoți care a sfințit edificiul nu a ajutat prea mult, semn că Dumnezeu nu se amestecă în lucrurile mici și făcute de mântuială, ale oamenilor.

Suprafața de joc lăudată
E SUPRAFAȚĂ DE JUDO și nu se poate juca tenis de câmp!

Și ca trucul să fie cât mai mare aflăm că suprafața de joc este una științifico-fantastică dar, în premieră, o să vă spunem și de ce trebuie schimbată. Aflăm în mod oficial de pe site-ul mincinos al Primăriei Recea că “Sala este una avangardistă. Suprafața de joc ce acoperă podeaua bazei sportive este omologată de Federațiile Internaționale de Handbal și Baschet”. Extraordinar. De fapt ce avem noi aici? “Domnule, sunt profesor de sport. Asta este o suprafață de Judo. Nu-i bună de nimic. E un fel de plastic. Ne-a spus să zicem la toată lumea că e excelență. E pe dracu. Sigur că mai bine ne antrenăm aici decât afară, la școală, unde nu avem practic nimic. Să nu mă înțelegeți greșit. Ne descurcăm dar să faci atâta tam-tam pentru un puzzle din plastic, să zici că-i nu știu ce…”, ne-a spus sub protecția anonimatului un antrenor. Un alt antrenor vine să “arunce prosopul” în ringul de carton a lui Pavel Octavian, dacă mai era cazul: “Nu se poate juca tenis de câmp. E imposibil. Am încremenit când am fost chemați să jucăm. Am râs. Credeam că nu e gata suprafața de joc, că-i un fel de podea peste care se va monta suprafața. Și acum e tot la fel, vedeți, nu? Ia-am zis primarului. Mi-a răspuns cu spatele: <<Bucură-te că o ai și pe asta>>, mi-a zis. Eu cum să mă bucur? Fotbal mai poți juca, dar tenis de loc. Deci nu mă bucur. Și la fotbal se cam chinuie băieții, mai alunecă, mai cad”, ne-a declarat un alt antrenor.

Vara E SAUNĂ
Baza sportivă din Recea este încă un exemplu de incompetență la toate nivelurile administrației din România. Ceea ce s-a vrut a fi un complex cu teren de fotbal, baschet, tenis, tribune vestiare, pistă de atletism, parcări, este azi o struțo-cămilă semifuncțională. La momentul inaugurării, primarul Pavel Octavian, declara public: “Chiar dacă am finalizat lucrările mai târziu, mă bucur că investiția e gata. Acum comuna noastră, una dintre cele mai frumoase din județ, are o bază sportivă extraordinară”. Dar să vă spunem noi adevărul. Vara, pe timp de caniculă, suprafața de sport e închiriată și în regim privat. Numai că “avangardista” sală, cu foarte multe geamuri uriașe se transformă dintr-un loc de recreere într-o veritabilă … SAUNĂ! “Nu putem juca fotbal. Leșinăm de căldură. Chiar nu-mi pot imagina la ce s-au gândit când au pus atâta sticlă”, ne-a spus un fotbalist. Deci arată bine, nu-i urâtă, proiectul e generos dar utilitatea este minimă și maxim de scumpă, domnule primar!

Împrejurimile SUNT “OREZĂRIE”


Tot de pe site-ul Primăriei Recea aflăm că și la exterior sala este o mândrie județeană! Cu parcări, trotuar și spațiu verde aferent. Fantastic, ce investiție, câtă bunăstare. Dar iată cum stau lucrurile în realitate. La exterior, aproape toată zona verde e… OREZĂRIE, adică inundată. Plus mizerie. Borduri sparte. Lucrări neterminate. Cabluri, conducte ieșite din pământ ghidându-se ca plantele după Soare. Soarele terminării lucrărilor deja recepționate și… PLĂTITE! Alo, IMI SA! Parcerea este deja denivelată și peticită. Deci a fost de mult deteriorată. De mult dar dacă ne gândim că iaugurarea a fost făcută de doar 8 luni… Și să le mai transmitem celor din administrația din Recea și executivului Primăriei că am văzut și toate fisurile interioare la elementele de îmbinări. Nu doar la rigips. Bijuterie, ce mai!

Primarul Pavel Octavian, premiat PENTRU SALA DE CARTON

Într-o postare pe Facebook, datată 21 februarie 2017, adică e caldă încă, aflăm că pentru isprava sa de rigips-carton, edilul Pavel Octavian a fost premiat pe covorul roșu de la Rin Grand Hotel din București. Foarte bine, nu? Așteptăm și un comunicat al PSD Maramureș pe acestă temă, așa-i domnule Gabi Zetea? Iată enunțul ” O zi deosebită pentru reprezentanții Comunei Recea la Adunarea Generală a Comunelor și Orașelor din România”. Pentru ce credeți că a primit diplomă și trofeu, edilul? Pentru PROMOVAREA ACTIVITĂȚILOR SPORTIVE DIN MEDIUL RURAL. Și diploma a fost tot din carton. Ce bine că pereții nu au fost din granit, că nu ați fi putut ridica diploma care ar fi trebuit să fie din același material de construcții, așa-i? Cei care v-au premiat știu de terenul lăsat în paragină de lângă nenorocita sală de sport nouă? Acela pe care nu pot juca fotbaliștii și trebuie să sedeplaseze în alt sat….
(va urma)
Adi RUSU

Previous Video EXCLUSIV. Interviu cu prof.dr. Nicolae Hâncu, despre nutriție și diabet
Next REACȚIE. Primarul sălii de sport din carton, Octavian Pavel: "SCHIMB SUPRAFAȚA DE JOC ȘI PERETELE DIN RIGIPS"

About author

You might also like

Anchete 0 Comments

BUDEȘTI contra BUDEȘTI. MAFIA care distruge o comunitate (I)

> În al cincilea mandat, primarul Liviu Tămaș a ajuns la cel mai mare grad de contestare, conflictul cu unii consilieri, ajungând în instanță Prezența unor jurnaliști la Budești a

Anchete 0 Comments

Cine câștigă de pe urma desființării SIIJ?

De la începutul mandatului său, unicul obiectiv al ministrului justiției a fost cu obstinație cel de a desființa Secția Specială, respectiv Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie. Aceasta este instituția

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply