sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Cartea Neagră a guvernării PSD-ALDE

Cartea Neagră a guvernării PSD-ALDE

La un an de la victoria în alegeri a coaliției PSD-ALDE, PNL a pregătit Cartea Neagră a guvernării. Considerăm că acest an este un an pierdut pentru România, în toate domeniile.

Guvernarea PSD – ALDE a irosit o creșterea economică importantă de peste 6% și a aruncat banii pe măsuri populiste care au distrus echilibrele economice:

– Cheltuielile bugetare au depășit cu mult veniturile încasate cu riscul de a depăși ținta de deficit bugetar de 3% și de a declanșa procedura de deficit excesiv.

-. Inflația a crescut de la 0,2% la începutul anului la 2,6% până în luna octombrie și există riscul ca anul să se încheie cu o inflație de peste 3%, ca urmare a scumpirilor la carburanți și utilități.

– Importurile au depășit exporturile, astfel încât deficitul balanței comerciale a ajuns la un miliard de euro pe lună.

– Deficitul balanței comerciale, în absența investițiilor străine directe și a atragerii de fonduri europene, a dus la devalorizarea leului până la o rată de schimb de peste 4,63 lei pentru un euro.

-. Presiunile inflaționiste și cererea crescută de lichiditate a statului a provocat o explozie a dobânzilor la creditele în lei prin creșterea indicelui ROBOR la trei luni de la sub 0,8% la peste 2%.

Guvernarea PSD – ALDE și-a încălcat promisiunile electorale de a garanta un cadru predictibil pentru afaceri, fără majorări de taxe:

– Oamenii de afaceri și companiile au fost în permanență amenințați cu modificări fiscale peste noapte: impozitul pe gospodărie, impozitul pe cifra de afaceri, taxa de solidaritate, etc.

– Începând din luna august, a fost introdusă taxarea contractelor part-time cu contribuții sociale și de sănătate integrale la nivelul unui salariu minim brut pe economie.

– Economia riscă să fie blocată ca urmare a adoptării și implementării mecanismului de plată defalcată a TVA.

– Companiile de stat au fost decapitalizate și vulnerabilizate, fiind puse în situația în care nu pot garanta funcționarea normală a infrastructurii din sistemul energetic național.

Majorarea salariilor din sectorul public cu 25%, de la 1 ianuarie 2018, prin adoptarea Legii salarizării unitare s-a dovedit cea mai mare minciună a programului de guvernare PSD – ALDE.

– Transferul contribuțiilor de la angajator la angajat anulează majorările salariale promise și riscă să ducă la scăderea salariilor în sectorul privat.

– Scăderea drastică a bugetelor locale cu aproape 40%.

– Impunerea impozitul pe cifra de afaceri pentru cele sub un milion de euro nu este o facilitate, ci o penalitate pentru IMM-uri.

Atragerea fondurilor europene și nivelul investițiilor în 2017 au atins minime istorice

– Investițiile publice realizate în 2017 sunt cele mai mici din ultimii zece ani ajungând la un nivel al cheltuielilor de capital de doar 1,1% din PIB în zece luni de guvernare PSD – ALDE.

-. Atragerea fondurilor europene s-a prăbușit în 2017, guvernarea PSD – ALDE a ”reușit” să deconteze cheltuieli cu fonduri europene de doar 600 milioane de euro din cel 20 miliarde de euro din fondurile de structurale și de coeziune.

-. Marile proiecte de infrastructură au fost abandonate, nu au fost lansate proiecte noi majore și nu s-au făcut progrese pe niciun șantier de lucru la autostrăzi sau la calea ferată.

Guvernarea PSD – ALDE a provocat haos în Educație și Sănătate

– Ministrul Educației nu a reușit să asigure funcționarea normală a școlilor cu materiale educaționale necesare. De asemenea, nu s-a făcut niciun progres în asigurarea condițiilor sanitare și de siguranță publică a celor peste 2000 de școli care funcționează fără autorizații.

19. Ministerul Sănătății trece printr-una dintre cele mai grave crize de management din istoria sa. Criza de medicamente și de vaccinuri continuă și a provocat moartea unei persoane cu imunodeficiențe grave și a numeroși copii bolnavi de rujeolă.

Asaltul PSD – ALDE la independența Justiției

– Promovarea unor propuneri legislative de modificare a sistemului judiciar care duc la o subordonare politică a magistraților.

PNL Maramureș

Previous PNL, 300 de amendamente la Legea Bugetului de stat
Next Află unde VA CONCERTA Hrușcă - CRĂCIUN ÎN MARAMUREȘ, EDIȚIA A IX-A

About author

You might also like

Comunicate 0 Comments

Mircea Cirț: Instanța a obligat eMaramureș să șteargă minciunile la adresa mea din ziar și de pe Facebook

Publicația on-line eMaramureș.ro în care apar mereu articole de preaslăvire a actualului primar, a publicat un articol denigrator la adresa PNL Maramureș și a candidaților formațiunii la Primăria Municipiului Baia

Comunicate 0 Comments

EXPOZIȚIA ”CHIPURI ȘI CĂMEȘI” VA FI VERNISATĂ LA MUZEUL NAȚIONAL AL ȚĂRANULUI ROMÂN

Expoziția este rezultatul cercetării etnografice asupra portului din Țările Maramureșului, precum și a simbolurilor cusute pe pânză. Cămășile sunt expuse ca niște îngeri în zbor, realizând legătura între cosmic și

Comunicate 0 Comments

LANSARE. Asociația Întreprinzătorilor Maramureș va susține dezvoltarea economico – socială a județului Maramureș

 Sala de conferințe a Centrului de Afaceri Millennium III din Baia Mare a găzduit joi, 14 iunie 2018, un eveniment de lansare a unei organizații non-profit, al cărei scop este

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply