sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Cel mai tânăr candidat al PNL la șefia unui Consiliu Județean are un plan de 1 miliard de euro pentru județul Maramureș

Cel mai tânăr candidat al PNL la șefia unui Consiliu Județean are un plan de 1 miliard de euro pentru județul Maramureș

Ionel Bogdan este cel mai tânăr candidat liberal pe care PNL îl propune la șefia unui Consiliu Județean. Din această postură, Ionel Bogdan, care este și președintele PNL Maramureș, a prezentat recent cel mai ambițios program pentru dezvoltarea județului din ultimii 30 de ani – ”Planul lui Bogdan”. Acest program prevede atragerea a 1 miliard de euro în Maramureș în următorii patru ani. Banii, potrivit tânărului liberal, ar urma să vină din fonduri europene și cele guvernamentale. 

Maramureșul, codaș în regiune la absorbția fondurilor europene

Programul candidatului PNL la șefia CJ Maramureș atinge o problemă reală și sistemică. Județul este codaș la absorbția fondurilor, iar acest lucru se reflectă inclusiv în exodul masiv al maramureșenilor, care încearcă să-și găsească un rost fie în alte județe mai prospere, fie în afara țării. Ionel Bogdan vrea să schimbe această stare de lucruri.

”Eu nu vreau ca peste 10-15 ani să nu pot să mă uit în ochii copilului meu. Eu vreau ca băiatul meu, copiii băimărenilor și ai maramureșenilor să poată să aibă oportunități aici, în Baia Mare, aici, în Maramureș”, arată acesta. Ionel Bogdan acuză conducerea județului că a ratat absorbția fondurilor europene din exercițiul financiar 2014-2020.

Practic, actuala administrație a Maramureșului a reușit să atragă efectiv doar 10 milioane de euro din banii europeni. Acest lucru plasează județul printre codașele la absorbția fondurilor europene din regiunea de Nord-Vest.

Un miliard de euro pentru Maramureș

Punctul-cheie al programului pe care îl propune candidatul liberal este atragerea unui miliard de euro în următorii patru ani pentru județul Maramureș. Banii vor veni, cu prioritate, din fonduri europene spune Ionel Bogdan. ”Maramureșul a primit mult de la Dumnezeu și prea puține de la politicieni” este mesajul liberalului care propune mai multe proiecte de dezvoltare pentru următorii ani.

Printre prioritățile ”Planului lui Bogdan” se numără modernizarea infrastructurii, accesul comunităților locale la rețelele de utilități publice, dezvoltarea turismului, atragerea investițiilor și crearea de noi locuri de muncă, astfel încât maramureșenii să nu mai fie tentați să plece de acasă.

Pentru fiecare dintre aceste priorități, candidatul liberal a propus o serie de proiecte, cu finanțare europeană. Drumul expres Baia Mare-Petea, șoselele ocolitoare pentru Baia Mare și Sighetu Marmației, noul pod peste Tisa de la frontiera cu Ucraina, mai multe parcuri industriale în tot județul și dezvoltarea domeniului schiabil de la Cavnic – Baia Sprie – Staţiunea Izvoare sunt doar câteva din proiectele importante ale liderului PNL Maramureș.

”În următorii 4 ani, în orice punct al Maramureșului veți pune degetul pe hartă, pe o arie de 30 de kilometri, vă garantez că veți găsi o investiție pornită de către Ionel Bogdan. Pentru că avem nevoie de șanse egale pentru toate cele patru țări ale Maramureșului”, este angajamentul acestuia.

Raportul de forțe înainte alegerilor locale

În alegerile din 27 septembrie, candidatul PNL la șefia județului îl are ca principal contracandidat pe actualul președinte al Consiliului Județean, Gabriela Zetea. Acesta este președintele organizației PSD Maramureș și vicepreședinte al acestui partid, dar în aceste alegeri a decis să candideze din partea Coaliției pentru Maramureș. Majoritatea analiștilor au văzut în această decizie a lui Gabriel Zetea o tactică de campanie, prin care să se disocieze de sigla PSD și de imaginea liderului care l-a susținut în trecut pe Liviu Dragnea.

Restul candidaților, potrivit cercetărilor sociologice realizate în această perioadă, nu au șanse să câștige șefia Consiliului Județean. Iar acest lucru ar putea determina un așa-zis vot util la nivelul electoratului, și pe stânga, și pe dreapta. Deși tot sondajele de opinie îl dau ca și câștigător pe Ionel Bogdan, rezultatul final al votului va depinde, așadar, foarte mult de prezența la vot a maramureșenilor.

Cine este Ionel Bogdan?

Cel mai tânăr candidat la șefia CJ Maramureș este președintele organizației județene a PNL. Totodată, Ionel Bogdan ocupă în prezent și funcția de secretar de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului. Din această poziție a susținut mai multe măsuri pentru dezvoltarea Maramureșului.

(Comandat de PNL, Executat de PFA Damian Livia, cod AEP- 21200012)

Previous ALDE a contribuit esențial la dezvoltarea țării și la creșterea bunăstării românilor
Next Petru Vlașin cere votul locuitorilor din Vadu Izei pentru un nou mandat în fruntea primăriei, sub sigla Coaliției pentru Maramureș

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/www/cvo4880/wp-content/themes/trendyblog-theme/includes/single/post-tags-categories.php on line 7

About author

You might also like

Politica 0 Comments

Deputatul Florin Alexandru Alexe, la Ziua Națională a Franței

La invitația Ambasadei Republicii Franceze în România, am avut onoarea să particip la recepția organizată cu ocazia Zilei Naționale a Franței. ➤ Instaurată în 1880, Ziua Naţională a Franţei celebrează

Politica 0 Comments

Deputatul Gabriel Zetea îl va acționa în instanță pe Ionel Bogdan pentru defăimare și acuzații mincinoase

Șeful PNL Maramureș, Ionel Bogdan a lansat o serie de acuzații mincinoase la adresa deputatului PSD, Gabriel Zetea, chestor al Camerei Deputaților. Deși conduce de mai bine de trei ani

Politica 0 Comments

Gheorghe Barbus este noul președinte al PENSIONARILOR PNL Baia Mare

Conferinta pentru alegeri a Comitetului de Coordonare Local OPV 3 PNL Baia Mare, organizata in 15 februarie, in Baia Mare, l-a ales cu vot majoritar, pe domnul Gheorghe Barbus (foto

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply