sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Centrul de Comandă Integrat pentru Situații de Urgență – COMAND Maramureș este de astăzi funcțional!

Centrul de Comandă Integrat pentru Situații de Urgență – COMAND Maramureș este de astăzi funcțional!

Este unul dintre momentele de care mă bucur în acest mandat pentru că este una dintre investițiile importante pentru noi, maramureșenii.

Îi mulțumesc secretarului de stat Dr. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din subordinea Ministerului Afacerilor Interne pentru că a fost alături de noi. Mi-a revenit onoarea să ofer plachete liderilor structurilor pentru situații de urgență și protecție civilă, inclusiv domnului Dr. Raed Arafat, în semn de apreciere pentru eforturile și dedicarea pe care, alături de echipele lor, le depun pentru gestionarea situațiilor de urgență la nivelul județului Maramureș.

Am avut de gestionat în ultimii trei ani multiple crize. De la Covid-19, în 2020-2021, până la izbucnirea crizei refugiaților din Ucraina în 2022, dar și alte situații pe care, împreună cu prefectul județului, cu ISU și celelalte structuri ale Statului, am încercat să le gestionăm cât mai bine.

Am simțit atunci nevoia unui astfel de centru de coordonare integrat care să ne ajute să răspundem cât mai rapid și mai eficient nevoilor maramureșenilor. Fiecare secundă, fiecare minut, poate să coste vieți. De aceea cred că nimic din ceea ce investim în salvarea vieților omenești nu este prea mult!

Avem și alte proiecte majore în derulare pentru îmbunătățirea structurilor de urgență: Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Maramureș, Serviciul de Ambulanță care va avea un sediu nou la sfârșitul acestui an, dar și Salvamont care este astăzi, în urma investițiilor pe care le-am făcut, la cel mai înalt nivel din țară. Sunt multe altele pe care le-am făcut în această zonă, inclusiv dotări pentru ISU Maramures.

COMAND a însemnat o finanțare de 2,8 milioane de euro, prin Programul Transfrontalier Ungaria – Slovacia – România – Ucraina 2020-2024, și fonduri din bugetul național și local. Proiectul a fost realizat în parteneriat cu Departamentul de Stat al Serviciului de Urgență al Ucrainei din Regiunea Transcarpatia. Instituțiile care beneficiază direct de acest centru sunt Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Gheoghe Pop de Băsești”, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, Ambulanța, Poliția și Jandarmeria.

Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș

Previous Cornelia Negruț a fost aleasă vicepreședinte PSD pe Domeniul Economic
Next Cătălin Cherecheş va fi adus în România pentru executarea pedepsei cu închisoarea

About author

You might also like

Actualitate 0 Comments

Deputatul Călin Bota, în Cartieul Gării: “Lipsesc locurile de parcare, străduțele dintre blocuri au o stare precară și este nevoie de noi locuri de joacă”

Am continuat întâlnirile cu cetățenii din Baia Mare, pentru că ne dorim să vedem concret care sunt problemele băimărenilor pentru a veni cu cele mai bune soluții pentru comunitate. Alături

Actualitate 0 Comments

România va produce izotopi medicali la Centrala de la Cernavodă și va putea reporni producția de apă grea de la Drobeta-Turnu Severin

România va produce izotopi medicali la Centrala de la Cernavodă și va putea reporni producția de apă grea de la Drobeta-Turnu Severin. Anunțul a fost făcut de ministrul PNL al

Actualitate 0 Comments

RECTIFICARE de buget pe 2018. 15.000 de lei pentru elevii OLIMPICI la matematică. 15 ANI de Revistă “Nord Literar”

Aleșii județeni s-au întâlnit joi, 28 iunie 2018, de la ora 12.00, în Sala ”Bogdan Vodă” a Palatului Administrativ din Baia Mare, pentru a supune votului și a aproba cele

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply