sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Cine câștigă de pe urma desființării SIIJ?

Cine câștigă de pe urma desființării SIIJ?

De la începutul mandatului său, unicul obiectiv al ministrului justiției a fost cu obstinație cel de a desființa Secția Specială, respectiv Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie. Aceasta este instituția care le-a stat în gât celor din USR-PLUS încă din momentul preluării guvernării, încercând să găsească tot felul de variante prin care să o desființeze.

USR-PLUS vrea, de fapt, reîntoarcerea la perioada în care această secție era parte a DNA și făcea dosare judecătorilor și procurorilor din România.

În acest fel, suntem în pericol de a ajunge din nou să aflăm că judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au dosare la DNA, la fel cum s-a întâmplat în timpul Laurei Kovesi?

Nu trebuie să uităm că două treimi din judecătorii de la ICCJ, unde activează puțin peste 100 de magistrați, au fost vizați de dosare fabricate de DNA, mulți dintre ei fiind interceptați și supravegheați.

Există așadar temerea potrivit căreia cifrele terorii DNA din trecut vor redeveni de actualitate după ce USR-PLUS își va duce acest plan la capat.

Înființată prin ordinul lui Kovesi, SIIJ a fost un mijloc de presiune real, palpabil, o atingere directă adusă cu adevărat independentei justiției, de o gravitate fără precedent. Aceea nu a mai deranjat pe nimeni din USR-PLUS sau din PNL, însă acum nu ar fi de mirare că de ce useriștii doresc să ajungă din nou la DNA, având în vedere buna „colaborare” pe care o au cei din USR cu DNA.

Consider că lucrurile trebuie repuse în ordine în Ministerul Justiției pe bază de cooperare și dialog, nu prin presiuni și amenințări, indiferent care va fi decizia finală.

Vicepreședinte ALDE, CORNELIA NEGRUȚ

Previous Coaliția de guvernământ a ruginit prematur și scârțâie din toate încheieturile
Next Ionel Bogdan: Facem pași concreți pentru realizarea parcurilor industriale în județul Maramureș

About author

You might also like

Anchete 0 Comments

C-an PROSTIA OMENEASCĂ în sala de sport din rigips-carton Recea. PERETELE care trebuia să reziste la ȘOCURI l-au făcut LA EXTERIOR!

> FOTBALUL a oprimit INTERZIS până la “Sfântu’ Așteaptă” După dezvăluirile din ziarul nostru potrivit cărora una din cele mai moderne săli de sport din Maramureș, dată în folosință anul

Anchete 0 Comments

ȘTAMPILĂ FALSĂ pe actele DIRECTOAREI DE LA BUDEȘTI. “Gluma” se îngroașă iar actele pot ajunge la Parchet

Cazul “Directoarea de la Budești” este departe de a se fi încheiat. Ținută în brațe de GRANZII PSD, actuala directoare de la Școala Gimnazială din Budești, Maria Ciceu se ghidează

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply