sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Comisia Europeană a lansat apel pentru 100 de orașe neutre și inteligente din punct de vedere climatic, cu suport și finanțare incluse

Comisia Europeană a lansat apel pentru 100 de orașe neutre și inteligente din punct de vedere climatic, cu suport și finanțare incluse

Consiliul Județean Maramureș în calitate de multiplicator de informație europeană și în baza cooperării cu Comitetul European al Regiunilor informează primarii din județ și factorii interesați:

Comisia Europeană (prin DG Cercetare și Inovare) a lansat un apel de exprimare a interesului adresat orașelor de a se alătura unei noi Misiuni europene privind orașele neutre din punct de vedere climatic și inteligente.

„Din poziția mea în cadrul Comitetului European al Regiunilor încurajez primarii orașelor din Maramureș să participe și să aplice la acest Apel. E imperativ ca orașele să facă pași importanți și să contribuie la efortul european de a se atinge țintele de neutralitate climatică propuse de Uniunea Europeană. Nu va fi ușor, dar avem la dispoziție instrumentele necesare,” a subliniat Ionel Ovidiu Bogdan, în calitate de membru-supleant CoR.

Obiectivele misiunii sunt: ​​să sprijine 100 de orașe să devină neutre din punct de vedere climatic și inteligente până în 2030 și să se asigure că aceste orașe acționează ca centre de experimentare și inovare pentru a permite tuturor orașelor europene să urmeze exemplul până în 2050.

Orașele interesate ar trebui să aplice până la 31 ianuarie 2022, iar cele selectate vor primi sprijin și finanțare pentru acțiunile de testare dezvoltate în comun cu părțile locale interesate.

Pentru mai multe informații accesați: https://ec.europa.eu/info/news/commission-invites-cities-express-their-interest-become-part-european-mission-100-climate-neutral-and-smart-cities-2030-2021-nov-25_en

Misiunile UE reprezintă o noutate a programului de cercetare și inovare Orizont Europa pentru 2021-2027, care urmărește să abordeze unele dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă societatea noastră. Prin acest program de lucru, Comisia Europeană lansează primele acțiuni de cercetare și inovare cu drepturi depline, care vor lansa misiuni în etapa de implementare. Acțiunile includ sprijin direct pentru prioritățile-cheie globale ale UE, cum ar fi Pactul ecologic european, o Europă potrivită pentru era digitală, planul de acțiune pentru combaterea cancerului și o economie care funcționează pentru oameni.

Totodată, în perioada 18-19 ianuarie 2022 va avea loc Orizont Europa: Zile de informare privind misiunile UE, la care puteți participa online accesând link-ul https://ec.europa.eu/info/research-and-innovation/events/upcoming-events/horizon-europe-info-days/eu-missions_en . Nu este necesară înregistrarea.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

Previous PSD SE ȚINE DE CUVÂNT! Antiviralele vor putea fi achiziționate din farmacii pe bază de prescripție medicală!
Next Gheorghe Șimon, deputat PSD: ”Ministrul PSD al Sănătății va pune la dispoziție persoanelor infectate tratamente medicale în fazele incipiente ale bolii pentru a preveni spitalizările și decesele”

About author

You might also like

Social 0 Comments

Peste 80 de amendamente au fost depuse la Legea Bugetului de către deputatul PSD Gabriel Zetea

Birourile permanente reunite au stabilit calendarul adoptării bugetului, astfel că până joi, 25 februarie 2021, la ora 10:00 au putut fi depuse amendamente la buget, urmând ca până sâmbătă, 27

Social 0 Comments

Gheorghe Șimon, deputat PSD: Alocațiile, pensiile și salariul minim TREBUIE să crească!

Printre măsurile susținute ferm de către PSD în negocierile cu PNL privind guvernarea au fost creșterile alocațiilor, pensiilor și a salariului minim. Este o necesitate acest lucru mai ales pentru

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply