sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

CONSILIUL JUDEȚEAN MARAMUREȘ A ORGANIZAT SPECTACOLE ÎN CIPRU DE ZIUA NAȚIONALĂ A PORTULUI TRADIȚIONAL ROMÂNESC

CONSILIUL JUDEȚEAN MARAMUREȘ A ORGANIZAT SPECTACOLE ÎN CIPRU DE ZIUA NAȚIONALĂ A PORTULUI TRADIȚIONAL ROMÂNESC

În perioada 13-15 mai, Consiliul Județean Maramureș în parteneriat cu Ambasada României în Cipru și cu Ansamblul Folcloric Național “Transilvania” au organizat o serie de concerte și expoziții dedicate Zilei Naționale a Portului Tradițional Românesc.

Evenimentele au debutat cu Vernisajul Expoziției de Costume din “Lada de zestre a Maramureșului”, urmată de concertul Ansamblului Folcloric Național “Transilvania”, ambele desfășurate în Nicosia. Ulterior, în 14 și 15 mai au avut loc concertele Ansamblului în Larnaca și Paphos.

Aceste evenimente au fost organizate cu scopul de a promova Maramureșul peste hotare, cu toate elementele sale autentice: tradițiile și datinile, portul popular, folclorul, care dau unicitate și frumusețe județului. Totodată, evenimentele cu specific tradițional sunt dedicate pentru diaspora românească.

”Pentru noi, maramuresenii, portul popular face parte din ființa noastră, fiecare cămeșă poartă cu ea o poveste și e transmisă din generație în generație. E semn de prețuire a ceea ce ne-au lăsat moștenire bunii și străbunii noștri.

Tradițiile, cu tot ce reprezintă ele, de la portul popular, la obiceiuri de sărbătoare și folclor, sunt zestrea cea mai de preț a Maramureșului, alături de oamenii minunați ai locului și de peisajele noastre de poveste.

E greu de descris în cuvinte unicitatea Maramureșului, așa că mai bine vă invit să vedeți expoziția, să vă minunați de frumusețea costumelor noastre și apoi sunt convins că veți dori să-i vedeți pe maramureșeni la ei acasă.”, a transmis Ionel Bogdan, președintele administrației județene, celor prezenți la vernisajul Expoziției de Costume din ”Lada de zestre a Maramureșului”.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

Previous Gheorghe Șimon, deputat PSD: “Susţin necesitatea sprijinirii puternice a industriei procesatoare de materii prime”
Next Deputat Călin Bota (PNL): 1 MILIARD DE EURO pentru proiectele finanțate din FONDURI EUROPENE. Această măsură vizează peste 5000 de contracte aflate în derulare

About author

You might also like

Actualitate 0 Comments

Alături de CETĂȚENI. Deputații Călin Bota și Florin Alexandru Alexe au fost în zona Cuza Vodă din Baia Mare, unde au discutat cu cetățenii despre starea cartierului și despre problemele comunității

Alături de colegul meu, deputatul Florin-Alexandru Alexe și de consilieri locali liberali Anne Marie Hordău, Ioana Marincaș, Gheorghe Bărbuș și Ovidiu Crăciun, am mers ieri în zona Cuza Vodă din

Actualitate 0 Comments

Workshop-uri gratuite de dezvoltare personală pentru tinerii maramureșeni, organizate în cadrul proiectului “Conectat la viitor – sens și dezvoltare”

Consiliul Județean Maramureș în parteneriat cu Asociația Asco Forall organizează proiectul „Conectat la viitor-sens și dezvoltare”, prin care tinerii cu vârsta cuprinsă între 14-19 ani din Maramureș vor beneficia gratuit

Actualitate 0 Comments

Cu Sfara Tours Baia Mare. CIRCUIT MAROC: MAGIA SAHAREI

✈️ Zbor din București 📆 30.09.2023 675 € / persoana INCLUS: * Zbor cu avionul București- Marrakech si retur * Transport cu autocar/minibus clasificat * 7 nopti de cazare la

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply