sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Cornelia Negruț (ALDE): “RAPORTUL MCV, o mare NEDREPTATE față de România”

Cornelia Negruț (ALDE): “RAPORTUL MCV, o mare NEDREPTATE față de România”

Raportul MCV este un verdict negativ dat din ratiuni politicianiste si care este o mare nedreptate fata de Romania si fata de romani. Mecanismul nu mai are legatura cu Justitia si lupta anti-coruptie, ci pare sa fie un instrument folosit de unii care nu isi doresc ca Romania sa acceada in spatiul economic si de libera circulatie Schengen.

Din pacate, faptul ca raportul MCV nu a fost ridicat este si rezultatul direct al divizarii si conflictelor politice permanente din Romania. Ultimii doi presedinti, Traian Basescu si Klaus Iohannis, in loc sa discute cu Parlamentul si Guvernul pentru a promova pozitii comune la Bruxelles si in capitale europene, au adoptat strategia conflictului permanent.Mai rau, unii politicieni romani si-au vorbit de rau tara si au promovat la Bruxelles manipulari grosolane, oferind motive care sa fie invocate pentru ca Romania sa nu intre in Schengen.

In ceea ce priveste referirile la justitie din raport, in contextul mai larg al eforturilor ALDE si ale PSD de a promova o reforma reala a Justitiei care sa ii asigure cu adevarat independenta fata de servicii, precum si respectarea drepturilor si libertatilor romanilor, trebuie facuta urmatoarea mentiune.
In dezbaterea recenta de la Bruxelles, in care premierul Romaniei a fost prezenta, o serie de lideri europeni au ridicat problema majora a subordonarii institutiilor din Justitie catre servicii.

Este ingrijorator faptul ca nici in raportul Parlamentului European si nici in raportul MCV nu este asumata deschis problema implicarii serviciilor in actul de Justitie, si problema abuzurilor.
De ce? Pentru ca unii oficiali europeni nu vor sa isi asume responsabilitatea pentru tacerea lor din ultimii 10 ani si prefera sa ascunda lucrurile sub pres.

Pozitia ALDE nu este eurosceptica, ci este una pro-europeana pentru ca fara sa adresam deschis problema discriminarii unor state din UE sau a Europei cu mai multe viteze, viitorul proiectului european este pus sub semnul intrebarii.

Abordarea Comisiei este una SUBIECTIVĂ

Nu a existat vreo discutie despre o astfel de posibilitate. Recomandarile facute de Comisie in primul rand trebuie sa le vedem, sa le analizam si trebuie facuta o discutie mai aplicata cu cei de la Comisie, cu responsabilii pe MCV. Avand in vedere abordarea diferita dintre noi si functionarii de la Comisie ne intrebam urmatorul lucru: cum este respectata suveranitatea parlamentului in momentul in care intervin niste functionari de la Comisie, care n-au niciun fel de legitimitate? Pot ei prin solicitarile pe care le fac sa infranga vointa parlamentului si suveranitatea?

Probabil ca in aceasta situatie, in care avem puncte de vedere divergente, ar fi util sa constituim o comisie formata din experti in drept, romani si straini, care sa analizeze toate aceste lucruri, pentru ca din ceea ce am vazut pana acum abordarea Comisiei este una care este clar subiectiva.

Pana la urma, si la Comisie trebuie sa dea dovada de disponibilitate, de a asculta argumentele, pentru ca, daca vor sa preia numai argumentele care au fost vehiculate de opozitie sau in presa, intr-o forma tendentioasa, atunci sigur ca raportul o sa fie unul care e complet dezechilibrat si nu reflecta realitatea.

Cornelia Negruț, președinte ALDE Maramureș

Previous Cornelia Negruț (ALDE): "Cei din PNL vorbesc fara a cunoaste detaliile cu privire la fondul de investitii"
Next Tinerii liberali învață politică și respectul pentru valori și istorie

About author

You might also like

Politica 0 Comments

Deputatul Adrian TODORAN: Nevoile oamenilor, prioritatea noastră. Din RESPECT pentru maramureșeni. Programul Partidului Mișcarea Populară pentru următorii patru ani

”Respect pentru Maramureș, respect pentru maramureșeni”, aceasta este deviza sub care reprezentanții Partidului Mișcarea Populară Maramureș și-au conceput programul campaniei electorale pentru alegerile din 6 decembrie, când maramureșenii sunt chemați

Politica 0 Comments

Klaus Iohannis: ,,România normală este țara din care tinerii nu-și vor mai dori să plece definitiv pentru că nu au șanse aici”

Prezent la Şcoala de Vară a Tineretului Național Liberal, președintele Klaus Iohannis, candidatul PNL la alegerile prezidențiale din această toamnă, a lansat un atac la adresa guvernărilor PSD şi le-a

Politica 0 Comments

Ionel Bogdan: PNL vine cu legi pentru bunăstarea românilor: eliminarea supraacizei la carburanți și supraimpozitarea contractelor part-time

Două victorii importante pentru români în Parlament. Proiectul de lege al PNL privind abrogarea legii recursului compensatoriu, care a scos din penitenciare înainte de termen peste 21.000 de deținuți, sporind

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply