sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Cristian Niculescu-Țâgârlaș: ”Într-un stat civilizat care apără drepturile cetățenilor, protejarea victimelor violențelor de orice fel reprezintă un obiectiv major, care necesită o legislație fermă în domeniu”

Cristian Niculescu-Țâgârlaș: ”Într-un stat civilizat care apără drepturile cetățenilor, protejarea victimelor violențelor de orice fel reprezintă un obiectiv major, care necesită o legislație fermă în domeniu”

În cadrul ședinței comune a Comisiei Juridice și a Comisiei de Apărare din Senatul României, senatorii au dezbătut, alături de reprezentanții societății civile, o inițiativă legislativă importantă propusă de Ministerul Justiției și Ministerul Afacerilor Interne, un proiect care vizează extinderea ordinului de protecție pentru victimele violențelor de orice fel.

Scopul inițiativei discutate în comisiile Camerei Superioare a Parlamentului este de a garanta protecția adecvată pentru toate victimele violenței, indiferent de natura faptei sau de relația dintre victimă și agresor, aspect imperativ necesar în contextul statisticilor privind cazurile de violență din România, care sunt pe un curs ascendent îngrijorător,  în anul 2022 fiind semnalate peste 80 de mii de noi cazuri, o creștere cu  5 mii de cazuri față de anul precedent.

Proiectul nu se limitează doar la aspectele de violență fizică, acoperind și alte forme de abuz, precum hărțuirea online, apelurile telefonice multiple, urmărirea fizică fără drept, supravegherea neautorizată a persoanei și multe altele,  măsurile prevăzute în noua inițiativă legislativă urmând să asigure protejarea victimelor, într-un mod mai cuprinzător și eficient.

Prevederile legislative cuprinse în proiectul dezbătut sunt în conformitate cu standardele europene în domeniu, adoptarea lor fiind esențială pentru menținerea unui cadru legal eficient în combaterea violenței. Proiectul mai cuprinde și prevederi care vor permite intervenția rapidă a instituțiilor cu atribuții în aplicarea legii, în cazurile de pericol iminent în producerea unor acte de violență, inclusiv monitorizarea agresorului cu ajutorul brățării electronice, o tehnologie modernă și eficientă ce poate preveni cazuri grave de violență.

”Felicit Ministerul Justiției și Ministerul Afacerilor Interne pentru eforturile lor constante în completarea și dezvoltarea legislației privind prevenirea și sancționarea faptele de violență, demers realizat ca parte a angajamentului asumat  pentru asigurarea unei societăți mai sigure și mai echitabile în țara noastră” a concluzionat senatorul Cristian Niculescu-Țâgârlaș, președintele Comisiei juridice de numiri, disciplină, imunităţi şi validări, a Senatului României.

Previous OMD Maramureș, singura organizație de management al destinației din România certificată de Asociația Națională a Agențiilor de Turism
Next Gabriel Zetea, deputat PSD: Salariul minim general crește de la 1 octombrie la 3.300 de lei! Salariul minim în construcții crește la 4.500 de lei!

About author

You might also like

Politica 0 Comments

Propunere PSD: STIMULAREA PRODUCȚIEI ROMÂNEȘTI de alimente, cu materiile prime de la agricultorii români!

PSD propune acordarea de prime agricultorilor români care livrează producția agricolă la fabricile de alimente din România. Prima propusă de PSD este de 10% din valoarea produselor agricole procesate în

Politica 0 Comments

Lucian Angheluță (PER), candidat pentru Senat: “Tablete contra vot, ultima fiță a PNL-ului”

       Dacă până acum se ofereau electoral tot soiul de „atenții”, sub forma unor mărunțișuri, acum moda s-a schimbat. Dacă vrei electorat, plusezi. Și dacă ești la guvernare, se pare

Politica 0 Comments

Cristian Niculescu Țâgârlaș: Proiecte ADOPTATE în Comisiile Senatului

Ieri, am avut numeroase proiecte de lege pe ordinea de zi a Comisiilor Senatului. Printre cele mai importante proiecte adoptate în cadrul Comisiei Juridice se află: – Proiectul de lege

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply