sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Cristian Niculescu-Țâgârlaș, președintele Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări a Senatului României: ”România a fost și susținător ferm și deschis al agendei europene și euroatlantice a Georgiei, țară prietenă având capacitatea instituțională de a implementa și susține un proces de reformă cuprinzător și semnificativ”

Cristian Niculescu-Țâgârlaș, președintele Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări a Senatului României: ”România a fost și susținător ferm și deschis al agendei europene și euroatlantice a Georgiei, țară prietenă având capacitatea instituțională de a implementa și susține un proces de reformă cuprinzător și semnificativ”

La sediul Parlamentului României a avut loc luni, 27 februarie a.c., un eveniment important la care au participat membrii ai comisiilor pentru politică externă și pentru afaceri europene din cele două camere, precum și membrii Comisiei juridice de numiri, disciplină, imunități și validări a Senatului. Cu acest prilej a avut loc întrevederea cu membrii Comisiei pentru integrare europeană din cadrul Parlamentului Georgiei, delegație  condusă de președintele comisiei, doamna Maka Botchorishvili, ședința fiind  condusă de senatorul Cristian Niculescu- Ţâgârlaş, președintele Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări a Senatului României.

Partea română a reiterat sprijinul puternic și de lungă durată al României privind  susținerea demersurilor Georgiei de integrare în Uniunea Europeană și NATO, subliniind necesitatea aprofundării și dezvoltării dialogului bilateral între cele două țări. La întalnire au mai luat cuvântul Vasile Dîncu, președintele Comisiei pentru afaceri europene din Senat și Radu Mihai Mihail, din partea Comisiei pentru politică externă, senatorii considerând că dialogul bilateral este foarte important menționând totodată că aderarea la UE implică un proces continuu de modernizare a instituțiilor politice și respectarea valorilor fundamentale ale unui regim democratic.

Doamna Maka Botchorishvili, în calitate de președinte a Comisiei pentru integrare europeană din cadrul Parlamentului Georgiei a ținut să mulțumească pentru ajutorul dat de România, sprijin în susținerea parcursului său european. În încheiere, ambele părți au declarat că este necesară o schimbare a paradigmei relației bilaterale  prin realizarea unor întrevederi constante, atât la București cât și la Tbilisi, la nivelul comisiilor de specialitate.

”În calitate de președinte al Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunități și validări a Senatului, am  prezidat  ședința comisiilor reunite cu doamna Maka Botchorishvili, președintele Comisiei pentru integrare europeană din cadrul Parlamentului Georgiei, prilej cu care am subliniat următoarele aspecte:

–             Cu toate că în perioada 2021 – 2022 s-a înregistrat o stagnare a reformelor democratice în Georgia, în special în justiție și reforma în domeniul electoral, aspecte care au condus implicit la încetinirea procesului de apropiere de UE, România a fost singurul stat membru al UE care a transmis, în luna mai 2022, un punct de vedere complet, dublat de sugestii, recomandări pe text și sfaturi aplicate pentru completarea de către partea georgiană a chestionarelor aferente examinării cererii de aderare la UE.

–             am evidențiat faptul că anul 2022 a fost marcat în planul relațiilor bilaterale, în primul rând, prin semnarea Declarației Comune privind stabilirea unui Parteneriat strategic România – Georgia.

Apreciez că prin astfel de întâlniri se realizează aprofundarea relațiilor și  cooperării celor două state, în interesul păcii generale și pentru binele tuturor cetățenilor.” a concluzionat senatorul Cristian Niculescu-Țâgârlaș

Previous Baia Mare. EXCLUSIV: Lista obiectivelor de INVESTIȚII pe anul 2023 cu finanțare parțială sau integrală de la BUGETUL local, VOTATĂ azi în Consiliul Local
Next Gheorghe Șimon, deputat PSD: „Sistemul național de educație are nevoie de stabilitate!”

About author

You might also like

Politica 0 Comments

Ludovic Orban, primul premier desemnat care consultă societatea civilă ȋnainte de ȋnvestitură

Odată cu premierul desemnat, Ludovic Orban, am avut parte şi de o premieră ȋn politica românească. Ludovic Orban a devenit primul premier care s-a întâlnit, ȋnainte de votul de ȋnvestitură,

Politica 0 Comments

George Moldovan, secretar general PMP Maramureș: “PRIMARII trebuie aleși din DOUĂ TURURI de scrutin”

PMP a demarat la nivel național o campanie de strângere de semnături pentru schimbarea legii care prevede alegerea primarilor dintr-un singur singur tur de scrutin. PMP dorește ca alegerile locale

Politica 0 Comments

Gheorghe Șimon, deputat PSD: Preocuparea liberalilor, angajările la Stat pe locuri bine remunerate

În timp de românii de bună credință strâng cureaua și acceptă spășiți măsurile de austeritate clamate și impuse de guvernarea liberală, Coaliția Austerității a declanșat „dezmățul” pe zona bugetară. Iohannis,

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply