sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Gheorghe Șimon, deputat PSD: „Sistemul național de educație are nevoie de stabilitate!”

Gheorghe Șimon, deputat PSD: „Sistemul național de educație are nevoie de stabilitate!”

Legile Educației sunt încă în fază de proiect, iar social-democrații își doresc o dezbatere reală, transparentă, dar și mai rapidă pentru a solutiona un mare neajuns. Legile Educației vor asigura coerență și stabilitate într-un sistem grav tulburat de modificări successive, multe dintre ele fără temei.

„«Educăm» România de opt ani și facem paradă în campanie cu proiecte de legi care deocamdată sunt doar pe hârtie. Cu cât mai repede va începe și mai temeinică va fi dezbaterea publică a proiectelor de lege cu atât mai bine vom reuși să asigurăm un cadru legal temeinic, stabil și de calitate. Copiii, dar și sistemul național de educație au nevoie de o lege bună, care să nu se mai modifice în fiecare an, sau ori de câte ori vine un nou ministru”, a subliniat Gheorghe Șimon, deputat PSD de Maramureș.

În ceea ce privește eventualele modificări, social-democrații sunt deciși să nu facă niciun fel de concesii. Astfel, aceștia au pus la punct un set de propuneri menit să îmbunătățească substanțial un pachet de legi vital pentru societatea românească.

„Analiza pe care PSD a făcut-o până acum asupra proiectelor de lege a evidențiat necesitatea corectării câtorva chestiuni cheie, definitorii pentru viitorul copiilor. PSD are următoarele obiective esențiale la care trebuie să răspunde Legile Educației: Acces neîngrădit la educație pentru toți copiii; Combaterea abandonului școlar;  Importanța pregătirii viitoarei forțe de muncă, respectiv calificarea în funcție de cerințele pieței muncii; Dezvoltarea after-school-ului pentru sprijinirea părinților care muncesc. Nu în ultimul rând, Legea Educației trebuie să cuprindă și prevederi  în ceea ce-i privește pe copii născuți în diaspora. Dacă tot vrem să se întoarcă românii acasă trebuie să găsim soluțiile corecte pentru integrarea copiilor născuți și crescuți în diaspora”, a mai adăugat Gheorghe Șimon, deputat PSD de Maramureș.

Previous Cristian Niculescu-Țâgârlaș, președintele Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări a Senatului României: ”România a fost și susținător ferm și deschis al agendei europene și euroatlantice a Georgiei, țară prietenă având capacitatea instituțională de a implementa și susține un proces de reformă cuprinzător și semnificativ”
Next PORTOFOLIU educațional pentru fiecare elev. CREȘTE numărul de consilieri școlari

About author

You might also like

Social 0 Comments

PNL: 9 octombrie, Ziua Națională de Comemorare a Victimelor Holocaustului din România. Gândurile noastre se îndreaptă către victimele Holocaustului

9 octombrie este Ziua Națională de Comemorare a Victimelor Holocaustului din România Astăzi, gândurile noastre se îndreaptă către victimele Holocaustului. În această zi, în 1941, a început deportarea evreilor din

Social 0 Comments

CRUCEA din BUTUC. Află ce se va întâmpla cu ea

În cursul zilei de ieri, Marian Bud, un locuitor al satului Șurdești, județul Maramureș a avut surpriza de a găsi semnul Sfintei Cruci în interiorul unui butuc pe care-l tăiase.

Social 0 Comments

NU este SPAM! E REALITATE!

Postarea cu linkul materialului IADUL din APARTAMENT a fost RAPORTAT masiv și a fost ȘTERS și repus de către Facebook de patru ori doar în ultimele ore. Motivul raportării? Nu

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply