sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Deputatul Călin Bota: PÂRTIA DE SCHI DE LA BORȘA, UN OBIECTIV ASUMAT ÎN FAȚA MARAMUREȘENILOR, A FOST INAUGURATĂ ASTĂZI

Deputatul Călin Bota: PÂRTIA DE SCHI DE LA BORȘA, UN OBIECTIV ASUMAT ÎN FAȚA MARAMUREȘENILOR, A FOST INAUGURATĂ ASTĂZI

Astăzi a fost inaugurat primul obiectiv finalizat din planul de dezvoltare pe care ni l-am asumat în fața maramureșenilor, pârtia de schi de la Borșa, împreună cu telegondola care are o deservește.

Această investiție a fost posibilă în urma finanțării asigurate de guvernele PNL din ultimii doi ani, care au alocat peste 83 milioane de lei, din totalul de 90 milioane de lei la care se ridică costurile pentru pârtie, telegondolă și amenajările aferente. De asemenea, Consiliul Județean Maramureș a asigurat o parte din finanțare, făcând astfel posibilă inaugurarea astăzi a primului obiectiv turistic important finalizat în ultimii ani.

În calitate de secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene am susținut în 2020, la nivelul guvernului, finanțarea pentru această investiție și, împreună cu Ionel Bogdan, care ocupa atunci funcția de secretar de stat în Cancelaria Prim Ministrului, am mers pe teren la Borșa, am discutat cu autoritățile locale și am făcut demersuri pentru ca executivul să dea bani pentru acest proiect important pentru dezvoltarea Maramureșului.

Sunt date în folosință două noi pârtii – o pârtie roșie cu instalație de nocturnă, în lungime de 3 km și una albastră în lungime de 4 km, cu o capacitate de 5-7000 de schiori.

Telegondola de la Borșa are 2,6 km și o capacitate de 1.800 persoane/oră. Aceasta leagă complexul turistic de vechea pârtie olimpică de schi. Îi așteptăm la Borșa pe toți pasionații de schi și pe iubitorii de natură, pe toți cei care doresc să se bucure de o pârtie modernă și de peisaje spectaculoase.

Călin Bota, deputat PNL Maramureș

Previous PSD majorează SALARIILE profesorilor
Next Deputatul Florin Alexe: Am fost ajutorul lui Moș Crăciun la Casa de tip familial Pandurilor din Sighetu Maramației

About author

You might also like

Actualitate 0 Comments

Israel – MECCA creștinismului își AȘTEAPTĂ TURIȘTII de Învierea Domnului

Dincolo de diferențele politice și religioase, Israel rămâne pământul sfânt, Mecca creștinismului care atrage an de an turiști dornici de a descoperi leagănul creștinătății și de a aprofunda tainele locurilor

Actualitate 0 Comments

Deputatul PNL, Florin-Alexandru Alexe: “Despre E-sports cu studenții liberali”

Am avut plăcerea să discut cu unul dintre studenții liberali despre E-sports. ➤ E-sport este termenul folosit de jucătorii de gaming care participă la competiții la nivel profesional. Este omologat

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply