sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Din CULISELE întrunirii TURCAN-BUȘOI-DANIEL BUDA cu PNL Maramureș – RĂZBOI ȘI PACE

Din CULISELE întrunirii TURCAN-BUȘOI-DANIEL BUDA cu PNL Maramureș – RĂZBOI ȘI PACE

Lideri de la București au venit să facă pace în PNL Maramureș. Cu multă stângăcie, ei au reușit doar să reaprindă flacăra conflictelor.

> Țâgârlaș A ATACAT-O pe mama PRIMARULUI CU PROBLEME PENALE
> ȘOC! Viorica Cherecheș: “CĂTĂLIN ARE PROBLEME PENALE DIN CAUZA LUI ȚÂGÂRLAȘ”
> Raluca Turcan L-A APĂRAT PE PENALUL CHERECHEȘ și pe mama acestuia

PNL Maramureș a avut cea mai importantă întrunire de partid de la alegerile parlamentare încoace și demisia președintelui interimar, deputatul Mircea Dolha. Taberele din PNL Maramureș s-au pus la aceeași masă cu liderii de la București și au reliefat două stări de fapt și de spirit, una de RĂZBOI intern și o alta de PACE pentru reprezentanții mass-media, implicit pentru opinia publică și simpatizanți ori alegători deopotrivă. Vă prezentăm în EXCLUSIVITATE cele mai acide replici din culisele întâlnirii de partid dintre TURCAN-BUȘOI-DANIEL BUDA și reprezentanții PNL Maramureș conduși acum de Comisia de pregătire a alegerilor în organizație. Sarea și piperul au fost senatorul Viorica Cherecheș și viceprimarul PNL, Cristian Niculescu Țâgârlaș care dovedesc faptul că nu fac parte practic din același partid ci doar formal.

Țâgârlaș A ATACAT-O pe mama PRIMARULUI CU PROBLEME PENALE
Liderii de la București au venit să pună batista pe țambal la Baia Mare în cea mai importantă întrunire din ultima vreme. Aici unde, noaptea cuțitelor lungi de după alegerile parlamentare a transformat PNL Maramureș în teatru de război politic pe termen lung. Se spera ca episoadele cu infracțiunile făcute de Cristian Niculescu Țâgârlaș cu privire la vandalizarea sediului partidului la exterior adică a însemnelor cabinetului parlamentar ale fostului deputat Mircea Dolha și nenumăratele certuri dintre tabere să se termine. S-a sperat și că episodul aducerii în PNL a Vioricăi Cherceheș pe loc eligibil de parlamentar să fie trecut ca gozul sub preș. Numai că peste aceste răni adânci au fost presărate sare și piper. Raluca Turcan, președintele PNL la nivel național a ținut-o înainte, atât în fața jurnaliștilor cât și la întrunirea fără mass-media, cu unele norme de integritate în organizație. În acel moment, Cristian Niculescu Țâgârlaș A EXPLODAT și
A ATACAT-O pe senatoarea Viorica Cherecheș. El a spus că nu se poate vorbi de norme de integritate atâta vreme cât în partid a fost adusă mama primarului cu probleme penale, referindu-se la faptul că fiul acesteia, Cătălin Cherecheș este trimis în judecată de către DNA pentru luare de mită în formă continuată și alte infracțiuni de corupție.

Viorica Cherecheș: “CĂTĂLIN ARE PROBLEME PENALE DIN CAUZA LUI ȚÂGÂRLAȘ”

La rândul său, Viorica Cherecheș a sărit ca opărită și i-a reproșat lui Țâgârlaș, PENTRU PRIMA DATĂ faptul că fiul său are probleme penale DIN CAUZA LUI ȚÂGÂRLAȘ fără să dea amănunte însă. Acest aspect nu este deloc de neglijat și vom mai face săpături pentru că este o acuzație în premieră la adresa celui mai reprezentativ consilier local al PNL Maramureș. Mai mult, senatoarea tupeistă i-a pus pe tapet lui Țâgârlaș o realitate greu de digerat încă de pe vremea când cei doi se autonumeau LUPII TINERI din PNL și erau cei mai buni “verișori” așa cum îi place lui Cătălin Cherecheș să spună adesea despre cei care-i sunt apropiați. Este vorba de faptul că fiul său ” A fost membru PNL. Când Cătălin a candidat, PNL a scos 9 consilieri locali iar acum doar trei. Țâgârlaș a obținut doar 8% ca procent la ultimele alegeri”, s-a apărat mama trimisului în judecată pentru corupție și urmărit penal în alte multe dosare controversate. Un lucru este clar. Între Viorica Cherecheș și Țâgârlaș nu s-a lăsat cu pace și nici nu se întrevede acest lucru.

Pentru cine se fac cărțile? DE CE SE ÎNCALCĂ STATUTUL?
La ședința de partid s-a vorbit și de formarea Comisiei de organizare a alegerilor în organizația PNL Maramureș. Au fost voci care i-au spus Ralucăi Turcan că această comisie are mai mulți reprezentanți ai taberei Țâgârlaș-Ioanel Bogdan, ultimul fost interimar al PNL Maramureș pentru care se pare că există un interes general pentru șefia organizației. Asta chiar dacă, actualul președinte interimar, consilierul județean Călin Bota este și președintele Comisiei de alegeri. Numai că la conferința de presă am aflat că cei din comisie nu au voie să candideze la șefia partidului, ceea ce înseamnă că Bota a acceptat deja un alt viitor președinte. Tot la întâlnirea cu presa am primit și informația că membrii comisiei pot candida la funcțiile din Biroul Permanent Județean (BPJ), forul politic cel mai important la nivel de județ. STATUTUL însă prevede clar că membrii comisiei nu au voie să candideze nici la funcția de președinte nici la funcțiile din BPJ. O întrebare adresată lui Turcan la întâlnirea cu colegii din PNL a fost aceea de ce președintele Comisiei de alegeri nu a fost pus primarul cu cel mai bun rezultat pe județ sau singurul parlamentar al PNL, după același model după care chiar Turcan a fost aleasă președinta PNL pe România după ce a obținut cel mai bun rezultat de la parlamentare la Sibiu. Se pare că preferatul pentru cei mai mulți din Comisia de alegeri este Ionel Bogdan, un politician ca apa, fără gust, fără miros, incolor și inodor. Tota așa va fi și viitorul acestui partid? În cursa pentru șefia la Maramureș SE ÎNSCRIE și consilierul județean Felician Cerneștean, din partea foștilor pedeliști. Se spune că nici Mircea Man nu doarme liniștit până la alegeri. Numai că Viorica Cherecheș, cu trecere la Raluca Turcan ar vrea să producă surpriza și să pună mâna pe organizația PNL Maramureș și astfel i-ar mulțumi și orgoliul fiului său Cătălin Cherecheș. Numai că influența lui Țâgârlaș își v-a spune cuvântul în comisie. În tandem cu Călin Bota, este greu de crezut că Cherecheș are vreo șansă în fața lor. Practic sunt cel puțin două mari tabere în comisie: Bota-Tâgârlaș (PNL) versus Cerneștean-Gheorghe Marian (ex-PDL), ambele împotriva mamei primarului trimis în judecată pentru luare de mită în formă continuată. Reamintim că din comisie mai fac parte Gheorghe Bârle, Marinel Kovacs, Ciceu Felician, Constantin Boloș, Alexandru Oros.

BUȘOI vrea PACE în spațiul public și CONGRES CU 5.000 DE OAMENI
Prezent și la conferința de presă, secretarul interimar general al PNL s-a arătat îngrijorat de conflictele din organizația județeană Maramureș. După cele scrise mai sus veți înțelege de ce Bușoi a făcut în fața jurnaliștilor următoarea declarație: “Îi rog pe colegi să discute între ei, să rezolve toate diferendele în interiorul PNL și să nu spele rufele în public.” Numai că Bușoi nu a fost pus în situația de a fi dat jos de pe listă pentru o intrusă precum Viorica Cherecheș și nici nu a trebuit să facă rocada pe liste, de la deputați la senatori, pentru a câștiga mama edilului penal. Bușoi nu a fost pus nici în situațiile de a fi parte dintr-o organizație dizolvată în mod repetat după diferite pofte precum cele de gravide. Deci Bușoi nu înțelege cum e să o furi politic în organizația PNL Maramamureș după care să nu te asculte nimeni la București de oameni precum el. Ca urmare, ciorba reîncălzită se strică și dă pe-afară, domnule Bușoi. El a mai transmis mesajul că trebuie să se facă la Maramureș alegeri transparente iar la nivel de țară “de jos în sus” ca la final alegerile să culmineze cu un congres care să adune nu mai puțin de 5.000 de oameni care să-și aleagă șefii de la centru. Adică după modelul monstruos al PSD, partid pe care l-a atacat continuu în conferința de presă. De altfel, Bușoi nu ne-a confirmat că știe unde se află, că ar cunoaște problemele din Maramaureș, nereferindu-se deloc la aceste aspecte. În schimb a VORBIT OBSESIV DE PSD: “Nu avem nevoie de certuri interne. Noi trebuie să îndreptăm lupta împotriva PSD care a venit la putere prin fraudă de încredere. Politica acestora este cea mai mare țeapă pe care o dă PSD după Bancorex”. Deci politica pentru Bușoi e ca PNL să atace PSD și să uite de electorat, de problemele Maramureșenilor. Bravo omule! PNL v-a crește când o să dipară cei ca tine!

Raluca Turcan L-A APĂRAT PE PENALUL CHERECHEȘ și pe mama acestuia
Raluca Turcan a început conferința de presă după ce o jurnalistă s-a desprins din grupul colegilor care așteptau în ploaie, la ușă, și a intrat în sediul PNL cerând ca întâlnirea cu presa să înceapă că alt fel așteptarea nu mai poate continua. A bombănit verzi și uscate cu informații uzate pe plan național. Întrebată dacă a vorbit cu mama primarului Cătălin Cherecheș pentru găsirea unei soluții de deblocare a administrației publice locale, Turcan a făcut o compunere pentru ceea ce un alt coleg de presă a apreciat a fi “presă provincială”. Cu alte cuvinte NU A RĂSPUNS la întrebare. Adică penalii din jurul PNL sunt frumoși iar penalii din PSD sunt urâți. Ca și Bușoi, Turcan e o pierdere de vreme pentru noi și o pierdere pentru PNL și votanții acestuia. A declarat că “Vorbesc cu doamna Viorica Cherecheș proiecte de legi”. În zadar s-a fofilat. Presa de provincie nu s-a lăsat. Am întrebat-o ce proiecte are Viorica Cherecheș și despre care vorbesc cele două doamne îmbrăcate foarte scump. Am aflat ceea ce parcă știam. Senatoarea CHERECHEȘ NU ARE NICIUN PROIECT. Că se adaptează și v-a avea cu siguranță unele pe management sanitar. Deci în campanie nu s-a gândit la nimic? Nu s-a pregătit? Să mai credem într-un proiect de țară al PNL în aceste condiții? Când la luni de zile după alegerile parlamentare, senatorii și deputații încă se mai gândesc ce să facă și dacă să facă ceva? Despre edilul ales și cu probleme penale, Turcan a avut doar vorbe de apărare legate de prezumția de nevinovăție.

Daniel Buda, EUROPARLAMENTAR degeaba
La conferința de presă a participat și europarlamentarul PNL, Daniel Buda. De umplutură în fotografie. A avut aceeași obsesie ca Bușoi: “PNL trebuie să se manifeste ca un partid de opoziție, să sancționeze orice derapaj a partidului de opoziție, PSD”. El le-a mai cerut celor din organizația PNL Maramureș SĂ PRINDĂ în Comisia de alegeri, membrii care nu candidează pentru funcția de președinte. Așadar RĂZBOI cu PSD și PACE de prosteală. Nimic pentru români, nimic pentru maramureșeni. Nu proiecte, nu bunăstare. După cum vedeți războaiele celor de la București sunt importante, războaiele piticilor din provincie, nu!

Adi RUSU

Previous MARFĂ made in CHINA, COADĂ made in România
Next MULT a costat, PUȚIN a rezistat - "PISCINA" DE PE GAZON

About author

You might also like

Politica 0 Comments

Deputatul Florin Alexe: Sprijinim comunitățile locale! Creștem plafonul de achiziții. Recunoaștem vechimea în muncă a viceprimarilor!

În calitate de cameră decizională, Camera Deputaților a votat o serie de proiecte de legi importante pentru dezvoltarea comunităților locale. ↗️ Clarificăm modalităţile de constituire şi de limitare a zonelor

Politica 0 Comments

Cristian Niculescu Țâgârlaș la APCE: am participat la reuniunea pentru afaceri juridice și drepturile omului, ale cărei lucrări s-au desfășurat la Paris

În calitate de membru al Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), am participat la reuniunea Comisiei APCE pentru afaceri juridice și drepturile omului, ale cărei lucrări

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply