sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Din PROTESTATAR, șef INTERIMAR! A pus BATISTA pe ȚAMBAL. Lucian Iluț a renunțat la PROCES, Zetea l-a UNS în funcție. 60 de ani tradiție a Școlii Populare de Arte, UCIȘI politic

Din PROTESTATAR, șef INTERIMAR! A pus BATISTA pe ȚAMBAL. Lucian Iluț a renunțat la PROCES, Zetea l-a UNS în funcție. 60 de ani tradiție a Școlii Populare de Arte, UCIȘI politic

Am susținut cel mai vehement lupta împotriva desființării Școlii Populare de Arte ”Liviu Borlan” din Baia Mare. Am fost alături de profesori, elevi și părinți la mitingul din Piața Revoluției. Am înregistrat cea mai mare audiență de vizualizări, comentarii și distribuiri pe Facebook.

Am scris despre mascarada de la Consiliul Județean când, Gabriel Zetea, a întors-o și s-a dat susținător al școlii tocmai în momentele în care știa că nu mai poate face nimic. Zetea s-a lepădat oarecum de Doru Dăncuș, inițiatorul proiectului de desfiinnțare a Școlii Populare, pentru că PSD începuse căderea după alegerile europarlamentare și referendum.

Am luptat împotiva vicepreședintelui Coniliului Județean Maramureș, Doru Dăncuș, arățând aspectele negative ale acestui proiect, din culise și din spusele profesioniștilor de la Școală, a profesorilor.

Am făcut transmisiuni în direct, din redacție, din piață de la miting. Am susținut procesul intentat de către un grup de șase profesori împotriva Consiliului Județean. Am sisținut în conferințe de presă, la PNL Maramureș, implicarea consilierilor județenei în oprirea distrugerii a 60 de ani de tradiție a Școlii Populare, aceștia întorcând votul într-o următoare ședință dar lucrurile nemaiputând fi efectiv oprite.

Doar procesul dintre profesori și Consiliul Județean mai puteau salva situația. Numai că un singur lup singuratic mai crede în nebunuia frumoasă a salvării a ceea ce Gabriel Zetea și acoliții săi politici, bolnavi de putere și abuzivi, au reușit să distrugă într-o singură ședință, 60 de ani de tradiție a Școlii Populare de Arte ”Liviu Borlan” din Baia Mare.

Mafia politică, avându-l la butoane pe Zetea i-a amenințat, în plenul ședinței CJ cu DNA, cu procese, cu dezvăluiri, cu nereguli financiare, cu concursuri ocupate nelegal, cu plăți nelegale, culmea, tocmai sub bagheta lor magică de politicieni care truchează realitatea, conform propriilor spuse. Cu alte cuvinte Zetea le spunea profesorilor că sub conducerea sa s-au petrecut toate acestea! Ce tare, nu?

Ce a urmat? Profesorii s-au speriat și au cedat. Viitorul ne va spune dacă au făcut bine sau nu. Păcat că nu și-au dus lupta până la capăt. Pavel Dan, unul dintre protestatarii vizibili a primit un post de mecanic la Spitalul Județean Baia Mare. Face și el ce poate pe la întreținere, nu știe mare lucru, spun sursele Detectivului de Presă ȘOC! Nu-i nimic, a renunțat la proces.

Lucian Iluț, simbolul luptei împotriva desființării Școlii Populare a pus și el botul la o funcție, de data aceasta una importantă. Zetea l-a momit cu poziția de șef-interimar. Iluț a susținut mereu, ca și colegii săi profesori, că absorția Școlii în cadrul Centrului Județean Pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale ”Liviu Borlan”, este de fapt desființare. Acum nu mai e. E bine. Poate chiar este. Dar convingerile tale, Lucian, erau greșite până acum?

Singurul care a rămas pe baricade și care merge mai departe cu procesul este profesorul Grogore Chira. Respect, domnule profesor!

Dintr-un comunicat al Consiliului Județean Maramureș aflăm:

“Începând cu data de 15 iulie 2019, Școala Populară de Arte ”Liviu Borlan” Baia Mare are un nou șef-interimar. Este vorba de Lucian Iluț, un profesor cu o vechime de peste 25 de ani în cadrul acestei instituții și unul dintre cei mai vechi angajați. Dispoziția a fost semnată de președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, iar noul șef-interimar al școlii, numit până la organizarea concursului, a subliniat faptul că, la Școală Populară de Arte ”Liviu Borlan” Baia Mare va fi un învățământ performant, cu rezultate pe măsură”.

Zetea FACE MIȘTO de Iluț, basist la Compact: “Am considerat că este nevoie de ”un nou început”

Pentru cei care nu știu, noul șef-interimar al Școlii Populare de Arte ”Liviu Borlan” Baia Mare, profesorul de chitară Lucian Iluț este și bassistul trupei ”Compact”, începând cu luna iulie 2017. Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a făcut trimitere la una dintre piesele atât de cunoscute ale formației ”Compact”, respectiv la melodia ”Un alt început” și a arătat că a fost nevoie de ”un nou început” pentru Școala Populară de Arte.

Luciane, să-ți traduc ce a vrut să spună mojicul Zetea: e sfârșitul care începe și pentru tine.

Adi RUSU

Previous Pus în GENUNCHI de ANI. Fostul VICEPRIMAR Sorin Vasile Bizău din Bogdan Vodă a fost declarat INCOMPATIBIL
Next Salarii mărite cu 500 lei net pentru angajații Aeroportului Internațional ”Maramureș”

About author

You might also like

Social 0 Comments

CURĂȚENIE în parcurile pentru copii, pline de EXCREMENTE după sesizarea unui CITITOR – Detectiv de Presă!

Detectivul de Presă ȘOC! a publicat aseară mesajul unui cititor, potrivit căruia parcurile de joacă destinate copiilor sunt pline de excremente. Alexandru Vălean a și exemplificat cu fotografii din parcul

Social 0 Comments

12 comune maramureșene vor beneficia de serviciile CARAVANEI de TESTARE gratuită a sănătății plămânilor și depistare activă a TUBERCULOZEI

Sunt vizate comunele: Câmpulung la Tisa, Bocicoiu Mare, Ruscova, Poienile de sub Munte, Moisei, Săcel, Bogdan Vodă, Călinești, Desești, Copalnic- Mănăștur, Coroieni, Mireșu Mare– comunități rurale unde în ultimii ani

Social 0 Comments

CENTRU pentru copii cu DIZABILITĂȚI cu 7 CABINETE medicale, cu terapii tradiționale dar și cu TERAPII efectuate cu ajutorul ANIMALELOR precum cai, câini ponei, și un parc senzorial

Centrul de terapii alternative care urmează să fie construit în Recea  – Maramureș este parte integrantă a Proiectului „ALTHERA – Alternative Therapies in Maramures and Ivano – Frankivsk -1HARD/4.1/37 și

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply