sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Document EXCLUSIV. Cristian Niculescu Țâgârlaș din nou ÎN VIZORUL DNA! Purtătorul de cuvânt al PNL Maramureș are noi probleme alături de Ovidiu Nemeș, fostul primar al Sighetului

Document EXCLUSIV. Cristian Niculescu Țâgârlaș din nou ÎN VIZORUL DNA! Purtătorul de cuvânt al PNL Maramureș are noi probleme alături de Ovidiu Nemeș, fostul primar al Sighetului

Problemele cu DNA ale consilierului municipal Baia Mare și purtător de cuvânt al PNL Maramureș, Cristian Niculescu Țâgârlaș nu se mai termină. Exact între cele două tururi prezidențiale, Consiliul Local Sighetu Marmației trebuie să dezbată public o solicitare a Direcției Naționale Anticorupție (DNA) privind alte două contracte încheiate între avocatul Țâgârlaș și fostul edil, Ovidiu Neneș (foto). Aceată solicitare vine ca o bombă peste partidul care are la cârmă președintele țării și căruia este sigur că-i va obține un al dopilea mandat.

Din adresa DNA reiese faptul că Niculescu Țâgârlaș este martor în dosar. Vizat din plin este fostul primar Ovidiu Nemeș, condamnat într-un dosar asemănător, la 1 an și 6 luni de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, în cunoscutul dosar “Avocații”, unde implicat a fost și Cristian Niculescu Țâgârlaș.

Atunci, Țâgârlaș a fost nevoit să returneze banii de reprezentare juridică.

Un alt episod se scrie în aceste zile, după aceeași rețeță, de această dată în dosarul 139/P/2015. Din cercetările procurorilor reiese că fostul primar Ovidiu Nemeș, în calitate de reprezentant legal al orașului Sighetu Marmației ar fi încehiat cu martorul Cristian Niculescu Țâgârlaș, contractul de asistență juridică nr. 46 din 4 aprilie 2013, pentru redactarea unei întâmpinări într-un dosar civil al primarului și reprezentarea municipiului în același dosar, iar prin ordinul de plată nr. 177 din 26 iunie 2013, ar fi efectuat plata serviciilor juridice achiziționate în sumă de 2.840 de lei.

Procurorii consideră că acestă sumă primită de Țâgârlaș, reprezintă un folos patrimonial necuvenit, constând în onorariul avocațial încasat.

DNA mai precizează și faptul că edilul de atunci al Sighetului a încheiat cu Țâgârlaș și contractul de asistență juridică nr. 1 din 10 iunie 2013, având ca scop reprezentarea primăriei într-un dosar civil iar prin ordinul de plată nr. 128 din 10 iulie 2013 ar fi efectuat plata serviciilor juridice în sumă de 10.000 de lei, fiind tot un folos patrimonial necuvenit.

Procurorii s-au adresat Consiliului Local Sighetu Marmației pentru a obține informații cu privire la faptul dacă, în momentul încheierii acestor contracte, primăria avea persoane angajate la departamentul juridic, ce ar fi putut face același lucru pe care l-a făcut colegul de partid al primarului Ovidiu Nemeș.

Mai mult, DNA vrea să știe dacă pentru aceste contracte au existat Hotărâri ale Consiliului Local, fără de care, contractele sunt ilegale.

Ca și data trecută, sursele Detectivului de Presă ȘOC! ne-au declarat că primăria avea oameni specializați, ca oricare altă primărie de fapt, să soluționeze problemele juridice ale edilului și să reprezinte unitatea administrativ-teritorială în procesele pe rol.

Reamintim faptul că OUG 26 / 2012 la art. 1 alin (1) interzice angajarea de avocați de către autoritățile publice în condițiile în care există jurist în cadrul Primăriei. Prin excepție, alin (2) al aceleași Ordonanțe permite angajarea de avocați doar în cazuri speciale și doar cu acordul prealabil al Consiliului local.

Cu siguramă, Cristian Niculescu Țâgârlaș se va fofila, spunând din nou, că pe el nu-l interesează de unde și cum vin banii. Numai că, atât în calitate de consilier municipal, cât și în calitate de avocat, el ar fi trebuit să știe că este ilegal să încheie contractele respective în condițiile în care a făcut-o.

Având în vedere că nu este prima oară când Țâgârlaș aplică metoda stoarcerii banilor publici, prin metode ilicite, tare miroase și a abuz de încredere și un pic mai mult a premeditare.

Țâgârlaș: “Nu sunt vinovat!

Contactat telefonic, avocatul Cristian Niculescu Țâgârlaș ne-a oferit următoarea declarație:

“Este un dosar vechi ca și celălalt. Au fost două contracte. Eu sunt martor, nu am nicio treabă, nu sunt nici suspect nici inculpat. Nu sunt vinovat. De ce să dau banii înapoi? Poate Ovidiu Nemeș nu este vinovat. Dacă instanța va decide o voi face”.

Detectivul de Presă ȘOC!

Previous Deputatul Adrian Todoran: Duminică, țara are nevoie de noi toți, să dăm un vot inteligent pentru un viitor mai bun al României
Next La Cupșeni s-a VOTAT AZI. La ora 17:10 deja se predau VOTURILE. Rânduri din FUNDU’ MINȚII primăriței Lucia Butcure

About author

You might also like

Dezvaluiri 0 Comments

ȘOC! Mai mulți POLIȚIȘTI de la RUTIERĂ Maramureș sunt AUDIAȚI ACUM la Parchet. Pe surse: Este vorba de un MEGA-DOSAR de CORUPȚIE

ȘOC! în acestă dimineață printre polițiștii de la Serviciul Rutier Maramureș. Aproape toți au fost duși la audieri într-un dosar de mare corupție, spun sursele Detectivului de Presă ȘOC! Se

Dezvaluiri 0 Comments

AUDIO. TAXĂ de ȘCOLARIZARE dar cursuri SUSPENDATE la privat cu cadre didactice care vor fi PLĂTITE și de la BUGET și de părinți! La “Alexandru Rusu” e SCANDAL între părinți și conducere

Societatea românească este dată peste cap de pandemia de coronavirus declarată la nivel mondial. Prin ordonanțe militare, cursurile școlare în învățământul de stat și privat au fost suspendate. Regulile la

Dezvaluiri 0 Comments

Danielea Băzărea SCHIMBATĂ cu scandal. Florin Creț NOUL PREȘEDINTE al Comisiei economico-financiare a CL

> Noul președinte al comisiei este Florin Creț > Dan Grumaz și-a dat demisia din funcția de secretar > Cătălin Cherecheș a pregătit MUTAREA TOCMAI DIN PRIMĂRIE Nu e zi

1 Comment

  1. Roko
    December 29, 05:36 Reply
    http://portal.just.ro/93/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=30700000000049593&id_inst=93 Asta e alt dosar?

Leave a Reply