sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Doru Dăncuș: Încă o victorie pentru băimăreni: am obținut statutul de stațiune turistică de interes național pentru zona istorică a municipiului Baia Mare!

Doru Dăncuș: Încă o victorie pentru băimăreni: am obținut statutul de stațiune turistică de interes național pentru zona istorică a municipiului Baia Mare!

Nu am absolut nici o emoție să susțin sus și tare acest fapt: știu cât este de important pentru noi acest statut, de aceea am dat totul, împreună cu colegii mei din Primărie, pentru acest proiect. Am cerut și sprijin. Mulți m-au auzit, puțini au sărit!

În urma cu câteva săptămâni am avut o întrevedere cu oficiali ai Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, cu domnul secretar de stat Ioan Lucian Rus. Am solicitat urgentarea emiterii Hotărârii de Guvern care să ateste zona istorică a municipiului Baia Mare ca stațiune turistică de interes național. În ședința de Guvern din data de 16 februarie 2024 s-a aprobat!

În numele meu și al băimărenilor, îi mulțumesc domnului ministru Ștefan – Radu Oprea pentru celeritatea cu care a ajutat comunitatea noastră! În semn de mulțumire, i-am dăruit un nod maramureșean care să îi aducă aminte de noi și pe viitor!

Obținerea statutului de stațiune turistică de interes național pentru zona istorică a municipiului Baia Mare este o satisfacție a datoriei împlinite, atât pentru mine, cât și pentru colegii mei care au pus umărul la acest deziderat!

Acest statut ne oferă posibilitatea de a primi punctaj suplimentar la depunerea unor proiecte majore, pe care ni le dorim, cum este Parcul Acvatic, pentru care avem documentația pregătită. Conform grilelor, putem spera la un punctaj care să ducă la semnarea contractului de finanțare!

Mulțumesc Guvernului României și ministerelor avizatoare pentru că au înțeles urgența adoptării acestei Hotărâri. Îi mulțumesc deputatului Gabriel Zetea pentru sprijinul acordat. Le mulțumesc din suflet și colegilor alături de care am lucrat la depunerea documentației. Cele 100 de puncte obținute peste punctajul minim arată faptul că lucrurile au fost făcute într-o manieră profesionistă și că Baia Mare merită acest statut!

Ioan Doru Dăncuș, primar interimar Municipiul Baia Mare

Previous În PREMIERĂ! CALENDAR electoral. O FEMEIE, INDEPENDENTĂ politic în CAPUL listei COMUNE PSD-PNL la europarlamentare. În DECEMBRIE vom avea PARLAMENTARELE
Next ÎNTÂLNIRE cu Ambasadorul Franței la aniversarea a 144 de ani de relații diplomatice între România și Franța

About author

You might also like

Politica 0 Comments

Senatorul Țâgârlaș la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, la Paris

Am participat la reuniunea Comisiei pentru afaceri juridice și drepturile omului a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, la Paris, alături de colegii mei Titus Corlățean și Elena Simona Spătaru. În

Politica 0 Comments

Temele întâlnirii Donald Trump – Klaus Iohannis: investițiile americane în țara noastră, în special în domeniul energiei, precum și securitatea la Marea Neagră

O nouă vizită oficială de succes a președintelui Klaus Iohannis la Casa Albă,  o vizită simbol la 30 de ani de la Revoluția din decembrie 1989 și la 15 ani

Politica 0 Comments

Deputatul Adrian Todoran: ”Nu vă mai bateți joc de asistenții personali”

Asistenții personali din Maramureș și întreaga țară se află într-o situație extrem de dificilă în această perioadă, după ce Guvernul liberal i-a lăsat fără bani de luni bune, prin neplata

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply