sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

DRUMUL MITEI refăcut în procesul lui Cherecheș (II)

DRUMUL MITEI refăcut în procesul lui Cherecheș (II)


REPLICI INCREDIBILE în sala de judecată:
Procurorul: ”El se manifestă ca un primar de fapt”
Judecătoarea: ”Ce facem aici, ne jucăm de-a primarul?!”

> IPJ Maramureș a trimis instanței o adresă oficială cu un material de presă care dovedește calitatea funcției de primar pe care Cătălin Cherecheș și-o exercită în ciuda interzicerii acestui lucru

CE “URARE” LE-A TRANSMIS JURNALIȘTILOR, mama inculpatului, deputatul Viorica Cherecheș

Replici de-a dreptul șocante s-au putut auzi miercuri în sala de judecată în procesul de luare de mită a primarului ales Cătălin Cherecheș. Procurorii au scos la rampă ceea ce opinia publică aștepta de multă vreme. Punerea în discuție a situațiilor în care Cătălin Cherecheș își exercită în continuare atribuții de primar cu toate că îi este interzis acest lucru de măsura controlului judiciar. Aceste lucruri n-eau fost relatate de jurnaliștii Cipri Dragoș, Ziar MM și realizatorul de emisiuni Maramureș TV, Romeo Dobocan. Cei doi jurnaliști, așa cum bănuiau din mărturiile din ziarul nostru de ieri, au avut și o întâlnire de gradut trei cu mama inculpatului, deputatul Viorica Cherecheș, într-o benzinărie, după proces.

IPJ Maramureș trimit revista presei în dosarul lui Cherecheș

În dosarul cauzei judecătoarea de la Tribunalul Cluj a avut de la IPJ Maramureș o adresă oficială, semnată de instituție, în care se amintește de măsura controlului judiciar cu interdicția de a exercita funcția de primar, în care apărea citat și titlul unui articol de presă. Documentul trimis de IPJ Maramureș este semnat de șeful Inspectoratului, chestor Viorica Marincaș și de șeful Serviciului de Investigații Criminale, comisarul șef Dorin Ioan Coste. În act se arată că: ”În data de 8.02.2017, în urma verificărilor efectuate în presa eletronică a fost identificat articolul publicat pe site-ul ziarmm.ro, intitulat: Cherecheș, din nou la primărie. Ține ședințe, da ordine și face organigrame. Ca pe vremuri. Având în vedere cele de mai sus și obligația impusă inculpatului Cherecheș Cătălin să nu exercite funcția de primar al municipiului Baia Mare vă rugăm să dispuneți în consecință.”
Polițiștii de la IPJ Maramureș au anexat articolul de pe site și au scris în încheiere misterios: ”Pentru alte date, putem fi contactați la tel…”. În mod normal, toate datele care există ar trebui comunicate în scris în documentul oficial trimis la instanță. Acest lucru nu s-a întâmplat. Mai mult, procurorul care instrumentează cazul a specificat instanței faptul că în acea instituție lucrează și martori din dosar.

Procurorul: ”În fapt el se manifestă ca un primar de fapt”
Judecătoarea: ”Ce facem aici, ne jucăm de-a primarul?!”
În următoarea secundă, magistrata a cerut grefierului să noteze solicitările care trebuie soluționate până la următorul termen, atât de IPJ Maramureș cât și de primarul interimar Marinel Rob. Aceștia, acum, vor trebui trebui să explice instanței ce a căutat în Primăria Baia Mare, Cătălin Cherecheș, de câte ori a fost acolo, în ce zile și la ce ore. Printre altele, judecătoarea l-a întrebat pe primarul ales ce a căutat în instituția publică, la data filmării, iar acesta i-a spus că acolo a închiriat o sală în care și-a desfășurat activitățile Coaliția pentru Baia Mare, doar în acea zi. Judecătoarea a cerut, tot la următorul termen, să prezinte contractul de închiriere a sălii.
Întrebarea noastră e care funcționar și-a asumat (cu semnătură) închirierea cu ora a sălii mici din Primăria Baia Mare?

De la deputatul Viorica Cherecheș NUMAI DE BINE

Deputat Viorica Cherecheș, după proces: ”Vă va plăti Dumnezeu!”. Aceasta este urarea făcută jurnaliștilor Romeo Dobocan și Ciprian Dragoș, care fac dezvăluiri despre procesul de luare de mită în care este inculpat Cătălin Cherecheș. Ea a fost făcută într-o benzinărie din Cluj. Romeo Dobocan: ”După proces, Cătălin Cherecheș a plecat fără să facă comentarii. La fel și noi. Am oprit la o benzinărie din Cluj. Eu am rămas în mașină, iar Ciprian Dragoș și celălalt coleg au intrat în magazinul din Stația Peco. De unde stăteam l-am văzut pe Cătălin Cherecheș în interior. Era la tejghea. Apoi am văzut-o tot acolo și pe mama lui, doamna Cherecheș, pe Simona Vasiac și Dan Mezok. Am văzut că între colegul meu și el au avut loc un schimb de replici, iar când au ieșit, aceștia mi-au relatat conversația. Cherecheș a întrebat: Ce faci în benzinăria mea? Iar acesta i-a răspuns: – Cumpăr ulei. Cherecheș i-a replicat:- Esti cu Șpan? Iar acesta i-a răspuns că este cu mine și cu Cipri Dragoș. Apoi, Cherecheș i-a mai spus colegului că bine face că își cumpără ulei ca să nu ajungă el să-l tracteze până în Baia Mare. După ce au ieșit din magazin, Viorica Cherecheș și Cătălin Cherecheș au urcat în autoturism. Pe geamul care era lăsat doamna deputat a avut o replică mai deosebită. Iată povestioara: ”Când eram în benzinărie, Cherecheș mi-a zis: <> Eu am salutat-o: <> Prin geamul, care era lăsat, doamna mi-a zis: <<Vă va plăti Dumnezeu!>> Eu i-am replicat: -Dar, ce aveți cu mine doamnă? Eu am pus mâna pe bani? Și nu a mai zis nimic”, ne-a relatat Ciprian Dragoș, de la ZiarMM.ro.

BANI DE LA FOTBAL pentru PLĂȚI LA HANDBAL
Romeo Dobocan: ”Piesa cea mai grea, de fapt ce m-a șocat pe mine cel mai tare a fost descrierea legăturii infracționale. Anii în care banii publici erau folosiți după bunul său plac (n.r.-se face referire la Cătălin Cherecheș) și modul în care condiționa darea banilor. Deci punea condiții atunci când trebuia să-i dea. Ce m-a uimit a fost momentul în care Șpan a povestit cum Cherecheș l-a pus să meargă la Bala ca să-i dea 60.000 din contul HCM. A fost surprinzător modul în care se deplasau banii.”
Vă redăm mărturia lui Șpan în fața instanței, referitoare la afirmațiile făcute mai sus de jurnalistul Romeo Dobocan. “În aprilie 2015, când eram restanți față de jucători, Cherecheș a dat dispozitie să se ia 60.000 din contul HCM și să-i dea la jucătorii de la FCM. Banii mi-au fost aduși de Gurzău, director în clubul HCM. După ce am primit banii, l-am sunat pe Cherecheș ca să-l întreb ce să fac cu ei. Mi-a spus sa-i duc la jucători și să-i spun că sunt de la el. Asta am și făcut”, a declarat Șpan, magistratului.

Judecătoarea A PUNCTAT. Sala A RÂS. Cherecheș ÎNGENUNCHEAT
Șpan vs judecătoare: ”-M- am întâlnit cu dl Cherecheș și i-am spus că ar face bine să se țină de promisiuni, să dea banii băieților, pentru că nu cred că e bine să se creeze noi tensiuni cum s-a mai întâmplat și înainte cu câteva săptămâni.
-Vă referiți la protestele alea în care jucătorii au ieșit pe teren și aveau tricouri pe care scria ”Cherecheș și Șpan ne-au mințit încă un an!”?”, a întrebat judecătoarea fără să clipească.
Romeo Dobocan, jurnalist:”Toată lumea a râs. Am fost surprins să constat că judecătoarea cunoștea acest aspect minor. Concluzia mea a fost că dânsa cunoaște în amănunțime dosarul.”

Rădăcinile MITEI
Cristian Șpan a relatat cu lux de amănunte judecătoarei despre cei 150.000 de euro ceruți de la FGH. Șpan :”În aprilie 2016 am avut o discuție cu Cherecheș ca să găsim o soluție să se continue activitatea la club. Mi-a zis că are și el interesul acesta pentru că vine campania electorala. În aceste discuții mi-a sugerat să iau legătura cu Hidroconstrucția sau FGH. Mi-a sugerat și suma pe care pot să o cer, 150.000 de euro. M-am întâlnit cu directorul FGH, care a acceptat să vireze suma în contul FCM. După această întâlnire am vorbit cu domnul Cherecheș, în anexa biroului său. Mi-a cerut din banii primiți 400.000 de lei. Banii mi-a spus că-i trebuie în campanie, dar că-mi va asigura 1 milion de lei de la buget. Am spus că nu pot să-i dau pentru că clubul are datorii la furnizori și bugetul de stat. Am acceptat până la urmă să-i dau bani pentru că colaboram cu anchetatorii. În ziua următoare m-a chemat din nou în anexă și m-a întrebat câți bani pot să scot. În 25 m-a chemat din nou în anexă, unde era și Bala. Mi-a cerut să-i dau acestuia 5.000 de euro ca să achite o datorie de-a sa. I-am dat lui Bala în aceeași zi banii. Datoria totală era de 20.000 de euro. Știu de această sumă pentru că mie mi-a cerut să-i spun lui Bala să-i facă rost de cei 20.000 de euro. Bala a făcut rost de bani în două tranșe, în aceeași zi. Ambele i le-am dus eu lui Cherecheș. O tranșă am primit-o de la Bala, iar a doua de la Gurzău. Din prima tranșă mi-a dat 18.000-20.000 de lei ca să achit diverse cheltuieli la eMM. În 26 m-am dus din nou la Primărie. Cherecheș m-a întrebat cât pot să-i livrez? I-am zis că 30.000 de lei. M-a invitat în anexă, unde am lăsat pe un raft acei bani. Erau cu cupir. El a luat cupirurile și le-a aruncat, reproșându-mi să nu mai aduc bani a căror proveniență poate fi identificată. În biroul său erau trei persoane pe care le cunosc și pe care le-am salutat când am intrat în anexă”, a publicat Romeo Dobocan, pe pagina de Facebook, a emisiunii Atac la Cenzură.

Nota redacției:
Următorul termen a fost stabilit pentru data de 7 aprilie a.c., când Cristi Șpan va depune din nou mărturie.
Anamaria Avram, Adi Rusu

Previous DRUMUL MITEI refăcut în procesul lui Cherecheș (I)
Next "Este timpul să strălucim de fericire". 25 DE ANI DE EXISTENȚĂ DISNEYLAND PARIS

About author

You might also like

Dezvaluiri 0 Comments

Au făcut Poliția de rușine la TRIBUNAL. Viorica MARINCAȘ și Dorin COSTE FAVORIZEAZĂ INCULPATUL CHERECHEȘ (I)

> Inspectorul șef al IPJ Maramureș Viorica Marincaș și Dorin Coste, șeful Serviciului de Investigații Criminale NU AU PREZENTAT INSTANȚEI RAPORTUL care să arate dacă inculpatul Cherecheș a încălcat sau

Dezvaluiri 0 Comments

Fraudă la Baia Mare! Mircea Cirț solicită renumărarea voturilor!

La alegerile din 27 septembrie pentru funcția de primar al municipiului Baia Mare, la multe secții de votare s-au  petrecut mari nereguli, legate de nerespectarea procedurilor legale privind numărătoarea  buletinelor

Dezvaluiri 0 Comments

TARE! A CONTESTAT nota 2,65. A LUAT 2,30! Bravo, Alexandra Macovei!

INCREDIBIL dar adevărat. Scriam cu câteva ore în urmă că Alexandra Macovei, nepoata primarului din Budești, Liviu Tămaș este persoana care are rolul de a-i înjura pe Facebook pe contestatarii edilului,

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply