sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Fierb actorii în culise  BIZĂU VREA SĂ DISTRUGĂ TEATRUL BĂIMĂREAN

Fierb actorii în culise BIZĂU VREA SĂ DISTRUGĂ TEATRUL BĂIMĂREAN


> Actorii băimăreni ne-au cerut ajutorul după ce au fost informați neoficial că Simion Bizău, consilier local vrea să distrugă teatrul

> În primă fază 30% dintre actori ar urma să fie dați afară. Sunt vizați cei de la Revistă și Păpuși

> Bomba e gata să explodeze cu câteva zile înainte de prezentarea raportului de activitate al directorului Radu Macrinici

Bizău: “NU MĂ BAG LA ACTORI CI LA PERSONALUL TESA”

După mulți ani, actorii Tetrului Municipal apelează din nou la Detectivul de Presă ȘOC! pentru că în culise li se pregătește ce este mai rău. În 2008 dezvăluirile noastre dublate de cifrele care arătau performanțele istorice ale Teatrului de Revistă au dus la reînființarea acestei secții și au salvat într-o bună măsură teatrul de la punerea sa pe butuci. Alături de redacția Informația Zilei și Maramureș TV începem să descoasem dedesubturile mizei atacului la una din cele mai prestigioase instituții de cultură, cu succes în reprezentații și cu săli pline, Teatrul Municipal Baia Mare.

Glumițele din plenul Consiliul Local Baia Mare făcute de către consilierul Simion Bizău sunt sporite de anunțul ȘOC! făcut neoficial de o persoană din conducere către actori: BIZĂU VREA SĂ NE ÎNCHIDĂ TEATRUL. Se vorbește că cei vizați sunt actorii de la Revistă și Tetrul de Păpuși. Într-o primă fază vor fi dați afară cam 30% dintre angajați, colaboratorii, foarte mulți, neavând practic nicio șansă de rămânere pe scenă.

Imediat, actorii au început să facă legăturile. La fel și șefimea. Dar să le luăm pe rând. În primul rând, Simion Bizău este un apropiat al fostului director, actorul Claudiu Pintican, proprietar al tetrului privat Ararat. Bizău a dat exemplu, adesea, performanțele actoricești și cele economice ale acestuia. Sigur, replicile răutăciase nu au întârziat să apară. “Când joci singur într-o piesă e ușor să vorbești. Tu o scrii, tu joci, tu regizezi… Nu costă mult”. Trebuie să punem în ecuație și faptul că peste o săptămână, directorul actual Radu Macrinici trebuie să-și prezinte raportul de activitate pe anul trecut. Este un bun prilej de rocadă? Îl susține Bizău pe Pintican să se reântoarcă? Actorii spun că pe vremea lui Pintican sălile erau goale iar acum sunt pline și că cifrele raportului îi sunt favorabile actualului șef. Un membru al comisiei de specialitate din cadrul Consiliului Local Baia Mare ne-a declarat că nu a auzit aceste informații nici oficial nici neoficial. În schimb în Comisia Buget-Finanțe s-au cam tulburat apele. Contactat telefonic, consilierul local Simion Bizău ne-a acordat un scurt interviu:

CEI DE LA ECONOMIC SUG TEATRUL

Reporter: Am auzit că vreți să distrugeți teatrul din Baia Mare…

Simion Bizău: Nu mă bag la actori.

Rep. : Dar la cine?

S.B.: Nici la regizori. Dar la personalul TESA…

Rep.: Ce e cu ei?

S.B.: Eu vă spun din perspectiva omului de afaceri. Au 3 economiști și 2 contabili. Ăștia sug teatrul. Maxim 2 sunt suficienți. Au 90 de angajați. A venit directorul economic să ne ceară un post de conducere. Când le-am spus s-a roșit la față și a tăcut din gură.

Rep.: De aici până să-i desființați… Revista și Păpușile.

S.B.: Nu am treabă cu teatrul. Ajut teatrul.

Rep.: Tatrul Ararat? Cu care aveți niște afinități se spune.

S.B.: Da, ajut și teatrul Ararat. Și rugby-ul. Dau niște salarii, am făsut câteva angajări la rugby…

Rep.: Unde ați vorbit cu directorul economic al teatrului?

S.B.: A venit în Comisia de Buget-Finanțe să suplimenteze un post. Încă unul am zis? Când am văzut organigrama nu mi-a venit să cred.

APOI S-A MAI LINIȘTIT

Rep.: Se spune că vreți să dați afară 30% din actori…

S.B.: Cum să dăm atâția afară? Nu-i adevărat! Sunt eu de la țară dar știu ce înseamnă teatrul, cultura… Soția mea este pianistă, copiii au terminat Liceul de Artă, am fost cu ei la olimpiade naționale….

COMPARÂND ACTORII CU AUTOBIZELE

Rep.: Sunt achiar așa mulți la Financiar?

S.B.: Eu la firmă am 80 de angajați, iar la o cifră de afaceri de 4 milioane de euro pe an am un singur contabil. Și la Urbis… au 380 de angajați la 83 de mașini dar în vârf de sarcină merg doar 62-63 de autobuze, restul stau pe dreapta. Chiar și doi șoferi pe autobuz… jumătate din angajați unde sunt?

Rep.: Chiar așa?

S.B.: Da! Au 8 impegați de mișcare ca pe vremea lui Ceaușescu, revizori tehnici, directori, maiștri, șefi de garaje. Eu la 40 de mașini am 50 de șoferi. Să vedeți ce fac acolo la Urbis… Au paturi, reșouri, își fac grădină.

Rep. (glumind -n.r): Ca la teatru… ca la comedie!

Adi RUSU

(Va urma)

Previous PRODUSE ROMÂNEȘTI într-un magazin din LOCALITATEA ITALIANĂ a lui Luciano Bonaparte
Next Dr. Carmen Teodora Gruiță: "TRATEAZĂ-ȚI CORECT afecțiunile GLANDEI TIROIDE"

About author

You might also like

Anchete 0 Comments

PLĂȚI ILEGALE făcute de Primăria Baia Mare. Cătăline, ÎNCOTRO ne ÎNTORCI? (IV)

După dezvăluirile ziarului nostru, edilul Băii Mari, a ținut o conferință de presă pentru a ne prezenta soluțiile sale de dezvoltare a orașului. Și mai debusolat ca de obicei, Cherceheș

Anchete 0 Comments

VIDEO! Am demontat cazul AGRESATULUI închipuit, victimă a primarului Vladimir Petruț! Sunetul FILMULEȚULUI agresiunii care nu a putut fi redat pe Facebook NU EXISTĂ! Vecinii l-au RECLAMAT la POLIȚIE pentru violarea INTIMITĂȚII. Filmarea a dispărut de la DOSAR!

Vă mai amintiți cazul bătrânelului peste care primarul Vladimir Petruț a intrat în casă după ce l-a înjurat la ușa apartamentului ca la ușa cortului și căriuia i-a aplicat o

Anchete 0 Comments

ANCHETĂ a Consiliului Județean la clădirea cu TAVANUL SURPAT care a ucis un bătrân

Incidentul din data de 14 februarie a.c. a fost un avertisment privind nevoia luării unor măsuri suplimentare care să vizeze schimbări majore în managementul activității din cadrul Direcției Generale de

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply