sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Gheorghe Șimon, deputat PSD: „Simplificăm procedura de adopţie. Fiecare copil aflat în situaţie de risc trebuie ajutat!”

Gheorghe Șimon, deputat PSD: „Simplificăm procedura de adopţie. Fiecare copil aflat în situaţie de risc trebuie ajutat!”

PSD simplifică procesul de adopție din România și realizează, în premieră, o centralizare la nivel național cu privire la copiii aflați în situații de risc și la familiile vulnerabile. Ministrul Gabriela Firea a semnat contractul pentru realizarea sistemului informatic național în care vor fi incluși toți acești copii. Instituțiile din domeniul protecției copilului și adopției vor avea acces la o platformă digitală, vor ști care este situația acestor copii și iar procesul de adopție va fi mai ușor de parcurs de  părinții adoptatori și de autorități.

„Multe familii au pierdut şansa unică de a deveni părinţi pentru că au renunţat, sătui de proceduri greoaie şi stufoase. Mulţi copii s-au «pierdut» pentru că nu apăreau nicăieri, pentru că nu ştia nimeni de ei. Aceste lucru trebuie să înceteze! Simplificăm procedura de adopţie. Fiecare copil aflat în situaţie de risc trebuie ajutat”, a declarat Gheorghe Şimon, deputat PSD de Maramureş.

Noul sistem va sta la baza Legii prevenirii separării copilului de familie și a Observatorului Național al Copilului. Sistemul Informatic Național va înlocui actualele baze de date și arhive electronice folosite de Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție.

Proiectul costă 9 milioane de euro, dintre care aproape 8 milioane de euro sunt fonduri europene nerambursabile. Noul sistem informatic va fi gata până la jumătatea anului viitor.

Gheorghe Șimon, deputat PSD Maramureș

Previous Comunicat. Baia Mare: Drusal LIMITEAZĂ strângerea GUNOIULUI de la containere dacă Primăria Baia Mare nu PLĂTEȘTE toate datoriile. Află cu ce dată
Next Legea offshore. Călin Bota, deputat PNL: veniturile vor fi împărțite în proporție de 60% - statul român și 40% - investitorul

About author

You might also like

Politica 0 Comments

Alegerea primarilor în două tururi aduce democrație și reprezentativitate în comunitățile locale

Guvernul Ludovic Orban și-a angajat răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi, răspunzând astfel voinței cetățenilor care în proporție de circa 80 la sută susțin revenirea la modul tradițional de

Politica 0 Comments

Efectele benefice pentru români ale Legii dării în plată, confirmate de instanțele de judecată

Este extrem de îmbucurător că Legea dării în plată a început să își producă efectele pozitive, după ce, în ultima perioadă, instanțele de judecată au dat câştig de cauză debitorilor.

Politica 0 Comments

Ionel Bogdan: ”Am încredere că săptămâna viitoare vom vorbi despre guvernul învestit al premierului Orban”

Partidul Național Liberal a anunțat în această săptămână programul de guvernare și echipa de miniștri propusă de către Guvernul Orban. România are nevoie de un nou guvern, de o echipă

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply