sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Gheorghe Șimon, deputat PSD: „Simplificăm procedura de adopţie. Fiecare copil aflat în situaţie de risc trebuie ajutat!”

Gheorghe Șimon, deputat PSD: „Simplificăm procedura de adopţie. Fiecare copil aflat în situaţie de risc trebuie ajutat!”

PSD simplifică procesul de adopție din România și realizează, în premieră, o centralizare la nivel național cu privire la copiii aflați în situații de risc și la familiile vulnerabile. Ministrul Gabriela Firea a semnat contractul pentru realizarea sistemului informatic național în care vor fi incluși toți acești copii. Instituțiile din domeniul protecției copilului și adopției vor avea acces la o platformă digitală, vor ști care este situația acestor copii și iar procesul de adopție va fi mai ușor de parcurs de  părinții adoptatori și de autorități.

„Multe familii au pierdut şansa unică de a deveni părinţi pentru că au renunţat, sătui de proceduri greoaie şi stufoase. Mulţi copii s-au «pierdut» pentru că nu apăreau nicăieri, pentru că nu ştia nimeni de ei. Aceste lucru trebuie să înceteze! Simplificăm procedura de adopţie. Fiecare copil aflat în situaţie de risc trebuie ajutat”, a declarat Gheorghe Şimon, deputat PSD de Maramureş.

Noul sistem va sta la baza Legii prevenirii separării copilului de familie și a Observatorului Național al Copilului. Sistemul Informatic Național va înlocui actualele baze de date și arhive electronice folosite de Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție.

Proiectul costă 9 milioane de euro, dintre care aproape 8 milioane de euro sunt fonduri europene nerambursabile. Noul sistem informatic va fi gata până la jumătatea anului viitor.

Gheorghe Șimon, deputat PSD Maramureș

Previous Comunicat. Baia Mare: Drusal LIMITEAZĂ strângerea GUNOIULUI de la containere dacă Primăria Baia Mare nu PLĂTEȘTE toate datoriile. Află cu ce dată
Next Legea offshore. Călin Bota, deputat PNL: veniturile vor fi împărțite în proporție de 60% - statul român și 40% - investitorul

About author

You might also like

Politica 0 Comments

Senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș: Moțiunea “România Liberală” este despre dezvoltarea țării

Premierul Florin Cîțu, însoțit de ministrul Lucian Bode, de primarul Emil Boc și de europarlamentarul Daniel Buda, au fost în Maramureș pentru a ne prezenta moțiunea ,,România Liberală,, în baza

Politica 0 Comments

“DRAGNEA CÂȘTIGĂ bătălii de putere, iar ROMÂNIA PIERDE pe termen lung…”

În cadrul conferinței de presă a PNL Maramureș, tema principală de discuție a fost situația României după căderea guvernului Tudose, la ordinul lui Dragnea. “Toate pentru poftele unui singur om:

Politica 0 Comments

Ionel Bogdan, candidatul PNL la președinția Consiliului Județean Maramureș: ”Astăzi începem să punem Maramureșul pe roate”

Președintele PNL Maramureș și candidatul la funcția de președinte al Consiliului Județean, Ionel Bogdan, și Mircea Cirț, candidatul PNL la funcția de Primar al municipiului Baia Mare, și-au depus candidaturile

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply