sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

“Hora la Prislop” – un eveniment care conectează, an de an, mii de oameni dornici să se bucure de natură și tradiții

“Hora la Prislop” – un eveniment care conectează, an de an, mii de oameni dornici să se bucure de natură și tradiții

“Maramureș, plai cu flori, mândru ești de sărbători” – așa sună două dintre cele mai cunoscute versuri ale folclorului maramureșean. Miile de participanți au demonstrat că și în această ediție a Festivalului “Hora la Prislop”, Maramureșul a fost mândru, primitor și conectat cu tradițiile și obiceiurile păstrate cu atâta dârzenie din străbuni.

A doua zi a Festivalului “Hora la Prislop” am început-o la Sfânta Liturghie oficiată la Mănăstirea Prislop, unde am primit binecuvântarea sfinților părinți. Apoi, împreună cu frații noștri din Suceava și Bistrița-Năsăud ne-am bucurat de tradițiile specifice zonelor din care facem parte.

M-am bucurat să revăd îndrăgiți meșteri populari, artiști, oameni care prețuiesc tradițiile, și în acest an la “Hora la Prislop”. Este o confirmare a faptului că obiceiurile și datinile dăinuie în timp, iar moștenirea culturală pe care am primit-o din străbuni va fi cunoscută și de copiii și nepoții noștri.

Mulțumesc președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, președintelui Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, primarului orașului Borșa, Timis Ion Sorin, și tuturor celor care în fiecare an pun umărul în organizarea acestui eveniment deosebit, cu tradiție.

Sunt onorat că i-am avut astăzi alături de noi la marea horă de la Prislop pe Nicolae Ionel Ciucă, președintele Senatului, Dan Mihalache, ambasadorul României în Cipru, Ion Lungu, primarul orașului Suceava, și pe Remus Borza. Le mulțumesc pentru prezență și îi așteptăm de fiecare dată cu drag în Maramureș.

De asemenea, mulțumesc parlamentarilor, reprezentanților administrației publice din județele Maramureș, Suceava și Bistrița-Năsăud pentru prezența la evenimentul de azi.

Ionel Bogdan, președinte CJ Maramureș

Previous Gheorghe Șimon, deputat PSD: PSD se opune ca angajații Poștei Române să fie disponibilizați!

About author

You might also like

Actualitate 0 Comments

Tăuţii Măgherăuş – acţiune pentru depistarea şoferilor care conduc autoturisme cu defecţiuni tehnice

Ieri, poliţiştii rutieri din Tăuţii Măgherăuş împreună cu repezentanți ai R.A.R Maramureş au organizat o acţiune rutieră pe linie de stare tehnică. În urma acţiunii, poliţiştii au verificat 24 de

Actualitate 0 Comments

Smart City. Tinerii liberali din Maramureș caută soluții inovative pentru comunitățile locale

Soluțiile inovative pentru dezvoltarea comunităților au fost tema principală a dezbaterii ,,Regenerare Urbană, de la potențial la dezvoltare”, organizată de TNL Maramureș, semn că tinerii liberali se implică în găsirea

Actualitate 0 Comments

Au fost găsiți DOI CÂINI SPÂNZURAȚI în pădure. Polițiștii îi CAUTĂ pe făptuitori

Azi, 19 septembrie, la ora 09.18, polițiștii din Târgu Lăpuș au fost sesizați de către un bărbat de 49 de ani, prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că a

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply