sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Într-un an de mandat, Guvernul PNL a reuşit să îşi îndeplinească toate obiectivele asumate

Într-un an de mandat, Guvernul PNL a reuşit să îşi îndeplinească toate obiectivele asumate

Un an de mandat PNL pune pe tapet preocupările Guvernului Orban pentru români şi scoaterea ţării din haos. Guvernul PNL s-a axat pe limitarea efectelor crizei economice, precum şi a răspândirii virusului COVID-19. De asemenea, în plină pandemie, au fost luate măsuri pentru ca românii să nu resimtă efectele economice declanşate la nivel mondial. Astfel, a fost eliminată supra-acciza la carburanți, România având unul dintre cele mai mici prețuri la motorină/benzină din Uniunea Europeană. Guvernul a eliminat supra-impozitarea contractelor part-time, taxele oneroase puse băncilor și companiilor din sectorul energetic sau din telecomunicații.

Candidaţii PNL Maramureş la alegerile parlamentare au susţinut o conferinţă în sistem  on-line. Mesajele transmise de Anca Hendea, inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş, Felician Ciceu, primar al localităţii Dumbrăviţa şi avocatul Cristian Niculescu Ţâgârlaş s-au axat pe realizările  guvernării PNL, care a dat dovadă de corectitudine, reuşind să impună măsuri de susţinere economică şi siguranţă pentru România.

Anca Hendea (foto jos, dreapta) a subliniat faptul că pentru prima dată în ultimii 30 de ani a fost elaborat cel mai amplu program naţional de investiţii, „Reclădim România”.

„În cadrul acestui plan s-a pus bază pe educaţia copiilor. S-au făcut investiţii serioase pentru ca actul educaţional să se desfăşoare în mediul on-line. Până la ora actuală s-au achiziţionat 250.000 de dispozitive electronice. Pentru a face faţă provocării de a lucra în sistem on-line, 182.000 de profesori şi învăţători au participat la cursuri de formare. Într-un timp scurt, peste 2.800 de clădiri aparținând unităților de învățământ au fost conectate la Internet”, a subliniat inspectorul general al ISJ Maramureş.

Deşi suntem în secolul XXI, multe unităţi de învăţământ au fost lăsate de izbelişte de către guvernările PSD. Iată că PNL a acordat sprijin autorităților publice locale prin alocarea a 31,27 milioane de lei pentru lucrări de amenajare a grupurilor sanitare. A fost nevoie de suplimentarea cu 1.250 de posturi a schemei de personal pentru unitățile de învățământ astfel încât toţi elevii să beneficieze de condiţii cât mai bune de predare.

Guvernul a luat măsuri economice pentru sprijinirea companiilor şi a angajaţilor afectaţi de efectele economice negative ale pandemiei.

Felician Ciceu, candidat PNL Maramureş la Camera Deputaţilor: “Avem o creștere a încasărilor bugetare în această perioadă, în ultimele trei luni acestea sunt mai mari decât în aceleaşi luni din anul trecut, ceea ce arată că, chiar în condiţiile în care au beneficiat de amânări şi scutiri la obligaţiile de plată, companiile au avut un comportament onest faţă de obligaţiile lor către stat şi şi-au declarat obligaţiile fiscale şi şi-au plătit aceste obligaţii”.

În plină pandemie, România, la capitolul infrastructură, nu a oprit niciun şantier în acest an. Guvernul liberal a arătat modelul de dezvoltare economică care va putea duce la creşterea nivelului de trai pentru toţi românii, respectiv creşterea investiţiilor în dezvoltarea României. În primele 10 luni ale anului, volumul investiţilor publice ale statului a fost de 35,4 miliarde de lei, cea mai mare sumă cheltuită pentru investiţii în 10 luni din ultimii 10 ani. Dar şi mai important decât atât, la 10 luni, guvernul liberal a reuşit să realizeze investiţii în valoare mai mare decât în anii 2016, 2017 sau 2018. România, ca urmare a acestor măsuri, a ajuns în topul Uniunii Europene în ceea ce priveşte creşterea investiţiilor în perioadă de criză.

Pentru siguranţa românilor Guvernul Orban a reuşit să sprijine angajatorii pentru a asigura salarii de 75% unui număr de  1.292.950 de români. Începând cu data de 1 iunie 2020, pentru o perioadă de 3 luni, Guvernul a susținut cu 41,5% din salariul de bază brut pe angajatorii care i-au reangajat pe salariații aflați în șomaj tehnic, în această situaţie fiind 646.500 de persoane.

Seniorii au beneficiat de o majorare a punctului de pensie cu 14% și a indemnizației sociale pentru pensionari. Salariul mediu net a crescut până la 3.275 lei pe lună. La data de 1 ianuarie 2020, salariul minim brut pe țară garantat în plată s-a majorat de la 2.080 lei la 2.230 lei. La începutul anului a fost majorată alocația de stat pentru copii cu 100% din rata medie anuală a inflației, respectiv cu 3,8%. Ulterior, Guvernul PNL a majorat alocațiile cu 20%, acestea urmând să se dubleze etapizat, până în 2022.

Guvernul PNL a pornit marile șantiere, a deblocat lucrări și proiecte majore de infrastructură tărăgănate de PSD. Se vor aloca aproape 2 miliarde de euro pentru modernizarea și extinderea aeroporturilor din cadrul rețelei primare: București, Cluj, Constanța, Timișoara, Sibiu și peste un miliard de euro pentru aeroporturile din rețeaua secundară – Tuzla, Suceava, Brașov, Târgu Mureș, Baia Mare, Satu Mare, Oradea.

Cristian Niculescu Ţâgârlaş: “Cu credibilitatea redusă pe plan extern, din cauza acțiunilor PSD, România înregistra multiple recorduri negative: deficit bugetar excesiv (4,2% din PIB), record negativ pentru investițiile publice, nivel record al plăților restante de la bugetul de stat, ritm deosebit de lent al accesării fondurilor europene. Guvernul a reuşit să realizeze cea mai amplă operațiune de dotare a sistemului sanitar din România cu materialele și echipamentele necesare pentru gestionarea pandemiei, au fost puse și bazele celui mai vast program național de investiții și relansare economică din ultimii 30 de ani. Majoritatea PSD din Parlament a promovat acte normative profund populiste care au torpilat bugetul și au generat un impact negativ de peste 6% din PIB”, a subliniat candidatul PNL Maramureş pentru Senat.

În anul 2020, sumele atrase din fonduri europene nerambursabile au fost la cel mai ridicat nivel de la aderarea României în Uniunea Europeană. În urma negocierilor derulate de președintele Klaus Iohannis, România a obținut o finanțare totală de 80 miliarde euro, prin bugetul multianual 2021-2027 și Fondul de relansare economică Next Generation EU.

La sfârșitul lui 2019, rezerva Ministerului Sănătății nu cuprindea medicamente, substanțe dezinfectante, echipamente de protecție a personalului și alte materiale necesare combaterii unei pandemii. În prezent, la nivelul secțiilor de terapie intensivă există un număr de 3.065 de paturi, 2.252 ventilatoare mecanice și 2.756 monitoare. La acestea se adaugă cinci unități de Terapie Intensivă mobile, două spitale modulare și un modul ATI, cu un total suplimentar de 169 de paturi complet funcționale. În perioada aprilie-octombrie 2020, creșterea capacității de ventilatoare la nivel național a fost de 73%. Guvernul a crescut, în permanență, capacitatea de testare. De la 100 de teste pe zi, s-a ajuns la 40.000. Astfel, la nivel național, au fost realizate 3.418.245 de teste. Personalului medical, implicat în combaterea pandemiei, beneficiază de stimulentul de risc, măsura ducând la creşterea numărului de medici cu 2.700 de persoane în ultimul an.

PNL Maramures, Cod AEP- 11200025

Previous Detectivul pe TEREN cu POLIȚIȘTII. De ieri noapte, RESTRICȚII de circulație între 23:00 - 05:00 în toată țara. ADEVERINȚELE la control
Next Sistemul medical, în pragul colapsului

About author

You might also like

Comunicate 0 Comments

Candidatul PNL la președinția Consiliului Județean Maramureș și secretarul de stat în Cancelaria Prim-Ministrului, Ionel Bogdan, și ministrul Agriculturii, Adrian Oros, mizează pe un Maramureș cu producție bio și ecoturism

Pentru Guvernul României una din soluțiile corecte de dezvoltare a Maramureșului este regândirea modului în care sunt ajutați micii producători și agricultori. Invitat de către Ionel Bogdan, candidatul PNL la

Comunicate 0 Comments

PMP: Eugen Tomac cere UE protejarea minorității românești din Ucraina

La presiunea Moscovei, Ucraina impune tot mai multe restricții minorităților aflate pe teritoriul său. Este vorba de un proces de deznaționalizare la adresa românilor, în special, afirmă eurodeputatul PMP Eugen

Comunicate 0 Comments

Programul de lucru al S.C. VITAL S.A. în ziua de Sfânta Maria Mare

Luni, 15 august 2022, cu prilejul sărbătorii Adormirea Maicii Domnului – Sfânta Maria Mare, casieriile S.C. VITAL S.A. din toate localitățile în care operăm: Baia Mare, Baia Sprie, Sighetu Marmației,

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply