Adrian Todoram Camera Deputatilor

Cornelia Negrut Senator de Baia Mare

Lucian Morar Senator de MaramuresCristian Tagarlas Candidat Senat

Lucian Angheluta Camera Deputatilor

Ionel Bogdan îl pune la PUNCT pe președintele PSD Maramureș: “Gabriel Zetea vrea să facă din Maramureș stat în stat”

Ionel Bogdan îl pune la PUNCT pe președintele PSD Maramureș: “Gabriel Zetea vrea să facă din Maramureș stat în stat”

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, vrea să facă din Maramureș stat în stat, în care el să poată lua deciziile după bunul său plac și mai ales după interesele sale politice.

Într-o scrisoare publică, trimisă Parlamentului și Guvernului, Gabriel Zetea consideră că, după ridicarea stării de urgenţă şi trecerea la starea de alertă, deciziile care privesc controlul pandemiei de COVID-19, dar și luarea măsurilor de relaxare treptată în vederea redeschiderii economiei să fie luate la nivel judeţean, fără implicarea conducerii centrale. Cu alte cuvinte, Zetea vrea să decidă ce se întâmplă de acum încolo în Maramureș.

Bineînțeles, Gabriel Zetea nu oferă și o bază legală pentru solicitarea sa, pentru că ea nu există. Între descentralizare și federalizare diferența e foarte mare, dar pentru reprezentanții PSD prevederile legale par să fie opționale, nu obligatorii.

136 de milioane de lei alocați de guvern pentru managementul deșeurilor în Maramureș

Gabriel Zetea (foto dreapta) se visează un soi de stăpân absolut al Maramureșului, considerând că lui i se datorează  modul în care au acționat autoritățile maramureșene în criza de COVID-19. Îi reamintesc președintelui PSD Maramureș că  el este doar vicepreședintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, că președintele acestei instituții este prefectul, reprezentantul guvernului în județ, că toți ceilalți membri  ai Comitetului sunt de asemenea reprezentanți ai unor autorități naționale și că toți pun în aplicare deciziile executivului. Iar măsurile adoptate de guvern și puse în aplicare în fiecare județ s-au dovedit a fi foarte bune, deoarece până în prezent am reușit să controlăm extinderea epidemiei și efectele ei. Tot guvernul a pus la dispoziție bani pentru achiziționarea aparatelor de testare, iar acum oferă posibilitatea spitalelor și Consiliilor Județene să își recupereze din bani europeni sumele cheltuite cu materiale de protecție în lupta cu COVID-19. Gabriel Zetea poate aduce bani europeni în Maramureș, dacă este interesat, pentru că știm cu toții că județul nostru este codaș și la accesarea de fonduri europene, și la nivelul de trai al locuitorilor.

Cât privește măsurile luate de guvern pentru relansarea economiei, Gabriel Zetea dezinformează grav, așa cum ne-a obișnit de altfel PSD. Programul IMM Invest pune la dispoziție 16 miliarde de lei pentru firme, nu 3 miliarde cum susține șeful pesediștilor maramureșeni, peste un milion de români beneficiază de șomajul tehnic plătit de guvern, iar măsurile de relaxare anunțate pentru 15 mai prevăd deja deschiderea magazinelor (mai puțin a mall-urilor), deschiderea cabinetelor stomatologice și a saloanelor de înfrumusețare.

Și, dacă tot a venit vorba de ce face Guvernul pentru Maramureș, îi reamintesc președintelui CJ că săptămâna trecută au fost alocate, prin ordonanță de urgență, peste 136 milioane de lei pentru finalizarea depozitului de deșeuri de la Fărcașa, unul dintre proiectele eșuate ale lui Gabriel Zetea. 

Prin urmare, scrisoarea lui Gabriel Zetea este inutilă, inoportună și reprezintă doar un exemplu de autosuficiență pesedistă, atitudine de care maramureșenii și românii s-au săturat deja.

Ionel Bogdan, Președinte PNL Maramureș și secretar de stat în Cancelaria Prim-Ministrului

Previous MIZERABILII. Ei au votat ÎMPOTRIVA achiziționării de MATERIALE anti-COVID-19! Este vorba de ȘASE CONSILIERI locali din BUDEȘTI
Next SECETĂ mare. HIDROFOARE, MOTOPOMPE submersibile și pompe pentru IRIGAȚII la Magazinul Fermierului din Baia Mare, Sighetu Marmației și Dej

About author

You might also like

Comunicate 0 Comments

Ionel Bogdan: “Gabriel Zetea, un SET NOU de promisiuni populiste. În 8 ani NU A REUȘIT nici cu infrastructura, nici cu oportunitățile”

Înțeleg că Gabriel Zetea (foto jos) pregătește un set nou de promisiuni pentru maramureșeni, îmbibate de populism, pe care le anunță deja public prin județ, amenințând chiar cu referendumuri locale

Comunicate 0 Comments

Economia, educația și administrația – prioritățile PNL în noua sesiune legislativă

În vreme ce PSD face totul pentru a demola stabilitatea economică, fiscală și politică a țării, PNL vine cu măsuri menite să mai reducă din impactul devastator al politicii duse

Comunicate 0 Comments

Au fost INUNDATE 10 anexe GOSPODĂREȘTI la Giulești

Precipitațiile sub formă de ploaie au contribuit la creșterea debitelor și nivelurilor pe majoritatea râurilor din județ. Conform datelor furnizate de inginerul șef Stelian Ivașcu de la Sistemul de Gospodărire

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply