sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Ionel Bogdan, LĂMURIRI cu privire la situația Iulianei Dragoș, EVALUAREA acesteia și VIITORUL Ansamblului Național Folcloric Transilvania

Ionel Bogdan, LĂMURIRI cu privire la situația Iulianei Dragoș, EVALUAREA acesteia și VIITORUL Ansamblului Național Folcloric Transilvania

Am susținut și susțin Ansamblul Folcloric National Transilvania și profesioniștii de aici, implicit pe doamna Iuliana Maria Dragoș. Orice altă poziție extremistă exprimată de alții pe această temă reprezintă strict un atac politic la adresa mea, în contextul apropierii alegerilor locale.

Iuliana, te asigur încă o dată de toată aprecierea mea, de întreg sprijinul, așa cum am dovedit în acești ani de când colaborăm. Îți urez mult succes pe mai departe. Sunt convins că nu te simți deloc confortabil în această situație în care am fost puși și tu, și eu, instituțiile pe care le reprezentăm, de către politicieni care tranzacționează orice subiect care ar putea să le genereze simpatie sau un vot în plus.

Din respect pentru opinia publică am decis să îmi exprim punctul de vedere, chiar dacă, în general, nu mă implic în astfel de subiecte. Pentru mine vorbesc proiectele și investițiile, rezultatele muncii și a dedicării mele pentru maramureșeni și pentru #Maramureș. Nu voi permite, însă, nimănui să își bată joc de moștenirea culturală a județului, de instituțiile și profesioniștii care se dedică scopului nostru suprem de a reprezenta, de a dezvolta Maramureșul și de a face bine oamenilor.

Înțeleg că sunt mulți politicieni stresați de faptul că aș putea candida la Primăria Baia Mare și pot să îi înțeleg. Se tem că nu vor mai putea încasa comisioane, cum au fost obișnuiți atâția ani și astăzi sunt în stare de absolut orice pentru a câștiga simpatie și voturi în speranța că nu li se va închide robinetul la bani publici.

Managerul Ansamblului Național Folcloric “Transilvania”, la fel ca managerii tuturor instituțiilor din subordinea Consiliului Județean Maramureș, este evaluat periodic. Iuliana Dragoș are un mandat semnat de mine în anul 2021, valabil până în ianuarie 2024, când i-am aprobat prelungirea până la finalizarea evaluării. Evaluarea este un criteriu legal, obligatoriu, la final de mandat. Evaluarea este făcută de o comisie, prin dispoziția președintelui Consiliului Județean. Din comisie fac parte două persoane din aparatul propriu și trei din exterior, de la instituții de cultură din Maramureș și care nu au legătură directă cu ansamblul.

Această evaluare a fost demarată încă de la începutul lui februarie și nu după evenimentul de zilele trecute. În data de 18 martie doar s-a finalizat evaluarea. Nu dă președintele Consiliului Județean note, la fel cum nici consilierii județeni nu dau. Procedural, există posibilitatea să se depună contestație și, în funcție de asta, vor fi luate viitoare decizii.

Iuliana Dragoș nu are de ce să își facă griji, este o profesionistă. Chiar dacă nu a întrunit punctajul necesar pentru a depune direct un alt plan de management, sunt convins că poate, cu siguranță, să treacă prin filtrul unui nou concurs fără nici o problemă. Eu nu m-am implicat, nu mă implic și nu mă voi implica în comisiile de evaluare. Nici acum, nici dacă va fi cazul să existe un concurs la ansamblu.

Am susținut, susțin și voi susține profesioniștii, cum am demonstrat mereu. Dacă îmi doream să scap de Iuliana Dragoș, cum am fost acuzat, puteam să nu semnez acordul de management în 2021. Eu nu am răfuieli și porniri personale negative față de nimeni. Dimpotrivă! Nu cunosc nici un om care să se plângă public că l-aș fi dat la o parte. Din Consiliul Județean au plecat doar cei ieșiți la pensie, în rest mulți au fost avansați chiar.

Prioritatea mea principală, a noastră, a întreg Consiliului Județean Maramureș este să construim, să dezvoltăm, atât pe partea culturală, cât și pe partea de infrastructură, de transport, dezvoltare economică și așa mai departe. Fiecare segment este important și fiecare domeniu a fost tratat ca atare. Inclusiv cultura. De aceea este pentru prima dată când avem proiecte de reabilitare a infrastructurii culturale. Refacem Teatrul de Vară, reabilităm Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș și Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș.

Am primit recent o veste excepțională de la ADR Nord-Vest: Casa Tineretului va intra în finanțare. Aici se va muta Ansamblul Național Folcloric Transilvania, care va avea sală de spectacole proprie, sală pentru cursuri, repetiții și alte funcțiuni necesare. Și alte instituții de cultură își vor găsi casă aici. Toate acestea le trecem cu vederea doar pentru că am văzut o poziție publică a unui domn care, până mai ieri, se ocupa cu montarea de scene pe bani publici, prin județ?! Să fim realiști și raționali.

Opinia publică nu are absolut nici un motiv concret pentru a avea temeri legate de Ansamblul Național Folcloric “Transilvania” sau pentru doamna Iuliana Maria Dragoș. Această instituție din subordinea Consiliului Județean va merge mai departe, este finanțată fără nici o problemă, profesioniștii din cadrul ansamblului merg mai departe. Am susținut și susțin Ansamblul, iar bugetul acestuia a fost susținut consistent din banii județului în toți acești ani.

Îmi doresc ca pe viitor și alți artiști să își găsească locul aici, în colaborare cu Ansamblul Național Folcloric “Transilvania”. Îmi doresc să punem accent și pe ansamblurile locale care să lucreze în parteneriat cu Ansamblul. Sunt convins că, astfel, putem valorifica și mai mult tradițiile locale, portul național și tot ceea ce înseamnă moștenire culturală a județului Maramureș! 

Ionel Bogdan, președinte Consiliul Județean Maramureș

(Nota redacției: Titlul aparține redacției)

Previous PROIECT - Construirea unui Complex Corecțional nou la Penitenciarul Baia Mare
Next Ionuț Pîrvu este vicepreședintele PSD Maramureș pe Domeniul Justiție!

About author

You might also like

Actualitate 0 Comments

EXCLUSIV. Soțul Sorinei Pintea DEZMINTE o posibilă candidatură a soției sale la primăria Baia Mare. Ovidiu Goga: “E o porcărie. Sorina este încă în stare gravă”

În ultimele ore, pe surse mincinoase, a apărut informația potrivit căreia Sorina Pintea, fostul ministru al Sănătății, proaspăt eliberat din arest preventiv, sub control judiciar, nu ar renunța la candidatura

Actualitate 0 Comments

Călin Bota: România este campioană în UE la creștere economică pentru al doilea trimestru consecutiv

România a înregistrat cea mai mare creștere economică trimestrială din Uniunea Europeană, cu 2,8%  față de trimestrul patru al anului trecut, conform datelor publicate de Eurostat. De asemenea, câștigul salarial

Actualitate 0 Comments

Maramureșul a fost prezent la ”Salon Mondial du Tourisme” din Paris

Între 14-17 martie Maramureșul a fost prezent cu reprezentanți ai Consiliului Județean, Organizației de Management al Destinației și cu artistul Daniel Leș la Salon Mondial du Tourisme din Paris, Franța,

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply