sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Ionel Bogdan: Pentru 2023 avem un buget orientat spre investiții, în care am crescut cu 62,43% suma alocată dezvoltării

Ionel Bogdan: Pentru 2023 avem un buget orientat spre investiții, în care am crescut cu 62,43% suma alocată dezvoltării

La ultima ședință a Consiliului Județean Maramureș, aleșii județeni au votat proiectul de buget pentru anul 2023, prezentat de Ionel Bogdan, președintele administrației județene.

Bugetul pentru anul 2023 este în valoare totală de 658 milioane lei, din care 361,64 milioane lei sunt alocați investițiilor pentru dezvoltarea județului Maramureș, cu o creștere de 62,43% față de 2022, iar 296,36 milioane lei sunt prevăzuți pentru partea de funcționare.

În bugetul pentru anul 2023 asigurăm sumele necesare pentru derularea proiectelor importante pentru Maramureș, iar aici fac referire la cheltuielile neeligibile, la cofinanțări. De asemenea, avem deja finanțările asigurate prin fonduri europene pentru peste 20 de proiecte”, a transmis Ionel Bogdan.

Extinderea, modernizarea Terminalului pentru Pasageri și creșterea gradului de siguranță și securitate a Aeroportului Internațional Maramureș prin achiziționarea de echipamente specifice, extinderea și modernizarea ambulatoriilor integrate la Spitalul Județean de Urgență și la Spitalul de Boli Infecțioase Baia Mare, modernizarea și reabilitarea Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară, a Centrului școlar de educație incluzivă Baia Mare – căminul și grădinița, a Centrului școlar de educație incluzivă Vișeu de Sus, a clădirii internat din cadrul Centrului de educație incluzivă Târgu Lăpuș și a Școlii gimnaziale speciale Baia Mare, patrimoniul vernacular al satului Breb, proiectul ALTHERA sunt printre proiectele pentru care contractele de finanțare au fost deja semnate.

Cele mai importante investiții consolidate în bugetul pentru anul 2023 sunt pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere, pentru care s-au alocat 103,26 milioane lei. Dezvoltarea infrastructurii de sănătate este un alt obiectiv major asumat de administrația județului, pentru care au fost alocați 17,4 milioane lei în bugetul pentru 2023. Pentru dezvoltarea Aeroportului Internațional Maramureș este prevăzută suma de 8,9 milioane lei, iar pentru învățământ este alocată suma de 6,85 milioane lei.

Peste 1,30 miliarde de euro este valoarea celor mai importante investiții derulate de Consiliul Județean Maramureș: 1,17 miliarde euro sunt pentru dezvoltarea și modernizarea infrastructurii rutiere, peste 92 milioane de euro vor fi investiți în infrastructura de sănătate, iar 47 milioane de euro vor merge către dezvoltarea Aeroportului Internațional Maramureș.

Avem un portofoliu de proiecte consistent pe care l-am creat în acești doi ani și jumătate ca președinte al Consiliului Județean Maramureș, iar rezultatele dorite și mult așteptate de maramureșeni încep deja să se vadă, având în vedere că o parte din aceste proiecte vor fi finalizate pe parcursul acestui an”, a adăugat președintele Ionel Bogdan. 

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

Previous Baia Sprie. Primarul Sebastian Bîrda: Finanțare pe PNRR pentru proiectele de reabilitare termică pentru Liceul Tehnologic de Transporturi Auto, inclusiv cantina și internatul și pentru Grădinița Nr. 1
Next Primele SERII la TRATAMENT prin Casa de Pensii. Înscrierile continuă. VEZI în ce STAȚIUNI sunt locuri

About author

You might also like

Actualitate 0 Comments

Maramureșul, prezență excepțională de Ziua Națională a României la Bruxelles

Județul Maramureș s-a prezentat și promovat prin organizarea a două evenimente excepționale în fața reprezentanților instituțiilor europene și a comunităților de români din „capitala administrativă a Europei” – Bruxelles, în

Actualitate 0 Comments

Mamă cu 3 COPII MICI, dusă la Spital cu mașina POLIȚIEI. Află cum s-a ÎNTÂMPLAT

Ieri, 28 ianuarie, Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui a fost sesizat, prin apel 112, despre producerea unui eveniment rutier (un autoturism înmatriculat în județul Vâlcea răsturnat în șanț) produs pe

Actualitate 0 Comments

ȘOC: BANI LA GUNOI. ADI Deșeuri Maramureș: O “plată” mai urât mirositoare decât gunoiul

O constatare tristră după ziua de azi de monitorizare. Am crezut că astfel de întâmplări, auzite de câteva ori, sunt povești. Realitatea e dezamăgitoare, chiar dacă un astfel de episod

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply