sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Ionel Bogdan: Zetea a adus în Maramureș doar 10 milioane de euro din fonduri europene. Suntem pe ultimul loc în regiunea Nord-Vest

Ionel Bogdan: Zetea a adus în Maramureș doar 10 milioane de euro din fonduri europene. Suntem pe ultimul loc în regiunea Nord-Vest

Președintele PNL Maramureș a susținut astăzi o conferință de presă alături de candidatul PNL la primăria Baia Mare, Mircea Cirț, europarlamentarul Cristian Bușoi și de Remus Borza, consilierul prim-ministrului și deputat în Parlamentul României.

În cadrul conferinței, Ionel Bogdan a prezentat bilanțul ”realizărilor” președintelui CJ, în condițiile în care acesta nu a venit până acum cu un raport de activitate pentru cei patru ani de mandat. Totodată, candidatul PNL la șefia CJ a vorbit și despre proiectele pe care le propune pentru dezvoltarea Maramureșului, prin Planul lui Bogdan.

Codași la bani europeni și salariul net

Candidatul PNL la șefia CJ a acuzat faptul că Gabriel Zetea nu a prezentat până acum un bilanț de activitate, în condițiile în care se află de opt ani de zile în structura de conducere a județului. ”Mi-ar fi plăcut să văd din partea actualului președinte al CJ să iasă cu un bilanț. Să vedem ce a făcut în această perioadă de când este președinte, vicepreședinte al CJ. Este deja de opt ani de zile în executivul județului. Drept urmare am fi vrut să vedem niște rezultate.”, a declarat Ionel Bogdan.

Candidatul PNL a ținut să demonteze afirmațiile false ale actualului președinte al CJ Maramureș în ceea ce privește atragerea fondurilor europene. Ionel Bogdan a arătat că Maramureșul nu are atrași 1,7 mld euro, așa cum pretinde președintele Consiliului Județean. ”În această alocare financiară 2014-2020, avem contracte semnate de 2 miliarde de lei, adică de 450 de milioane de euro.”, a menționat liberalul.

Candidatul PNL a arătat că această sumă este dată de contractele semnate la nivelul întregului Maramureș, inclusiv investițiile private prin fonduri europene, dar și ale primăriilor din județ. Ionel Bogdan a arătat că suma atrasă de Consiliul Județean, după ce sunt scăzute sumele atrase de primării prin fondurile europene, dar și cele alocate prin PNDL, este în realitate de doar 10 milioane de euro. ”Suntem astăzi ca județ pe ultimul loc în regiune în ceea ce privește absorbția fondurilor europene.”, a arătat Ionel Bogdan și nu pe locul 5 la nivel național, așa cum pretinde Gabriel Zetea.

,,Tot datele statistice arată că în Maramureș salariul mediu net este printre cele mai mici din țară, mai mic chiar decât în Teleorman și Vaslui, că tot se supără Gabriel Zetea când vorbesc de faptul că a adus Maramureșul pe ultimele locuri din regiune și chiar din țară. Astfel, în Maramureș salariul mediu net este de 2615, în vreme ce la Teleorman  salariul net ajunge la 2655, iar la Vaslui 2760 lei. Asta e realitatea economică în județul patronat de Zetea și PSD.”, a ținut să mai sublinieze candidatul PNL la șefia CJ Maramureș.

Planul lui Ionel Bogdan – atragerea unui miliard de euro din fonduri europene

Candidatul PNL a vorbit și despre planul său de dezvoltare a Maramureșului. ”Am ieșit cu Planul lui Bogdan care are 1 miliard de euro investiții. Planul lui Bogdan este un plan serios pentru Maramureș. Este un plan pe care mi l-am asumat în urma discuțiilor cu experții. Cu oameni care știu cum să atragă fonduri europene.”, a punctat Ionel Bogdan diferența de abordare față de Gabriel Zetea.

Liderul PNL Maramureș a arătat că acest plan va putea fi implementat împreună cu maramureșenii. ”Am dus în această perioadă și vom duce în continuare o campanie pozitivă, o campanie bazată pe idei și proiecte, pentru că, cel mai important lucru este ca, după această campanie electorală, Maramureșul să fie mai câștigat. Asta este credința mea, ambiția mea și sunt convins că maramureșenii și toți oamenii de bună credință putem face aceste lucruri.”, a menționat Ionel Bogdan, care i-a invitat pe maramureșeni ca pe 27 septembrie să voteze echipa PNL.

Liderii PNL, alături de Ionel Bogdan

Europarlamentarul Cristian Bușoi a arătat că atragerea celor 80 de miliarde de euro din fonduri europene reprezintă o prioritate a administrațiilor centrale și locale. În context, Cristian Bușoi a arătat că planul lui Ionel Bogdan este unul realist și și-a exprimat convingerea că acesta va reuși implementarea lui, dacă va fi ales în fruntea CJ Maramureș.

La rândul său, deputatul Remus Borza arătat că, de când a preluat guvernarea, PNL a reușit atragerea a 2,6 miliarde de euro din fonduri europene, adică o sumă dublă față de cea atrasă de guvernarea PSD pentru un interval de timp similar. Acesta a arătat că PNL este determinat să pună în aplicare reformele necesare României și comunităților locale.

De asemenea, candidatul PNL la primăria Baia Mare s-a arătat încrezător în reușita echipei PNL în alegerile din 27 septembrie. Totodată, Mircea Cirț l-a provocat pe actualul primar, Cătălin Cherecheș, la o dezbatere electorală.

(Comandat de PNL, Executat de PFA Damian Livia, cod AEP- 21200012)

Previous Ionel Bogdan, PNL: Punem Maramureșul pe roate prin educație
Next Cine dorește distrugerea sistemului național de irigații?

About author

You might also like

Politica 0 Comments

Cristian Niculescu Țâgârlaș: Proiecte ADOPTATE în Comisiile Senatului

Ieri, am avut numeroase proiecte de lege pe ordinea de zi a Comisiilor Senatului. Printre cele mai importante proiecte adoptate în cadrul Comisiei Juridice se află: – Proiectul de lege

Politica 0 Comments

PNL: Am DEPĂȘIT ținta europeană de umplere a depozitelor de GAZ

„Procentul de înmagazinare a gazelor naturale în depozitele naţionale a depășit 80%. România a atins astfel ținta stabilită de Comisia Europeană pentru 1 noiembrie. Continuăm proiectele deja începute pentru asigurarea

Politica 0 Comments

Felician Cerneștean un nou ATAC furibund la adresa lui Gabriel Zetea, pe Facebook: “CRONICA UNUI ANACRONIC DECLARAT”

Felician Cerneștean, secretarul general al PNL Maramureș și consilier județean continuă seria de lovituri nimicitoare la adresa președintelui PSD Maramureș și președinte al Consiliului Județean. Dacă după primul episod, Zetea

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply