sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

La Sighetu Marmației, ALEGERI CU SCANDAL. PNL contra PNL.”DANA, DANA!”  … și a ieșit Alexandru

La Sighetu Marmației, ALEGERI CU SCANDAL. PNL contra PNL.”DANA, DANA!” … și a ieșit Alexandru

Incredibil! PNL MARAMUREȘ NU A DAT NICIUN COMUNICAT PRIVIND CÂȘTIGĂTORUL, din lipsă de TIMP și lipsă de INTERES
“NU am putut să particip la aceste ALEGERI NEDEMOCRATICE”
Daniela Ivașcu
” Doamna Ivașcu nu a înțeles că nu poate face alegeri într-o sală alăturată, fără girul CODA al partidului”
Marinel Kovacs

Alegerile de miercuri 19 aprilie a.c., din PNL Sighetu Marmației arată prăpastia în care se află partidul în una din cele mai importante organizații din Maramureș. Disputele interne i-au divizat pe cei doi candidați la funcția de președinte, Daniela Onița Ivașcu și Alexandru Oros. Astfel, după un scandal monstruos s-au organizat două rânduri de alegeri, ieșind doi președinți, alegerile fiind asistate de bodyguarzi.

Am fost singurul ziar care după vizita greilor liberali la Baia Mare, Raluca Turcan, Cristian Bușoi și Daniel Buda am scris faptul că “Liderii de la București au venit să facă pace în PNL Maramureș. Cu multă stângăcie, ei au reușit doar să reaprindă flacăra conflictelor”. De atunci și până acum CODA (Comisia de Organizare și Desfășurare a Alegerilor) Maramureș nu a reușit să armonizeze taberele și nici fricțiunile dintre ele. Situația de la Sighetu Marmației ne-a demonstrat acest lucru și, pe deasupra, ne-a arătat că rănile sunt ațât de adânci și sângerânde încât nu mai au leac de vindecare. Toate acestea în condițiile în care dușmanul declarat al PNL este PSD un partid care defilează la guvernare și pe care în viitorul apropiat PNL parcă nu-l poate ajunge. La Sighet o primă tentativă de alegeri în organizația locală a eșuat. Este greu să spunem dacă nu și cea de-a doua atâta timp cât ambii candidați la prima funcție au rupt organizația în două tabere și au organizat separat alegeri, ieșind, ambii câștigători, până la validarea județeană și contestațiile la București. Marele perdant este însă marele partid istoric, ajuns unul mic, măcinat de interese mărunte, de grup și ca mărime unul de buzunar care azi ar putea fi învins de divizia lipitorilor de afișe din cadrul Organizației Studențești a PSD.
Adi RUSU

PNL Sighetu Marmației a încercat să renască după tentativa nereușită de dinainte de Paște. A încercat prin cezariană parcă. Ce a ieșit nici doctorii în analize politice nu vor știi să aprecieze. Vor urma comisii de validare, contestații, alte circuri adică fărâmițarea continuă a partidului. Retragerea lui Mircea Dolha s-a dovedit a nu fi soluția salvatoare așa cum doar corigenții politici au crezut că este. Mircea Dolha a fost un bun organizator în politică, a dat rezultate în PSD numai că în PNL a avut soarta omului potrivit la locul nepotrivit. Neinspirația neelucidată public de a lupta cu aceeași baionetă a familiei Cherecheș i-a fost fatală și anticipând într-o emisiune televizată, în direct, la Maramureș TV, am afirmat, la final “Domnule Dolha, când o să vă dea de pământ familia Cherecheș nu vă mai reveniți niciodată”! Finalul îl știm. Fostul parlamentar nu a mai candidat. Dar nici PNL nu și-a revenit. Cine e vinovatul? Faptul că PNL și PD au fuzionat ca într-o căsătorie după ce bărbatul a luat-o pe femeie de nevastă după ce a violat-o? Credem că da. Armonia lipsește în PNL. Lipsește și în alte partide. Dar lupta de idei, de proiecte este constructivă atunci când jucătorii politici sunt maturi și invers când vorbim de copii care se joacă parcă pe ascuns cu focul departe de privirile părinților. Ce s-a întâmplat miercuri în PNL Sighet arată ca războiul dintre două bande columbiene, la granița legalității, dacă nu a fost trecută cumva.

ȘEDINȚA de la Baia Mare înaintea ALEGERILOR
Una din marile probleme ale PNL Sighet a fost CONVOCATORUL, pentru că acesta stabilea cine participă la procesul de votare. Lupta pentru oamenii din sală a existat mereu, indiferent despre ce partid vorbim. Candidații încearcă să-și delege cât mai mulți oameni care să-i susțină încercând astfel să-și asigure o majoritate ca prezență dar și la vot. Avocata Daniela Ivașcu s-a deplasat la Baia Mare unde a mai făcut precizări cu privire la convocator. A contestat lipsa multor persoane, membri vechi după cum susține, cotizanți ai partidului. A sesizat printr-o contestație asupra convocatorului și secretariatul general al PNL. Candidata la funcția de președinte al PNL Sighet ne-a confirmat acest lucru “Am fost la o ședință să clarificăm convocatorul, la Baia Mare, la ora 11:00, în ziua alegerilor. Din nefericire, ca și la data anterioară încercării organizării de alegeri, acest lucru nu s-a remediat. Din cei 150 de membri promiși pe convocator au fost trecuți cam 30. Putem spune că aproximativ 80% din Biroul Politic Local care a funcționat până la dizolvarea acestuia, în urmă cam cu o săptămână, au rămas pe dinafară”. Nu s-au regăsit pe liste, foști președinți de secții de votare ai PNL, foști șefi de organizații de cartiere.

“DANA, DANA!” și “HOȚII”, au strigat cei RĂMAȘI AFARĂ
În urmă cu câțiva ani, un grup de peneliști nu erau primiți, asemănător acestei situații, la conferințele de alegeri. Au umblat să-și plătească la zi cotizațiile și nu li s-au luat banii. Au fost purtați pe drumuri, luni la rând. Oamenii s-au dus la un moment dat la o bancă să plătească prin depunere. Și atunci rezultatul a fost că unii au plecat la alte partide iar alții nu s-au mai regăsit nici într-un partid. Iată că acest lucru e fenomen în PNL. Rezultatul? Un partid tot mai mic și mai fărâmițat. Și acum membri cu cotizațiile la zi au fost lăsați în afara convocatorului și în afara sălii de votare. Cei care nu au avut acces în sală au scandat numele avocatei Daniela Onița Ivașcu dar și “HOȚII, HOȚII” sau “FĂRĂ DISCRIMINARE!”. Au făcut și haz de necaz: “Aici e PNL, acolo e PDL”, a spus cineva. Replica a venit repede: “Aici e PNL și înăuntru e PSD”. Daniela Ivașcu ne-a declarat cu privire la acest moment: “Nu au fost lăsați să intre cam 100 de persoane. În timp ce stăteau la intrare au început să scandeze să fie lăsați să intre. Așa s-a întâmplat că înăuntru au fost doar 40 de persoane, la prima strigare. Apoi și-au chemat de acasă prieteni și neamuri să poată face alegeri. În final au avut cam 91 de persoane. Când am văzut ce se întâmplă am zis că în această variantă NU POT să particip la aceste ALEGERI NEDEMOCRATICE.”

RUPTURA. 1 partid, DOUĂ runde de alegeri
Susținătorii avocatei Ivașcu au ținut să părăsească sala conferinței și să se alăture celor rămași afară. Împreună au hotărât să meargă într-o altă încăpere și să organizeze ei alegeri. Au propus-o și ales-o pe Ivașcu președinte în timp ce în sala păzită de bodyguarzi, Alexandru Oros a fost ales și el președinte al PNL Sighet. Dintre cei rămași afară, susținători ai avocatei Ivașcu ne-au trimis mai multe filmulețe adresate redacției fără să indice autorul, fapt pentru care nu revendicăm niciun drept de specialitate asupra lor folosind doar capturi video pentru o corectă informare a publicului. Tot printr-un mesaj trimis autorului ne-au parvenit câteva nume ale unor membri marcanți ai PNL Sighet care spun că li s-a îngrădit dreptul de a-și exprima liber și statutar dreptul la vot: Florin Mircea – om de afaceri, Lucreția Lipcei – om de afaceri, deținătoarea unei firme româno-beliene, Nelu Știrb de la Muzeul Maramureșului, Cătălin Foică – medic stomatolog, Marcel Lazăr -medic uman, Adrian Bota – om de afaceri, Narcis Tomoiagă – medic veterinar, Maria Țiplea – economist la o bancă. Aceștia aveau depuse și candidaturi pentru alegerile la care nu au fost primiți. Ei vor contesta modul în care s-au desfășurat alegerile de pe urma cărora a ieșit președinte Alexandru Oros. “Va mulțumesc tuturor pentru susținere! Astăzi alegerile nu trebuiau sa fie pentru un nume…ci pentru PNL! Din nefericire a fost altfel….”, avea să scrie pe Facebook, Daniela Ivașcu.

casetă mare, cu cele două titluri

Marinel Kovacs, la ședință: “Există un singur adevăr”
Marinel Kovacs, membru CODA al PNL Maramureș s-a adresat în plenul ședinței, sighetenilor: “Adevărul este unul singur și iese întotdeauna la iveală. Nu pot fi două adevăruri. Cei din Sighet o să decidă cine vrea să le conducă partidul, așa se va întâmpla. Noi cei veniți de la Baia Mare vrem un singur lucru, să aplicăm statutul PNL pentru ca Sighetul să facă alegeri azi, să poată merge și Sighetul la Conferința Județeană pentru că această conferință este a PNL Maramureș. Nu poate să nu vină și Sighetul la conferința Maramureșului dar cineva se pare că dorește să nu se țină aceste alegeri decât în condițiile în care câștigă aceste alegeri. Nu funcția îl fac pe om și mai ales pe partid”, le-a spusn Kovacs.

Kovacs, declarație pentru ziarul nostru: “O PALMĂ PENTRU LIBERALISMUL DIN SIGHET”
Contactat telefonic, Marinel Kovacs a făcut următoarele precizări dar și acuze, recunoscând însă faptul că a fost o zi neagră pentru PNL Sighet și nu numai și că este greu de deslușit încrengătura de conflicte de aici: “După o săptămână de la prima încercare de a face alegeri am luat în discuție lucrurile neclare cu privire la convocator și la persoanele care să participe la conferința de alegeri. Doamna Ivașcu ne tot prezintă chitanțe, nu mai știe ce spune la un moment dat, nu mai poate stăpâni lucrurile. La un moment dat le-a spus în sală oamenilor ei să iasă afară, lucru care m-a surprins și am rugat-o și pe dânsa să rămână. Îmi pare rău că doamna Ivașcu nu a înțeles că nu poate face alegeri într-o sală alăturată, fără girul CODA al partidului, cu respectarea statutului”. În continuare, Marinel Kovacs a făcut referire la așa mult discutatele chitanțe, false sau nu, care atestă plăți ale cotizațiilor unor membri: “Ne tot spune că a încasat bani pe cotizații. Unde sunt banii, am întrebat, sunt cumva chianțele fictive, că la partid nu au ajuns bani? Doamna nu are chitanțe cu serii de la partid, le-a cumpărat de la librărie. Doamna a avut baza de date din iulie anul trecut când a preluat organizația și baza a dispărut. Nu știm nici unde e laptopul cu baza de date. Aceste alegeri au fost O PALMĂ PENTRU LIBERALISMUL DIN SIGHET. Îmi pare rău pentru organizația din Sighet care a fost una model. Acum, această doamnă a adus angajați de la nu știu ce firme, familiile lor, păcat că s-a întâmplat așa”.

ȘOC: “NU AVEM TIMP de comunicate”
I-am reproșat domunului Marinel Kovacs faptul că nu am primit niciun comunicat de presă care să ne lămurească în ceea ce privește alegerile de la Sighet mai ales în privința câștigătorului. Răspunsul a fost unul sincer dar șocant pentru un asemenea nivel: “Nu avem timp pentru așa ceva. Azi (ieri – n.r.) avem alegeri la Baia Mare, apoi alte alegeri în alte organizații”. Dar purtător de cuvânt nu aveți, la un așa mare partid, domnule Marinel Kovacs? Asta nu e o palmă dată liberalismului? E cumva acest partid un bun al unui grup, al unei găști? Publicul ce face? Liberalii de unde se informează, simpatizanții, la ei mă refer, omul care nu strigă HOȚII la ușile voastre! Respectul față de mass-media, ca transmițător de mesaje. Ați confiscat partidul, am înțeles dar atunci la ce vă așteptați? La răspândirea doctrinei liberale? Cum? Prin cine? Este prima dată în peste 20 de ani de jurnalism când aud un asemenea răspuns de la un lider al partidului care a dat președintele țării. Trebuie să ne documentăm vizionând filmulețe întunecate, cu sunet compromis pe Facebook! Informația circulă dinspre PNL mai rău ca-n filmul Pistruiatul.

Casetă
TEORETIC și doar declarativ telefonic: OROS, președinte PNL Sighet
Fără un comunicat oficial, din lipsă de interes și nu doar de timp, putem să vă informăm din spusele telefonice ale domnului Marinel Kovacs că Alexandru Oros este președintele PNL Sighetu Marmației. Statutar, acesta poate fi validat, ne-a spus Kovacs. Din cei 129 de persoane de pe convocator s-au retras 33 iar 99 l-au ales președinte pe Oros. La alegerea celor 8 vicepreședinți în sală au mai rămas 98 de votanți iar după ce s-a mai retras unul a fost votat Biroul Politic format dn 8 membri și un secretar trezorier.

Nota redacției
La închiderea ediției erau în desfășurare alegerile în PNL Baia Mare. Vom reveni cu amănunte.

Previous Deputatul Sorin Bota, IMPARȚIAL. ATAC la Praktiker, pentru CODUL FISCAL. NICIUN atac la ceilalți care procedează la fel
Next La PNL Sighetu Marmației. ALEGERI CONTESTATE LA BUCUREȘTI

About author

You might also like

Politica 0 Comments

VIDEO. Deputatul PMP Adrian Todoran: “Dacă nu UNIM opoziția, MAMUTUL PSD-ALDE nu poate fi DOBORÂT”

Cel mai activ parlamentar maramureșean în susținerea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă a fost deputatul PMP, Adrian Todoran. Declarațiile sale în mass-media și pe rețelele de socializare au fost

Politica 0 Comments

Guvernul Orban a rezolvat problema pensionarilor de la IPEG Maramureș

Guvernul Ludovic Orban a rezolvat în ședința de astăzi problema pensionarilor de la IPEG Maramureș, o problemă ignorată  de guvernările PSD. În urma discuțiilor purtate de președintele PNL Maramureș, Ionel

Politica 0 Comments

România normală înseamnă continuarea luptei anti-corupție

În primul mandat la Cotroceni Klaus Iohannis a pus fundația României normale blocând încercările PSD de a anula independența justiției și de a scoate țara noastră de pe traiectoria euro-atlantică.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply